„Skraidantys taksi atkeliauja. Mes esame tuo įsitikinę“: „Audi“ sukūrė kažką, ko dar nesame matę - iš išvaizdos paprastas elektromobilis, bet turi specialią skrydžiui pritaikytą kabiną (Foto, Video)  ()

Skraidančių taksi idėja per pastaruosius keletą metų tampa vis dažniau aptarinėjama ir gamintojai į tai žiūri vis rimčiau. Deja, bet ši sritis reikalauja ypatingo planavimo kruopštumo ir reikia rasti tinkamų vietų kur būtų galima nusileisti ant žemės ir šiuos skraidančius taksi sujungti su kitomis transporto rūšimis. „Audi“, „Airbus“ ir dizaino kompanija „Italdesign“ drauge sukūrė tokį prototipą, kuris galėtų išspręsti šiuos klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų naujasis „Pop.Up Next“ konceptas apjungia autonominių automobilių ir skraidančių taksi idėjas į vieną.

Šią idėją kompanijos pristatė dar kovo mėn., o neseniai Amsterdame vykusiame dronų renginyje jau pademonstravo ir 1:4 mastelio modelį.

Ant žemės paviršiaus esančio „Pop.Up Next“ išvaizda primena modernaus sedano išvaizdą, tarsi matytume elektrinį ir visiškai autonominį „Audi“ automobilį.

Tačiau kabina, kurioje keliauja keleiviai, iš esmės gali būti pilnai atkabinta nuo automobilio ir dronas ją pergabena į kitą vietą. Keleiviams net nereikia išlipti iš šios specialios kabinos.

Kompanijos kiek anksčiau išplatino vaizdo įrašą, kaip tokia sistema galėtų atrodyti ir veiktų realiomis sąlygomis.

Žinoma, nors visa tai atrodo šauniai ir panašu, jog būtų labai patogu keliauti po miestą bei išspręstų daugybę, su transportu susijusių problemų, bet padaryti realaus dydžio konceptą yra kur kas sudėtingiau, palyginus su šiuo modeliu. Jau nekalbant apie tai, kad praktiškai niekur pasaulyje nėra reikiamos infrastruktūros.

Tačiau kompanijos pasiryžusios tęsti darbus ir šią futuristinę idėją paversti realybe. „Skraidantys taksi atkeliauja. Mes esame tuo įsitikinę“, - teigė už tiekimo ir IT klausimus atsakingos „Audi“ valdybos narys ir „Italdesign“ prezidentas dr. Bernd’as Martens’as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(34)
(8)
(26)

Komentarai ()