Pirmi žingsniai į naują erą: pristatė natūralaus dydžio vandeniliu varomo orlaivio modelį (Video)  ()

Praėjusį trečiadienį Pietų Kalifornijoje buvo pristatytas natūralaus dydžio orlaivis, varomas vandenilio baterijomis. Demonstravimas buvo įdomus, tiesa, orlaivis nepakilo į orą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kūrėjų pavadintą „Skai“ futuristinį orlaivį investuotojams, žurnalistams ir svečiams pristatė prie BMW „Group‘s Designworks“ studijos Niuberio parke, esančiame į šiaurę nuo Los Andželo.

Bepilotį primenančio orlaivio inžinierinę ir aviacinę elektroninę įrangą kūrė privati Masačusetse įsikūrusi kompanija „Alaka'i Technologies“, pavadinta tropinio miško Havajuose, vienos drėgniausių vietų Žemėje, pavadinimu.

BMW padalinys „Designworks unit“ prisidėjo prie orlaivio dizaino kūrimo. Kompanijos atstovų teigimu, „Skai“ – aplinkos neteršianti asmeninė transporto priemonė, ideali Pietų Kalifornijai, kurią dažnai gaubia smogas didžiulio automobilių skaičiaus.

Keli automobilių gamintojai bandė išpopuliarinti vandenilio degalus mašinoms, bet „Alaka'i“ vadina savo išradimą „pirmuoju pasaulyje vandeniliu varomu mobilumo sprendimu“.

Penkiavietis natūralaus dydžio modelis primena visureigį su šešiais horizontaliais sraigtais, pritaisytais prie rankenų, kyšančių iš orlaivio stogo. Modelis buvo skirtas tik pažiūrėti, jis – natūralaus dydžio kompanijos prototipo kopija. Tikrasis nuotoliniu būdu valdomas orlaivis greitai bus išbandomas kompanijos laboratorijoje Masačusetse, informavo vienas iš vadovų Steve‘as Hanvey.

Jis pridūrė, kad orlaivis baigtas gaminti prieš kelias savaites, šiuo metu laukiama Federalinės aviacijos administracijos sertifikato.

Orlaivis varomas šešiomis vandenilio baterijomis – po vieną kiekvienam rotoriniam varikliui. Orlaivis gali nuskristi 480 km atstumą, bet iš esmės yra pritaikytas trumpiems skrydžiams mieste arba skrydžiams į gretimus miestus.

Saugumo dėlei orlaivyje bus įdiegta atsarginė autopiloto sistema, su kuria bus galima skristi, jei sugestų bent vienas variklis, jame bus ir parašiutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()