Rusų krovininis laivas atsitrenkė į tiltą Pietų Korėjoje - kapitonas buvo girtas, o avarija yra juokingai lėta (Video)  (7)

Rusiškas krovininis laivas „Seagrand“ sukėlė sunkiai suvokiamą avariją. Pietų Korėjoje dienos metu rėžėsi į tiltą. Incidento vaizdo įrašas kelia daug klausimų, bet kartu tai tikriausiai yra lėčiausia avariją, kurią kada nors esate matę. Ir taip, kapitonas buvo neblaivus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gwangandaegyo“ ar tiesiog Deimantinio tilto vardu žinomas statinys tikrai nėra mažas ar sunkiai pastebimas. Bendras tilto ilgis siekia beveik 7,5 km, o didžiausios pakabinamos jo dalies - net 900 metrų. Dviejų aukštų tiltas yra svarbi Busano ir net visos Pietų Korėjos transporto infrastruktūros dalis, todėl eismas ant jo visada yra labai intensyvus. Na, dabar tą intensyvumą teks riboti, kol bus sutaisyta 5 metrų dydžio skylė, kurią paliko rusų krovininis laivas „Seagrand“.

„Seagrand“ buvo neseniai išplaukęs iš Busano uosto ir turėjo judėti link Vladivostoko. Tačiau kažkodėl judėjo visiškai priešinga kryptimi. Tai nėra pakeliamasis tiltas ir „Seagrand“ įgula tai žinojo. Jie taip pat žinojo, kaip reikia teisingai išplaukti iš Busano uosto. Tačiau maždaug 16:20 vietos laiku, kai lauke vis dar buvo visiškai šviesu, lėtai judantis „Seagrand“ ėmė ir atsitrenkė į Deimantinį tiltą, stipriai apgadindamas pirmąjį jo aukštą.

Tą pirmąjį aukštą teko uždaryti. Jį reikės remontuoti, tačiau manoma, kad tai neturėtų labai ilgai užtrukti. Viskas priklausys nuo inžinierių atliktos analizės ir kokie pažeidimai galėjo būti padaryti pagrindinei tilto konstrukcijai. „Seagrand“ nėra labai ypatingai didelis krovininis laivas - jo ilgis siekia tik 113 metrų. Susidūrimo metu jis taip pat judėjo pakankamai lėtai. Tai tikriausiai ir išgelbėjo tiltą ir juo važiavusius žmones.

Pirminė įgulos apklausa atskleidė faktą, kuris buvo įtartas nuo pat pradžių - rusas kapitonas buvo išgėręs. Tiesa, nustatyta alkoholio koncentracija yra vos 0,086 %, tačiau leistina riba yra tik 0,03 %. Šios taisyklės galioja laivą valdančiam įgulos nariui - nežinoma, ką susidūrimo metu veikė kapitonas. Pietų Korėjos pareigūnai teigia, kad apie 40 minučių prieš avariją „Seagrand“ buvo patekęs į kitą incidentą - atsitrenkė į tame pačiame uoste stovintį kruizinį laivą.

„Seagrand“ ir Deimantinio tilto susidūrimas prajuokino vaizdo įrašą mačiusius žmones. Kaip įmanoma padaryti avariją, kai tiltas yra toks didelis, o laivas juda taip lėtai? Tačiau panašu, kad niekas net nežiūrėjo, kur plaukia „Seagrand“. Dabar pradėtas tyrimas turėtų atskleisti, ką tuo metu veikė įgula. Vartoti alkoholinius gėrimus laive nėra draudžiama - draudžiama tik girtam jį vairuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(4)
(38)

Komentarai (7)