Rusija paskelbė naujas detales apie povandeninį branduolinį droną „Poseidonas“, kurio „neįmanoma numušti“ (Video)  (7)

Rusijos naujienų agentūra TASS neseniai išplatino pranešimą apie povandeninį branduolinį droną „Poseidonas“, kuriame pateikė naujų detalių, susijusių su šiuo ginklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Poseidonas“ – JAV jis žinomas kaip „Oceanic Multipurpose System Status-6“ arba „Kanyon“– tai naujausias Rusijos strateginis dronas, varomas mažo branduolinio reaktoriaus.

Remiantis išplatintu naujienų pranešimu, šio drono greitis bus didesnis nei 107 mazgai (200 km/h), o didžiausias gylis, kuriame dronas galės veikti – daugiau nei vienas kilometras. Palyginimui – didžiausias šiuolaikinių povandeninių laivų greitis 32 mazgus, o šiuolaikinių torpedų greitis – 48 mazgai. Tokį didelį greitį dronas galės pasiekti dėl superkavitacijos – efekto, kai apie objektą susidaro dujų burbulas, sumažinantis objekto korpuso trintį su vandeniu.

TASS taip pat pranešė, kad dėl manevrinių drono ypatybių jo esą nebus įmanoma numušti. „Poseidonas“ yra sukurtas taip, kad galėtų sukelti 500 m aukščio vandens bangą ir užteršti gan didelę priešų teritorijos dalį radioaktyviaisiais izotopais. Jis taip pat yra atsparus raketinės gynybos sistemos, lazeriniams ginklams ir elektromagnetiniam ginklui ginklui.

Apie šį droną pirmą kartą buvo pranešta 2018 m. kovą, kartu su kitomis pasirodysiančiomis ginklų sistemomis. Taip Rusija stengiasi sutrukdyti JAV kuriamų antibalistinių raketų technologijų vystymui. Dronas yra įtrauktas į Rusijos ginkluotės programą 2018-2027 metams, manoma, kad „Poseidonas“ į tarnybą bus priimtas dar prieš šios programos pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(34)
(-21)

Komentarai (7)