Tokio nuosmukio nėra buvę 16 metų: „Apple“ priversta mažinti „iPhone“ gamybą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

elas 2019-01-14 11:19
Nauji iPhone nesveikai brangus. Pries metus su virs uz 8 plus sumokejau 945€ o duzus daiktas tai ne tas Zodis. Masina butu isejus
daynewss 2019-01-14 12:35
Būk geras, važinėk viešuoju transportu. Nes jei tau "Masina butu isejus" už 945€, tai geriau ir toliau pirk aifonus už mamos pinigus, bet vaikščiok pėsčias. Jau dabar Xiaomi daužo visus Apple ir Samsung, o kai už tokią kainą paleido Redmi Note 7, tai čia jau aišku kas bus su Huawei, HTC ir t.t.
HDi 2019-01-14 13:32
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... hone2=8858 Kažkokie skaičiukai pasikeitė (truputį RAM'o, truputį CPU geresnis, truputį GPU geresnis, mažesnė baterija) ar viso to reikia paprastam vartotojui - nežinau, bet kaina tai plius 150EUR , tai nestebina manęs, kad krinta pardavimai.
Kirtiklis 2019-01-14 13:42
Ir nėra ko čia stebėtis, kai nauja versija skiriasi minimaliai nuo ankstesnės. Ir dabar yra krūva alternatyvų, kurie yra puikus ir nereikia permokėti už brandą.
Gintarinis 2019-01-14 17:37
Anksčiau, ar vėliau tas "nuosmukis" turėjo įvykti. Anksčiau nauja telefono versija atnešdavo kažką apčiuopiamo (greitis, ekranas, vidinė atmintis). Dabar telefonai taip pat tobulėja, bet tas pagreitėjimas yra realiai nejaučiamas (tik sintetiniuose testuose skaičiai didesni). Antras dalykas yra kaina. Tai jeigu pokyčio nejauti, o kaina išaugo iki kosmoso - kam pirkti naują?
KT819GM 2019-01-14 18:28
Turbūt nėra nei vienos temos apie telefonus be medinio bajerio kaip niekas nesikeičia telefonuose. Paimk vieno gamintojo 2 tos pačios klasės tik skirtingos kartos telefonus (pvz Samsung s6 or s8), palygink kaip greit vartosi naršyklė, pasileidžia kamera, atsidaro email, kontaktai, kaip rodo ekranas, kaip greit keliasi duomenys, kaip veikia LTE ir papasakok dar kartą, kaip viskas matosi tik sintetiniuose testuose.
daynewss 2019-01-14 19:52
Naršyklė gali vartytis dėl patobulinimų/"kastravimų". Jei naudoti ne įdiegtą default'inę naršyklę, o atsisiųstą tada greitis supanaėtų. Mediniu bajeriu patapo ir gamintojų atmazai, kad "saugo vartotojus nuo akumuliatoriaus išsikrovimo", bet apie tai neužsiminei. Gal todėl s6 lėtesnis už s8? Be to, kas buvo flagmane prieš 5 metus, tas tampa default naujuose "biudžetiniuose". Jeigu ne, tai gamintojas mulkina pirkėjus, o jie tą mėgsta.
KT819GM 2019-01-14 22:35
Apsauga nuo akumuliatorių išsikrovimo - čia jau prie sąmokslo teorijų, aš ne apie tai. Technologijos eina į priekį ir prietaisai tobulėja. Gamintojai tą teigia, dauguma žmonių tai supranta. Kas turi pinigų, tas pasikeičia, kas neturi, randa sau pasiteisinimą ir pasidalina juom diskusijose. O jei rimtai - pvz nokia 3310, 6210, sonyericsson T68i ir t.t.(čia spec paėmiau antikinius modelius, kadangi jų naudojimo intensyvumas buvo turbūt <5% dabartinių) dėl baterijos problemų taip pat atsijunginėdavo skambučio metu kuomet siūstuvas pareikalaudavo srovės, tiesiog tada žmonės nešaukdavo internete, pasikeisdavo bateriją ir toliau naudodavo telefoną bei suprasdavo, kad baterija nėra amžina, o gamintojai FOTA pagalba negalėjo tokios problemos spręsti. Ir pasirodo tai gerai, kitaip jau senai būtų sumalti su žemėmis.
daynewss 2019-01-15 10:02
Bukas esi ir tiek. O to įrodymas čia: https://www.google.com/search?q=apple+s ... e&ie=UTF-8
TomasBalčiūnas 2019-01-15 13:49
Alternatyvų iphone nėra ir negali būti, nes iOS neturi joks kitas telefonas. Dauguma kitų - taip, naudoja tą patį šūdiną Androidą, todėl visokie chuavei, samsung realiai skiriasi tik išvaizda ir parametrais, kurie eiliniam vartotojui nieko nesako. Nieko asmeniško, bet išbandęs ne vieną telefoną tiek su Windows, tiek su Android, tiek su iOS ir net su Ubuntu. iOS kol kas neturi lygių ne tik dėl labiausiai user friendly valdymo ir pamiršto strigimo, bet ir dėl įvairių priedų, kurie dažniausiai su iOS veikia daug geriau. Ir dar, kad būtų aiškiau, kodėl apple produkcija brangi - tai ne šiaip sau detalių rinkinys su operacine sistema. iOS yra pritaikyta ju paciu detaliu rinkiniui taip išgaunat geriausias savybes. Kiek kitų gamintojų tuo gali girtis?
edgarito42 2019-01-15 14:37
Iphone visada buvo telefonas, kuri nusiperki ir gali pamirst apie problemas. Toks ir buvo Iphone tikslas. Problema siuo metu yra ta, kad Iphone yra beprotiskai brangus uz tai ka jie siulo savo telefonuose ir visas tavo gyvenimas turi suktis aplink apple produkcija, kad galetum isnaudot apple savybes. Siuo metu Android i rinka tiekia vis daugiau ir daugiau geru telefonu ir dvigubai pigesniu. Naujos technologijos i Android jau ateina anksciau, nei i Iphone telefonus. Pasirinkimas ka gali nusipirkt prie android telefonu yra nezmoniskai platus ir visa ta konkurencija musa kainas. Kokybes skirtumas tarp apple ir android jau senai tampa menkas, nes per pastaruosius 5 metus neturejau problemu su android sistemom ir ju priedais. Vienintelis dalykas, kuris galetu pageret android, tai yra programeles. Apple programeles vis dar gerai lenkia android programeles. Galiu ir klyst vien del to, kad android programeliu yra tiek daug, kas jau sunku darosi rasti tas gerasias.
kukulis4 2019-01-15 14:38
As manau kad apple tiesiog nusprende save pozicionuoti ne kaip inovatorius, o kaip luxury brand'a. Nes nu, pripazinkit, kad tai ka siulo apple savo telefonuose, didziaja dauguma atveju yra 1-2 kartomis senesniuose androiduose, ir pozicionuoti save kaip inovatoriu tampa vis sudetingiau. Tuo tarpu apple telefonu estetika, isbaigtumas ir aplamai, apple produktu ekosistema - net ir man androidininkui, imponuoja. Tas atsispindi ir kainoje - androidu high end'ai yra brangus - samsung, huawei - lietuvoj po 1k eur, kitose rinkose gal daugiau, gal maziau, bet apple high end'as yra dar + ~70% prie tos kainos. As manau, kad apple nori gaminti ir palaikyti kiek imanoma maziau skirtingu telefono versiju, turbut, ateityje koncentruosis i mazesni kieki dar brangesniu telefonu, ir greiciausiai nesiulys keliu skirtingu telefono versiju vienu metu.
KT819GM 2019-01-15 18:21
Google naudotis moku, tą istoriją žinau, visgi ačiū tau už vargą. Kartais atrodo, būti bukam geriau, nei sirgti paranoja ir kiekvieną hitech kompanijos pirstelėjimą prilyginti trotilo sprogimui. Pagrindinė klaida, kurią padarė apple toje istorijoje - nepranešė apie priemones taikomas problemai spręsti. Ir visgi, ateityje prie tokių straipsnių pasistengsiu visiems pritarti, kad "iPhone 6 būtų toks pat greitas kaip ir iPhone X jei apple specialiai jo nelėtintų" ir "Xiaomi telefonai geriausi, bent jau iki tol kol nusiperki vieną".
kukulis4 2019-01-15 19:27
Na, man tokia logika, visgi, sunku patiketi. Telefonas, kaip produktas, gauna garantija, ir toks telefono letinimas garantiniu laikotarpiu butu visiskai nelogiskas, ir man reikstu tik viena, - kad gamintojas maskuoja nekokybiska komponenta. To paties darymas pogarantiniu laikotarpiu man velgi, sunkiai suprantamas, nes dauguma gamintoju yra suinteresuoti, kad ju customeris kuo greiciau isgytu nauja telefona uzuot naudojes senaji, o apple vadovas kitame straipsnyje net ir pats pripazino, kad vartotoju keiciamos baterijos daro neigiama itaka ju pardavimams. Kodel kompanija turetu rupintis naturialiai mirstanciu jau nebegarantiniu produktu - man neaisku, priedo, kai visa tai buvo atlikta slapcia - na, as gal pabusiu sioje vietoje paranoiku.
KT819GM 2019-01-15 21:25
Faktas, man ir tai nepatinka ir jokios pagarbos dėl tokių dalykų gamintojui nejaučiu, tik manau, kad jiems nėra jokių garantijų jog vartotojas vėl įsigys jų gaminį, o ne Redmi Note 7 su pagrindine 12MP (atsiprašau, "48MP" Samsung GM1 ) kamera, tai turbūt ir žaidžia kaip nori. p.s. aš taip pat senokai android vartotojas.
audriusn 2019-01-15 21:54
Vienas developeris paprastai atsake, kad jam daug maloniai dirbt mokiai auditorijai. O tiems "kam pirkt, jei galima for free" uzteks ir kaip nors sukaltos iz govna i palok. Bele kazkiek veikia. Ka moki - ta gauni.
zet 2019-01-17 06:35
ka cia paistai, iOS irgi turi nesamoniu ir visada turejo. Androidas irgi turi nesamoniu ir visada turejo.