Ginkluotės ekspertas buvo priverstas ištrinti kritišką nuomonę apie nesuveikusią ginkluotę - Rusija negali pakęsti kritikos?  ()

Gerai žinomas ginkluotės ekspertas ir Rusijos žurnalo „Tėvynės arsenalas“ vyriausiasis redaktorius Viktoras Murachovskis savo „Facebook“ paskyroje publikavo įrašą, kuriame paminėjo nesuveikusias priešlėktuvinių raketų sistemas „Pantsir-S1“, ginančias Rusijos Hmeimimo oro bazę Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo įrašo, Sirijoje paaiškėjo, kad priešlėktuvinės raketų sistemos „Pantsir-S1“ praktiškai „nepastebi lėtų mažais greičiais skraidančių taikinių“ (kas apima dronus), bet reguliariai detektuoja stambesnius paukščius, praskrendančius virš bazės ir taip painioja operatorius.

Anksčiau rusų karinės pajėgos minėtoje bazėje patyrė ataką, kaip teigiama, įvykdytą dronu. Bazė yra įsikūrusi vakarinėje Sirijos pakrantėje Latakijos provincijoje, ir iš čia Rusijos naikintuvai vykdo antskrydžius. Atakos metu rusų „Pantsir-S1“ priešlėktuvinių raketų sistemos parodė ne per geriausius rezultatus – kas iš karybos ekspertų sulaukė aštrios kritikos.

Bet pasak Lentra.ru, kuri cituoja kitą rusų karybos ekspertą Aleksėjų Chlopovą, praėjus 24 valandoms nuo savo pasisakymo paskelbimo, V.Murachovskis buvo priverstas pašalinti savo įrašą. „Atrodo, mūsų žurnalistai ir ekspertai mūsų ginklus gali tik girti“, – cituojamas A.Chlopovas, užsimenantis, kad gali egzistuoti spaudimas iš Rusijos kariškių.

Šiuo momentu žinoma, kad pagrindinės Hmeimimo Rusijos oro bazės gynybos rolę atlieka ir kitos oro gynybos sistemos. Rusija Sirijoje yra dislokavusi trumpojo nuotolio oro gynybos raketų sistemą „Tor-M2U“. Pastaroji sistema gali naikinti įvairius oro taikinius – tokius, kaip sparnuotąsias ir valdomas raketos, sraigtasparnius, lėktuvus, valdomas bombas, nepilotuojamas oro puolimo sistemas ir didelio tikslumo ginkluotę, veikiančią žemame-vidutiniame aukštyje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()