Gąsdinantis hakerių darbas - vos trys lipdukai ant kelio gali sukelti „Tesla“ automobilio avariją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2019-04-02 17:34
O aš laisvai galiu "nuhakinti" automobili be autopiloto. Tereikia pasiimti galinga kryptine lempą ir su ja autostradoje visiems vairuotojas šviesti į akis. Kiek avarijų tokių atvejų įvyktu? Gerai pagalvojus galima sugalvoti ir dar daugiau būdų kaip vairuotoja priversti sukelti avariją. Kad ir aštrių daiktų išberti ant kelio kas pradurtu padangas, ypač autostradoje tai butu "veiksminga". Jei yra noras tai gali "nuhakinti" tiek autopilota, tiek vairuotoja.
Hmz 2019-04-02 17:45
Ta prasme, aštrūs daiktai gyvą vairuotoją nuhakins, o autopiloto ne?
Pjovėjas 2019-04-03 11:17
Aha, irgi norėjau to paties paklausti Shinigami, ne tas argumentas. aštrūs daiktai ant kelio pavojus tiek gyvam vairuotojui, tiek autopilotui. Tuo tarpu aprašytas nuhakinimas TIK autopilotui. Tai užuot teisinus reik kažką sugalvot, kad tokių absurdų nebūtų. Ims dar kada netyčia ir nukritusią šaką ant kelio suinterpretuos, kaip liniją.
peeplt 2019-04-03 12:45
Autopilotą kad reikia tobulinti niekas nedrįs ginčytis. Ir tas tobulinimas tikriausiai niekada nesibaigs. Bet žmogus ne tą norėjo pasakyti. Jai norėsi pakenkti specialiai. Tai padaryti gali nepaisant to automobilį vairuoja autopilotas ar žmogus. Skirsis tik naudojami įrankiai.
Shinigami 2019-04-03 15:54
Būtent. Bent vienas mastantis atsirado. Bet kokia techniką galima nuhakinti ir niekados jos nebaigsi tobulinti. Bet tai nereiškia, kad jos reikia bijoti kaip maro. Nes ir žmogaus vairuojama auto piktavalis lengvai "nuhakins". Kad tokių autopiloto problemų kažkas ieško yra labai gerai ir kuo daugiau ras tuo geriau bus, nes bus galima jas ištaisyti kai apie jas žinosi, bet dėl to bijoti autopiloto ir kelti visuomenėje paniką yra absurdas. Jis tikrai nėra pavojingiau už žmogų vairuotoją.
Pjovėjas 2019-04-03 18:03
Tai šiaip pats straipsnis ir nekelia panikos, beje. Tiesiog nurodoma kokio tipo klaidos daromos autopiloto. Ir bent jau man jos atrodo kvailos ir tikrai taisytinos. Tai sveikinu tokius bandymus. Pats bandymas man primena iš serijos: "nulaužkite mūsų sistemą X, už tai gausite prizą".