Elonas Muskas atidarė pirmąjį požeminį greitąjį tunelį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-12-19 17:40
kazkokia fignia idomiausia butu paziuret kaip iskrapstineja avarijos tokiam tunely pasekmes... sakykim jei dega ar uzlieja... manau alternatyva montuot kokius nors elektromagnetinius begius zemes pavirsiuje ir standartizuot lengvuosius automobiius butu efektyviau. dar galimetu tokiu begiu vaziuojanti elektromobili ir ikraudinet.
daynewss 2018-12-19 20:06
Gal ir būtų, bet dėja žmonės turi tokias gėrybes kaip: godumas, tuštybė, garbėtroškiškumas, ekstravagantiškumas. Todėl niekas nestandartizuos. Geriausias greitkelis būtų kaip Minority report.
Dario 2018-12-19 20:43
Svarbu žmogus kažką daro, o ne kitus kritikuoja.
devyniaragis 2018-12-19 20:58
Bandomasis tunelis su dviem stotelėmis per ~2km išties būtų problemiškas avarijų atvejų. Tačiau pagal planą stotelės turėtų būti apie 20x dažnesnės nei metro ir į jas nuo tunelio vestų atsišakojimai. Pažiūrėjau wiki Los Angeles metro, tai ten stotys išdėliotos vidutiniškai kas 1,6 km. Taigi atrodo tikėtina, kad tuneliai turės atsišakojimus bent kas šimtą metrų. Taip pat, ko gero, populiaresni maršrutai turės po kelis paraleliai nutiestus vienos krypties tunelius ir šie bus tarpusavyje sujungti, tokiu atveju išsišakojimai būtų dar dažnesni ir atsiras galimybė nukreipti srautą iš vieno tunelio į kitą. Išeitų, kad avarijos atveju evakuoti žmones, pasiekti nelaimės vietą su reikalinga technika ar pašalinti kliūtis turėtų būti kur kas paprasčiau nei metro. Dar labai smalsu kiek dažnos bus avarijos, kai bus leidžiami tik savavaldžiai automobiliai. Vienok šiandieninei autopilotų technologijai nemaža problema keliuose yra neprognozuojami vairuotojai, kurių tuneliuose neliks.
r00lz 2018-12-19 21:18
Nors ir tuneliukas siauras, tačiau už neįtikėtinai žema kaina pastatė kaip už 1,83km.
Finalfour 2018-12-19 21:36
Kaip NASA zondus siust i marsa jau cia destei, skambinai i ju personalo skyriu, prieme tave kaip geniju? Ne? Na, pabandyk Muskui paskambint, jis tikrai paklausys taves, kur jam geriau savo milijonus ir idejas realizuot. Ups, Muskui tu neskambinsi, nes jo nekenti patalogiskai, kur tik elektromobiliai, ten tavo putos jo atzvilgiu eina, matyt tavo slapiam sapne Muskas tau kazka padare, ko viesai rasyti nevalia. P.S. Atsiprsau kitu diskusijos dalyviu, bet sito trolio kliedesiai kiekvienoje temoje apie elektromobilius ir bet ka, kas ne rusiska, jau nusibodo.
AAA000 2018-12-19 23:49
sita vieta ir mane stebina. paziurejus i vaizdelius - ten vien betono gaminiu prikista uz tokia suma ar net daugiau savikainos kainos... nuli gal koki neipaise...
robertasdd 2018-12-20 11:28
aaa, "sita vieta" jei paskaitytum ne t.lt tai suzinotum, kad jie tas plytas gaminosi vietoje. t.y. gamino pati zemkase is iskasto grunto. ir sake kad tos plytos gavosi pigesnes negu is home depot. pati bendrove sake, kad vien grunto isvezimas kainuoja apie 15% tunelio statybos samatos. jiebta eliminavo + nereikejo pirkt didelio kiekio statybines medziagos. dar vienas dalykas kodel kaina zema, beveik nera komunikaciju nutiestu (kas butu butina normalaus, o ne testinio tunelio statyboje). anyway, kaina labai logiska. uz tokia manau net vilnius kokia 20 ar 30km sugebetu ysirengt. tik be abonentu reiktu ir kitokiu otkatistu.
iPienius 2018-12-20 12:06
https://www.youtube.com/watch?v=VN1H9ejps10&t=0s
AAA000 2018-12-20 15:01
nelabai man risasi tarpusavyje tavo posto teiginiai... kiek maciau konstrukciju foto, ten buvo atskirai sandeliuojami betoniniai elementai. kazkur isoreje. maziau ir zemkase - ir nemaciau joje jokiu mechanizmu, kad ten gamintu pati tuneli vietoje... jei ten kazkoks tiesiog vibrokurmiu istrombuotas i sonus tunelis ir apmaskuotas betono luobele - tai jis neilgaamzis. milijardus rimtu tuneliu kilometras kainuoja ne siaip sau. jie skaiciuojami keliems simtams metu patikimumui... infrastruktura ten centai visoje samatoje... jei ten kasa per kietas uolienas - iskastas gruntas dar ir pelna duoda kaip statybine medziaga. transportavimo islaidos iskastam gruntui nebutinai neigiamos projekte... jos gali but pvz ir sakykim 14% pelnu, nuo 15% projekto statybos samatos - jei transportuojama medziaga vertinga... cia sutinku - bet tai vistiek nepaaiskina pigumo, jei su 11,5 milijono $ pastate ir ten net 1,5milijono uzkale is grunto pardavimo... jei kazka teigi - gal pagrisk kaip nors issamiau - negu "ieskok pats"... nes ispudis po tavo posto, kad kasesi vos ne per kokius aukso klodus - pardave visa auksa uz beveik pora milijardu, sukiso i pora kilometru normalius 2 milijardus ir sumoje isejo su 10 liamu $ nuostolio... nu nebuna tokiu sanaudu realybeje... gal ten kokiu narkasu babkes praplove - tada suprantamas pigumas...
robertasdd 2018-12-20 15:19
pasigooglink. boring company bricks. pirmas str is googlo: https://electrek.co/2018/11/15/elon-mus ... nnel-dirt/
AAA000 2018-12-20 15:28
nu neitikina, kad is keliu neaiskiu plytu uzdirbo pora milijardu tuneliui... kai ten raso, kad dar tik derina pardavima ir pacia gamyba... o ir iskastas gruntas ne visada vertingas buna, kaip pvz koks nors anhidrito sluoksnis. kazkokia ten fignia greiciausiai, o ne hyperloop lygio tunelis kai narkasu bosui kase tuneli pabegimui is kalejimo vokieciai, ir pabego juo su motociklu - tai greiciausiai i tokio tunelio lygi labiau uznesa... ten irgi samata apie 4 limonus buvo, kelis kart siauresnis, su minimum komunikaciju. bet narkaso tunelis turejo ventiliacijos sistema - kad neuzdustu - o Muskas cia pataupe - nes elektrine Tesla praleke
sub 2018-12-21 15:39
Jis goodlint nemoka, tik heitint. Iš tiesų AAA000 yra habilituotas mokslų daktaras, profesorius, lektorius. Geriau nesiginčyt su juo, nes tik jam vienam supratami dalykai tie, kurie išdėstimo jo komentaruose. Jis geriuasiau apie viską nusimano už visus. Simptomai aiškūs. Išvadas keikvienas sau pasidarom. Aš pvz. ilgai tyliu, skaitau ir juokiuos, kiti bando jam įkast - bet tu pabandyk įkast medžiui, 0 emocijų.
HardAxe 2018-12-21 17:21
vilniuj nelabai tiks gruntas plytom. Be to prakasus 100m atsirems į istorines liekanas ir viskas bus užkonservuota keliem metam.