Arčiausiai debesų įrengti apartamentai - kur stovi aukščiausias pasaulio daugiabutis?  (1)

Ar norėtumėte gyventi viršutiniuose dangoraižio aukštuose? Kiekvieną rytą pabudę galėtumėte grožėtis miesto panorama, o jūsų draugai nuolat prašytųsi į svečius, nes jūsų namai kartu būtų ir nebloga pramoga. Tačiau kur pasaulyje rastume aukščiausią daugiabutį? Juk patys aukščiausi dangoraižiai yra skirti verslui, o ne žmonių gyvenamosioms erdvėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų, aukščiausias pasaulio daugiabutis nė iš tolo neprilygsta aukščiausiems pasaulio dangoraižiams. Net savo mieste Niujorke „432 Park Avenue“ nėra aukščiausias pastatas. Tiesa, trūksta visai nedaug - 425,5 metrų aukščio pastatas Niujorke yra antras, o JAV - trečias.

„432 Park Avenue“ turi 96 aukštus, tačiau, aišku, ne visi jie yra skirti žmonėms. Kai kurie aukštai, kurie naktį yra labai gražiai apšviesti, yra skirti techninėms patalpoms. Kitaip tariant, infrastruktūrai. Čia taip pat yra specialūs įrenginiai, skirti pastatui stabilizuoti, kad šis per daug nejudėtų nuo vėjo. Aišku, vis tiek juda - juk pagal aukščio ir ploto santykį šis bokštas yra neprilygstamas. Kitaip tariant, jis yra labai aukštas, bet kartu ir labiau siauras.

Tiesa, iš pradžių buvo planuojama, kad „432 Park Avenue“ aukštis sieks 396,2 metrus, tačiau su laiku šie planai išaugo. Dangoraižis užbaigtas 2015 metų pabaigoje. Įdomu tai, kad dauguma butų didžiąją laiko dalį yra tušti. Nemanykite, kad jų niekas nepirko - visi jie buvo išparduoti labai greitai. Tačiau juos pirko žmonės, kurie nekilnojamojo turto rinkoje yra žinomi kaip kolekcionieriai. Jie perka išskirtinius objektus, o vėliau juose apsigyvena tik trumpam kai būna mieste. Būtą „432 Park Avenue“ dangoraižyje turi ir Jennifer Lopez.

Tačiau ne visi sutinka, kad aukščiausias daugiabutis stovi Niujorke. Dubajaus „Princess Tower“ irgi yra nejuokais aukštas - siekia net 413,4 metrus. Tai yra trečias pastatas Dubajuje pagal aukštį.

„Princess Tower“ buvo aukščiausiu pasaulio daugiabučiu, kol jo neaplenkė „432 Park Avenue“. Dabar jis - antroje vietoje. Užbaigtas 2012 metais jis iš karto prisipildė pačių turtingiausių regiono gyventojų. Tarp jų - ir narkotikų verslo magnatai, ir naftos pramonės atstovai, ir finansų sektoriaus rykliai. Žinoma, šis pastatas nėra toks aukštas kaip jį nukarūnavęs milžinas Niujorke, tačiau jis turi pranašumą.

„Princess Tower“ turi net 101 aukštą - 5 daugiau nei „432 Park Avenue“. Taigi, jei norite gyventi aukšte, kuris žymimas trimis skaitmenimis, turėtumėte traukti į Dubajų. Dar 6 „Princess Tower“ aukštai slepiasi po žeme.

Beje, iš 11 aukščiausių pasaulio daugiabučių, 7 stovi Dubajuje. Aukščiausias gyvenamasis pastatas Europoje - 301 metro aukščio „Capital City Moscow Tower“ Rusijoje. Šis pastatas nėra skirtas vien gyvenamosioms patalpoms, bet net jei ir būtų tik daugiabutis, pasauliniame sąraše užimtų tik 13-ą vietą.

Žinoma, nei vienas iš paminėtų pastatų nėra tikroji aukščiausia vieta, kurioje gyvena žmonės. Aukščiausios pasaulyje gyvenamosios patalpos yra 408 km aukštyje. Tai - Tarptautinė Kosminė Stotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (1)