„Huawei“ griauna 4 mitus apie telefonų įkrovimą - kada iš tikro telefonų negalima įkrauti naktį, o kada jiems tai visiškai nekenkia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

CiukCia 2018-11-17 18:51
Skiedalai. Telefonu rekomenduojama nekrauti per nakti ne todel, kad jie gali uzsidegti. Uzsidegti jie gali betkuriuo paros metu kas ir taip aisku. Telefonu nerekomenduojama krauti per nakti nes nakti mes miegame. Del ko padariniai butu dramatiski.
Nosfis 2018-11-17 22:05
Negalima krauti, nes miegant užsidegs ? Telefonai šiaip sau neužsidega, tik nekišk po galva ir viskas bus gerai. Net jei ir kažkas atsitiktų, žala bus minimali, nebent padėsi ant šieno kažkur. Telefono "užsidegimas" įvyksta labai greitai ir padegti nesugeba, tik gali apdeginti. Bet nuo to neapsisaugosi tu miegodamas ar nemiegodamas ir padaryti nieko nesugebėsi, nes baterijos yra ličio ir užpylus vandeniu, sukels didesni sprogimą. Todėl vienintelis variantas turėti gesintuvą po ranka. Pagrindinė problema, kraunant telefoną miegant, yra mikro įkrovimai. Baterijos turi apie apie 700 įkrovimo ciklų, (dabar jau atsiranda kur gali atlaikyti apie 1000). Vienas ciklas yra nuo 0 iki 100 - tai du kartus pakrovus nuo 50 iki 100 išnaudojamas vienas ciklas. Dauguma krauname kiekviena diena - gaunasi baterija atlaiko apie 2-3 metus. Bet per naktį paliktas telefonas gali išnaudoti iki 1/5 ciklo. Nes net išjungus visus Wifi ir pan, telefonas vistiek naudoja energija. Dėl to ir gaunasi, kad paskui baterijos neatlaiko dviejų metų. Todėl norint krauti telefoną per naktį, jį reiktų išjungti.
AAA000 2018-11-18 00:30
"saltyje isikrauna greiciau" - cia ne mitas, o tikrove. saltyje sumazeja talpa ir tikrai greiciau isikrauna akumas su mazesne talpa kai talpos nebelieka - isikrauna faktiskai momentaliai kad greiciau nustimpa akumas - cia pofig...
HardAxe 2018-11-18 00:33
Mano giminaitei kažkada užsidegė naktį kraunamas galvos prožektoriukas. Patalpoje miegojo trys žmonės, gyvi liko tik todėl, kad vienas netikėtai prabudo ir pamatė patalpą pilną dumų. Atviros ugnies nebuvo, bet uždegė staltiesę, dar kažkokią medžiagą ir viskas smagiai smilko. beja, 2/3 asmenų dirbo ugniagesiais, tai situacią įvertino teisingai įvertinus dar šitą: https://www.youtube.com/watch?v=bSP03BE74WA teigčiau, kad saugiai galima krauti telefoną ar beleką naktį, jeigu tam kambaryje kuriame krauni yra gaisro detektorius, uždarytos durys ir niekas nemiega.
Shinigami 2018-11-18 09:09
Arba visus įrenginius reikia krauti nedegiuose dėžėse.
CiukCia 2018-11-18 09:55
Man 2 kartus buvo issiputusi baterija. Kaip manai koks likimas ju lauktu jei ir toliau buciau juos kroves ir nekreipes i tai demesio? Nesvarbu kokia niekinga tikimybe, kad jie uzsidegs. Esme, kad jei tai nutiks nakti tai greiciausiai tu nebeatsibusi.
Nosfis 2018-11-18 10:05
Išsipūtusi baterjija, nereiškia, kad sprogs ir klausimas kodėl ji išsiputė. Paprasčiausiai duok man straipsnį kur telefonas padegė namą, ar tik baldus negulėdamas ant lovos, kur jis gali lengvai perkaisti ir padegti patalynę arba nenaudojant kokį papigeiską pakrovėją. Aš nesakau, kad toks įvykis yra 100 proc neįmanomas, aš tik sakau jis tiek pat tikėtinas kaip, padegimas nuo bet kokio elektros prietaiso įjungto į lizdą. Aš tik sakau, telefono krovimas per naktį, nėra didesnei rizikos grupei, kaip paliktas kompas per naktį ar televizorius. Visgi išjungę juos nei kompo, nei televizoriaus is razetes neištraukiam, ir išjungti jie vistiek naudoja elektrą.
Wolfy 2018-11-18 15:48
Visi namiškiai išjungę televizorių ar kompiuterį, visada dar iš tinklo atjungia. Tiesiog taip ramiau ir toks įprotis visų namiškių yra. O kas dėl telefonų krovimo naktį, tai kartais tenka, nes tiesiog nėra kur dėtis, telefonas būna išsikrovęs.
Kadras 2018-11-18 22:29
o ka jus darot su nauju telefonu? Ar reikia ji kaip anksciau pradzioje pirmus kartus pilnai iskrauti ir 10 val krauti?
Nosfis 2018-11-19 10:36
Dabar pilnas iskrovimas ir 10 val krovimas kenkia baterijai. Su nauju telefonu dabar galima iskarto naudotis normaliai.
daynewss 2018-11-19 16:20
O kam krauti telefoną namie, kai tą gali padaryti rytoj darbe? Aišku, čia neliečia psichinių ligonių, kurie negali eiti miegoti tol, kol nenusodina akumo.
Linas000 2018-12-01 13:58
Šiaip, saugaus elgesio su prietaisais instrukcijose nurodoma, kad nenaudojamą prietaisą reikia nuo elektros atjungti arba nepalikti be priežiūros. Daug mitų kyla dėl šalutinės įtakos, kaip: fizinis sutrenkimas, ne gamintojo specifikuotų įkrovimo prietaisų naudojimas, nekokybiška elektros energija ar rozetė ir pan. mechaniniai pažeidimai ar aplinkos poveikis. Pvz: Neoriginalių laidų skiriasi varža, todėl kinta įtampa, kurios tikisi prietaisas, norėdamas tinkamai veikti pagal inžinierių numatytus režimus, o ne %20 didesnės varžos laidu būti kraunamas parą, kai procesas turėtų trukti iki kelių valandų. Todėl išskiriama šiluma, atsiranda neprognozuotų nukrypimų. Įsivaizduokite, prietaisas instruktuoja, kad palaiko 9V krovimą. Tada kroviklis pradeda kelti įtampą ir šerti tiek srovės, kiek pajėgia. Bet laido kitame gale ateina ir žemesnė įtampa ir mažoka srovė. Tai telefonui tenka padirbėti papildomą darbą verčiant į reikiamos įtampos el. energiją baterijos krovimui. Apie tai, kad kaista laidas, telefonas nežino, nes matuoja šilumą kitose zonose. O kai artėja prie įsisotinimo, nors ir mažėja įtampa, bet įkroviklis sunkiai tai supranta dėl nekokybiško laido ir toliau sėkmingai atiduoda el
AAA000 2018-12-01 17:52
tu cia kur aprasei - visumoj turetu sproginet krovikiai, o ne telefonai. bet jais kaip taisykle nelabai kas skundziasi - nes jie pigus. o kai standartizavo jungti - isvis tinka belenkokie, tame tarpe ir silpni. ir ten viskas su atsarga ir nesikeicia parametrai neprognozuojamai. standartizuota valdikliai. as manau probema visai kitame. nori isspaust maksimalu suda is telefonu ir programiskai per daug isplecia galimybes. o paskui susisumuoja problemos ir perkaitineja. ikrovimo valdiklis cia gal maziausia beda. pagrinde gal procesorius (del sudetingumo ir per mazos gamintoju konkurencijos) ir paskui akumas (del nusidevejimo). dar gamintojai ka nors primaskuoja - kad isspaust geresnius rodiklius - juk reikia konkuruot. vartotojas prisikisa visokio softinio slamsto ir susidaro kritine situacija.