„Tesla“ atvėrė „Gigafactory 1“ duris ir parodė, kaip vyksta baterijų, jų sistemų ir pavarų sistemų gamyba (Foto, Video)  (1)

„Tesla“ suteikė retą galimybę iš arti pasižvalgyti po savo „Gigafactory 1“ gamyklą ir tai, kaip vyksta gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausia Gubernatoriaus ekonominės plėtros tarnybos (GOED) ataskaita, „Tesla“ gamykla pagal visus parametrus viršijo valstijos lūkesčius.

Ataskaitoje teigiama, kad „Tesla“ tiesiog „pakeitė šio krašto ekonominį kraštovaizdį“:

„Nuo 2018 metų birželio mėnesio, kai Tesla su savo partneriais, įskaitant Panasonic kompaniją, padarė didelę investiciją Nevados valstijoje – tai visiškai pakeitė šio regiono ekonominį kraštovaizdį. Visame pasaulyje žinomas Tesla vardas ir naudojamos naujausios technologijos suveikė tarsi katalizatorius, paskatinęs šio regiono plėtrą.“

Teigiama, kad „Gigafactory 1“ gamykloje šiuo metu dirba daugiau kaip 7000 darbuotojų, o „Tesla“ bei jos partnerių investicijos Nevados regione siekia daugiau nei 6 mlrd. JAV dolerių.

Tai yra 22 proc. daugiau pinigų nei iki šiol buvo planuota išleisti, tačiau greičiausiai tai galima sieti su padidintomis gamyklos gamybinėmis pajėgomis.

„Tesla“ savo „Gigafactory 1“ gamykloje dideliais kiekiais gamina ne tik baterijų elementus ir jų sistemas, bet ir „Model 3“ elektromobiliams skirtas pavarų sistemas.

Kompanija visai neseniai atvėrė „Gigafactory 1“ duris vietinei žiniasklaidai ir leido pasidairyti po pačią gamyklą.

Kad viskas klostytųsi taip sklandžiai, „Tesla“ gauna ir tam tikrą Nevados valstijos pagalbą. Ataskaitoje nurodoma konkreti valstijos parama kompanijai:

„Nuo 2015 metų birželio mėn. bendros nuolaidos Tesla kompanijai sudaro: 31,6 mln. JAV dolerių nekilnojamo ir privataus turto mokesčių, 5,5 mln. JAV dolerių sušvelnintų verslo mokesčių, 203,2 mln. dolerių valstijų mokesčių ir 240,3 mln. dolerių vietos pardavimo mokesčių lengvatos. Nuo 2015 m. iki 2018 m. bendrovė taip pat gavo 131,1 mln. dolerių perkeliamų mokesčių kreditą, kuris buvo skirtas naujų darbo vietų kūrimui ir kapitalo investicijoms. 11 didžiausių lengvatų kompanijai pasibaigs 2024-ųjų metų birželio mėn., kai Tesla ir jos partnerės nuolat pradės generuoti reikšmingai dideles pajamas ir iš to naudos turės vietos ir valstijos institucijos [surinkdamos didesnius mokesčius].“

Kadangi „Tesla“ didina savo investicijas į Nevadoje esančią gamyklą, vietos valdžia tikisi, kad jų suteiktos finansinės paskatos atsipirks dar greičiau nei kad tikėtasi anksčiau.

Papildomo džiugesio turėtų suteikti ir sklandantys gandai. Kalbama, kad „Tesla“ planuoja savo „Gigafactory 1“ gamykloje gaminti visą elektromobilį – nuo pačios pradžios iki paleidimo į rinką.

Kol kas tai dar tik kalbos ir teks kiek palaukti, kol sužinosime kaip bus iš tikrųjų. Na, o čia galite detaliai susipažinti su GOED paviešinta ataskaita apie „Gigafactory 1“ gamyklos rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(32)
(2)
(30)

Komentarai (1)