Neįtikėtina istorija, savo eiga primenanti sovietinius laikus: kaip Lietuvoje iš „Telia“ pirktas telefonas tapo vogtu Kolumbijoje ir jį iš karto užblokavo „Bitė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-12-13 11:57
Kiek aš suprantu, šioje sistemoje galima blokuoti tik vogtus telefonus. Jei asmuo įsiskolino, tai telefonas netapo vogtu. Bet jei dėl to užblokavo telefoną, tada tokie operatoriai arba turi būti išmesti iš sistemos arba atlyginti padaryta žala dėl atblokavimo. Ar telefonas vogtas ar ne ta manau tikrai galima lengvai (bet gali užtrukti ilgai) išsiaiškinti.
ihouser 2018-12-13 12:40
Hibridinio karo scenarijus: susitari su trečiarūšių šalių operatoriais, kad užblokuotu kuo daugiau puolamos šalies telefonų. Dideli nuostoliai garantuoti.
Kyborg 2018-12-13 19:34
O naudojimasis paslaugomis už jas nemokant nėra vagystė? Telefonas šiuo atveju "nusikaltimo" įrankis
evaldosia 2018-12-14 18:03
nusikltimo įrankį gali konfiskuoti tik teismas.čia telekomunikacijų įmonė jį sugadino,pas kitą sąvininką.kadangi kitas sąvininkas nėra atsakinkas už prieš tai buvusio sąvininko skolas,manyčiau galėtu kreiptis į teismą.čia tik kad neapsimoka,bet kas turi pinigų ir neturi ką veikti,galėtu pabandyti.
SaMaras 2018-12-14 20:17
Už prieš tai buvusio šeimininko skolas naujas šeimininkas neatsakingas, bet jei, tarkime, nusiperki vogtą daiktą tai atsakingos institucijos jį konfiskuoja, ir tuomet teisinėmis priemonėmis gali reikalauti tą daiktą pardavusio asmens kompensuoti tavo patirtus nuostolius. Bet jei iš pardavėjo nėra ko išieškoti, jis atsisako kompensuoti, tuomet negausi jokių kompensacijų. O jei telefonu yra padaromi kažkokie nusikaltimai, tai pats telefonas neturėtų būti blokuojamas, nebent pats numeris. Dėl pačio ragelio konfiskavimo, tai nebent tai numato atskiros valstybės vidaus teisė, bet minima duombazė kaip suprantu yra vogtų telefonų. O ne šiaip susidorojimo platforma kurioje baudžiam visus neįtikusius už ką tik sugalvojam.