„Linkomanija“ neveikia, nors jos dar niekas neblokuoja: kas vyksta?  (22)

Svetainė „Linkomanija“ kuri, apeliacinio teismo sprendimu, turėjo būti blokuojama jau nuo trečiadienio (sausio 16 d.), jokių techninių sunkumų dėl blokavimo kol kas dar nepatyrė – interneto paslaugų teikėjai tiesiog dar nepradėjo vykdyti teismo prievolės, nes arba negavo, arba dar neišsinagrinėjo nurodymų. Tačiau ir be teismo nei vakar, nei šiandien „Linkomanija“ neveikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vyksta didžiulė DDOS ataka į mūsų serverius. Kol kas veikiame tarpais“, – rašoma „Linkomanijos“ paskyroje „Facebook“ socialiniame tinkle.

DDoS (Distrubuted Denial of Service) – toks kibernetinės atakos būdas, kai koks nors serveris yra užverčiamas užklausomis iš didelio kiekio virusais užkrėstų „kompiuterių-zombių“, sujungtų į nuotoliniu būdu valdomą tinklą ir koordinuotai nukreipiamų prieš konkretų taikinį. Tokiu atveju taikiniu tapęs serveris gana dažnai tiesiog nebeturi pajėgumų aptarnauti paprastų vartotojų užklausas ir tampa nebeprieinamu.

Paprastai DDoS išpuoliai yra vykdomi iš daugybėje pasaulio valstybių esančių kompiuterių, o valdymo centro fizinė buvimo vieta būna nežinoma. Be to, DDoS atakos pastaruoju metu dažnai vykdomos mokamos paslaugos pavidalu: „tamsiajame internete“ sukurtos ištisos lanksčiai klientų poreikius tenkinančios sistemos, už tam tikrą santykinai labai nedidelį mokestį sutrikdančios prieigą prie klientui neįtinkančių interneto svetainių ar paslaugų.

Primename, jog apeliacinio teismo sprendimu septyniems Lietuvos interneto paslaugų teikėjams nurodyta nuo trečiadienio blokuoti „Linkomaniją“ savo lėšomis, tačiau ryšio operatoriai trečiadienį informavo, kad teismo sprendimo dar negavo, o šį nurodymą vykdyti pradės tik tada, kai sprendimą gaus ir išsinagrinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(71)
(15)
(56)

Komentarai (22)