Jei nuo supimo jus pykina, viršutiniame šio pastato aukšte gyventi nenorėtumėte  (2)

Ar norėtumėte gyventi prabangiame bute viršutiniame dangoraižio aukšte? Įspūdingas vaizdas ir pats geriausias butas visame pastate yra ne vieno žmogaus svajonė. Tačiau jei jus kamuoja jūros liga, tikriausiai šių svajonių turite atsisakyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„432 Park Avenue“ - tai aukščiausias pasaulio daugiabutis. Kadaise buvo planuojama, kad šio dangoraižio aukštis pasieks tik šiek tiek daugiau nei 396 metrus, tačiau 2016 metais užbaigtas pastatas dabar yra 425,5 metrų aukščio. Net neskaitant ilgos antenos pastato aukštis siekia 392 metrų. Iš viršutinių „432 Park Avenue“ aukštų atsiveria gražūs Niujorko vaizdai - galima apžvelgti visą legendinį Centrinį Parką. Tačiau net du metus viršutinis butas nesurado pirkėjų.

Viskas viršutinis 96-as „432 Park Avenue“ aukštas buvo įrengtas kaip vienas prabangus butas. Iš pradžių jam klijuota 95 milijonų dolerių kaina, vėliau ji nukrito iki maždaug 82 milijonų, o galiausiai butą teko padalinti pusiau. Pirkėjus 95A ir 95B surado visai neseniai - kiekvienas butas parduotas už maždaug 30 milijonų dolerių. Lieka tikėtis, kad naujieji „432 Park Avenue“ gyventojai neserga jūros liga.

„432 Park Avenue“ yra ne tik labai aukštas - kartu jis yra ir labai lieknas. Tarsi smilga atrodantis dangoraižis siūbuoja vėjyje, bet dėl to baimintis nereikėtų. Siūbuoja visi dangoraižiai - tai yra neišvengiama, o inžinieriai tai visada įtraukia į savo skaičiavimus. Svyravimą galima sumažinti aktyviomis amortizavimo sistemomis (balansiniu svarmeniu), aerodinamiška forma, inovatyviais konstrukciniais sprendimais. Tačiau nėra tokių dangoraižių, kurie visiškai nesvyruotų. Tik tiek, kad „432 Park Avenue“ svyruoja daugiau nei norėtųsi.

Pučiant gūsingam vėjui viršutinis „432 Park Avenue“ aukštas į šonus svyruoja po 1,2-1,5 metrus. Palyginimui, kitas Niujorke įsikūręs dangoraižis „One World Trade Center“ svyruoja apie metrą, o žymiai aukštesnis „Burj Khalifa“ - apie 1,5 m. Toks svyravimas yra lengvai pajaučiamas, nors plika akimi būdami viršutiniame „432 Park Avenue“ aukšte jo ir nepamatysite. Tiesa, jūros liga gali pradėti kankinti tik tuomet, jei siaus rimta audra su gūsingu besikeičiančios krypties vėju. Geriausias būdas su tuo kovoti yra žiūrėti į stabilų horizontą, todėl „432 Park Avenue“ gyventojai tikriausiai taip ir darys - juk vaizdas už lango yra įspūdingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(7)
(12)

Komentarai (2)