Jungtinių Valstijų sausumos pajėgos už beveik 40 milijonų dolerių perka krūvą kišeninių dronų - kam reikalingi tokie žaislai? (Video)  (2)

Jungtinių Valstijų sausumos pajėgos nusprendė už 39,6 milijonus dolerių įsigyti nenurodytą kišeninių dronų kiekį. „FLIR Black Hornet“ orlaivis yra toks mažas, kad tikrai telpa kišenėje, o savo forma primena sraigtasparnį. Arba žaislą. Kam reikalingi šie brangūs, bet labai maži dronai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė pirmuosius „FLIR Black Hornet“ dronus įsigijo dar praėjusį birželį. Tuomet dronai buvo perkami bandymams, todėl galima numanyti, kad jie buvo sėkmingi, nes dabar šių mažyčių orlaivių pirkimui skirta žymiai didesnė suma. Nors atrodo kaip pigus vaikiškas žaislas, „FLIR Black Hornet“ iš tiesų yra labai naudingas įrankis modernioje karyboje.

„FLIR Black Hornet“ yra asmeninės žvalgybos dronas. Jis turi kamerą, kuri leidžia greitai apsižvalgyti aplink neišduodant savo vietos ir nepaliekant uždangos. Kitaip tariant, „FLIR Black Hornet“ leidžia pažiūrėti už kampo nerizikuojant gyvybe. „Black Hornet“ turi HD kamerą, kurios fiksuojami vaizdai (vaizdo įrašai ir nuotraukos) į centrinį valdymo įrenginį gali būti persiųsti net 2 km atstumu.

„FLIR Black Hornet“ yra ne tik labai mažas, bet ir labai lengvas - sveria vos 33 gramus. Kameros modulis gali būti keičiamas - ateityje gali pasirodyti geresnių kamerų arba galima sumontuoti specialius naktinio matymo filmavimo įrenginius. „Black Hornet“ sraigto ilgis - 123 mm. Pats dronas telpa kišenėje ir gali būti paleistas per 30-120 sekundžių, priklausomai nuo situacijos ir veikimo režimo.

Šis dronas yra toks mažas, kad ilgo baterijos tarnavimo laiko net neverta tikėtis. Kita vertus, 25 skrydžio minučių pakanka pagrindinėms „FLIR Black Hornet“ funkcijoms įgyvendinti. Šis dronas gali skristi ir nestipriai lyjant, pučiant silpnam vėjui. „Black Hornet“ gali pats sugrįžti pas pilotą, turi navigacijos sistemą ir gali būti naudojamas ir viduje.

JAV karinės pajėgos jau kurį laiką domisi asmeniniais dronais. Šie orlaiviai yra labai greitai paleidžiami ir paprastai valdomi. Jie taip pat skrenda beveik visiškai tyliai. Tačiau tikriausiai geriausia tai, kad jie nėra labai brangūs (ar bent jau nebus perkant didesniais kiekiais), todėl net praradus tokį orlaivį nuostoliai būtų minimalūs. Tokie dronai ypač pravers mūšiuose miestuose, kur priešas turi daug galimybių pasislėpti ir surengti pasalą. Tiesa, neaišku, kada „Black Hornet“ bus pradėtas naudoti plačiau - tikriausiai praeis dar keli metai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai (2)