Kinų vairuotojų įnoriai privertė „Ford“ sukurti keistą technologiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2018-11-28 09:17
Kodėl jie nusprendė, kad europiečiams ta smarvė patinka? Gal pasirinkimo nėra ir tiek, o Kinijos rinkoje konkurencija didesnė? (pvz kiti gamintojai tiesiog įsodina nebrangų darbo jėgos vienetą kuris pavažinėja atvirais langais tiek kiek reikia)
HardAxe 2018-11-28 09:48
aš turiu įdėją, kas norit imkit ir patentuokit "jeigu wifi raktas guli nejudinamas 15min jis nustoja siųsti signalą ir mašina neatsirakins".
AAA000 2018-11-28 10:14
kas liecia kiniecius - ju labai daug dirba nuodingose aplinkose. jie tiesiog turi masiska patirti, ko jau neturi europieciai ir amerikieciai. ir tiesiogiai supranta, kad oras automobilio viduje uzterstas. europieciai ir amerikieciai apie tai tegali pasiskaityt nebent kokiose laboratoriju isvadose. kiek teko skaityt, net senam auto - kur "nebesmirda naujumu"- oras buna labiau uzterstas nei lauke maziausiai 6 kartu eiles labiau... ------ cia kvaila ideja manau geriau tiesiog fizinis mygtukas paciam rakte, kur atjungia maitinima ir deaktyvuoja rakta. kad naudotojas galetu 100% kontroliuot situacija - jei pageidaus. lygiai tas pats turetu but numatyta artimo nuskaitymo bekontaktese kortelese ar kokiuose nors cipuose - blokatorius. kol tokiu dalyku nera - tol tai prietaisai, sukurti ne zmoniu patogumui, o masiniam sekimui ir kontrolei prietaisus, kuriu neimanoma isjungt naudotojui - aplamai turetu draust prekiaut ir naudot rinkoje. o uz tokiu diegima turetu but verslui baudos bent 10% nuo apyvartos. kur ziuri visuomenes intereso gyneju organizacijos ir valdzios baudziamosios ir mokestines institucijos???
HardAxe 2018-11-28 12:17
mygtukas bus nepatogu. Nevisi varginsis jį junginėti. O judesio daviklis... juk negali nejudindamas rakto atsidurti mašinoj. Šiaip galėtų atsirasti abu. Bekontakčiai RFID tagai neturi jokio energijos šaltinio, ten iš principo jo neatjungsi, bet ir nenuskaitysi per atstumą. Užtenka turėt piniginėj tris tokias korteles (banko, autobuso, darbo leidimą) ir šūdą tu panaudosi sekimui. Piniginę glostydamas kaži ar nuskaitysi. Sekti žmones yra paprastesnių prietaisų. Nori kažką sekti - padovanok sport trackerį
AAA000 2018-11-28 13:24
taigi galima schemoje jungikli ikist. kritineje vietoje. nesvarbu kad maitinimo ner. as nesu nusistates pries bekontaktes korteles, bet dirbtinai "pamirst" idet tokia galimybe - cia nori pasakyt ne specialiai daro? cia gi gryni sekimo ir pelno interesai kyso - kad zmones specialiai klystu. ir vyktu naudojimas - autorizaciniai taskai, kad atsekt visa veiklos kelia. ar ten ta istatyma kur del telefonu SIM korteliu privalomos autorizacijos kisa. cia gi taspac. cia atviras draudimas ir veiklos ribojimas. ir vardan ko? programinis budas yra nepilnavertis, jis papildomas problemas sukuria. pvz sakykim masina slysta nuo kelio purvyne, tamsu ir nuslys po keliu minuciu, o tau del streso iskrito raktas i kokia duobe prie masinos, uzsiblokavo nes 15 min matai praejo, o tu net nepastebejai. galvojai kad neuzsiblokuos. ir nori uzvest, raktas veikimo zonoj, o negali. na ir nukrenta masina i bedugne o jei pvz mygtukas - tu pamatei situacija - isijungei rakta , nes zinai kad butina ijungt. ir su veikianciu raktu begi gelbet masinos. zinai kad nereikia nervintis, skubet, ir prisitaikinet prie kazkokio 15 minuciu termino. net jei iskris rakta - jis bus netoli ir atrakins. kai isjungima atlieka programa - tu nebekontroliuoji situacijos, nes ja perleidai programai. ir faktiskai jau programa tave kontroliuoja - vercia "mokintis" kaip elgtis su programiskai valdomu raktu ir pan... ta prasme nereikalingos savybes tik tau galva uzima - vietoj tikrai naudingu... ir dar nepilnaverte iranga... cia kaip "israst" sauksta su valdoma skyle. kabins propagandinius makaronus ant ausu, kad programiskai valdoma skyle saukste leis nepersivalgyt ir niekada nesustoret... ir cia visuomenes nutukimo problema isspres... ir valdzia uzdraudzia paprastus saukstus... palieka vien tik su programiskai valdoma skyle... o nutukimo vistiek neisprendzia - bet knistis su tokiais saukstais tai jau turi visi... ir dar apmoket naujoviskumo islaidas. tu tokio pasaulio nori?
laimius 2018-11-28 20:20
Kiek auto pavagiama taip, ir dazniausia nakti. Tad kaip uzrakinu namu duris nakciai taip ir rakta galima butu isjungti/uzrakinti.bet kad neduda tokios funkcijos ir neisikisa institucijos - cia jau blogai. O esant dabartinem technologijom kaip tel. Uztildai tai bet laika galetum nurodyti kada masina nenaudojama arba turi su kodu atrakinti "nedarbo laiku"
bahuriux 2018-11-29 05:45
Eh buvo geri laikai kai ikišdavai paprastą raktą į spynelę ir pasukęs užvesdavai, na dar signalizacijos/centrinio pultelį prie raktų/rakte tekdavo paspausti, kad užrakinti atrakinti ir saugiau(?) buvo ir ramiau, kad niekas neseka ir batarkei išsikrovus pultelyje per 15 metų vieną kartą eidavo atrakinti ir važiuoti. Man kyla elementarus klausimas, kam riekia kišti elektroniką tuose vietuose kur jos išvis nereikia ir dar maža to už tai pirkėjai patys ir susimoka, na ta prasme susimoka už galimybę būti sekamam ir pavogtą auto. Na už pavogtą sumoka draudimas, bet juk už draudimą irgi mokama kasmet vidutinė pavogimo tikimybės suma + dar draudimo antkainis, mokesčiai ir tt. Sumoj vidutiniškai netgi brangiau nei kad nedrausti, bet aišku reikia turėti 50 mašinų kad nuostuoliai išsividurkintu iki gerokai mažesnių nei drauždžiant. Beja jau nemažai žmonių yra nužudę tos beraktės užvedimo sistemos, pagrinde uždūsta nuo išmetamų dujų. Šiaip jau rašė senai kad įdėjus į metalinę dėžutę, ar susukus į folija, nebeveikia tokio tipo raktai, kortelės ir tt. mnau paranojikams užtektu piniginėj išsikloti folija ir viskas gerai turėtu būti.