Ar žinote, kokia sistema vadinama didžiausiu pasaulio robotu? Milžiniškas įrenginys keliauja jau antrą milijoną kilometrų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2019-01-03 09:13
Smulkmena. Mano kaimynas, tolimųjų reisų vairuotojas, jau penkis liamus autopilotu nuvairavo ir vis dar turi teises.
BrendasGazuotas 2019-01-03 15:40
O tai kaip reikės įsisprausti tarp tų fūrų važiuojančių vieną paskui kitą?! Arba "pamokinti"(brake check) priešpaskutinę fūra?! Iš esmės tas konceptas "kelių sunkvežimių kololona-vienas vairuotojas" visiškai nereikalingas... Per 20 metų tik 3 atvėjai pasitaikė pakrovimas-iškrovimas ta pati vieta. Du iš jų po du junginius,vienas atvėjis 6 junginiai bet tai tikrai ne masinis reikalas ir jis situacijos nepakeis. Ir dar - tas "didžiausias robotas" na ne visai robotas... Labiau dronas ant bėgių... Operatoriai visgi sėdi kad ir už 1000km.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-01-04 00:14
O nepagalvojai, kad tiesiog ne tame transporto sektoriuje dirbi? T.y. gi visokių krovinių yra. Na nesu įsigilinęs į situaciją, bet prigalvoti galima visko. Pvz. į uostą atplaukia laivas, reikia konteinerius išvežioti į paskirstymo vietas. 100 konteinerių keliauja į kokio DHL paskirstymo punktą. Tai geriau 1 vairuotojas ar 100? Arba iš miško veži medieną į kokią gamyklą. Prikaupei 20 sunkvežimių... Beje ta sistema man atrodo turėtų veikti kiek kitaip. Kažkada mačiau vizualizaciją, tai ten buvo atvaizduojama kaip "seklys" nusikabina nuo vieno "vado" ir prisikabina prie kito. T.y. būtų galima planuoti maršrutus taip, kad savo kelionės tikslą tas sunkvežimis pasiektų "pavežėtas" kokių 5 vairuotojų. Grįžtant prie roboto - drono... Pasiskaityk roboto apibrėžimą.