„Mes su naujuoju Roadster padarysime tokius dalykus, kuriuos kitų gamintojų atžvilgiu galima laikyti netgi nesąžiningais“: Elonas atskleidė daugiau detalių apie super automobilį (Video)  ()

Elonas Muskas pasidalino naujausia informacija apie taip laukiamą naująjį „Tesla Roadster“ elektromobilį, bet iškart pabrėžė, jog tai tėra „desertas“ - kompanija orientuojasi į kitus dalykus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nėra jokių abejonių, kad „Tesla“ daug dėmesio ir jėgų skiria „Model 3“ elektromobiliui ir iš ankstesnių „Tesla“ bei Elono pareiškimų yra aišku, jog sekantis prioritetas yra „Model Y“ elektromobilis.

Visgi, kompanija dirba ir prie 2017-ųjų pabaigoje pristatyto įspūdingo „Roadster“ prototipo. Planuojama, kad šis super automobilis pasirodys kitais metais ir jį jau galima rezervuoti.

Dabar Elonas Muskas paskelbė naujos informacijos dėl šio elektromobilio. „Ride the Lighting“ tinklalaidėje paklaustas apie „Roadster“ programos būklę, Elonas atsakė, kad:

„Naujasis Roadster yra kaip desertas. Ar mums tikrai reikia naujo Roadster, kad paspartintume pažangą elektromobilių ir autonomijos srityse? Ne.“

Generalinis „Tesla“ direktorius nenurodė, jog „Roadster“ gali vėluoti bei kada jis tiksliai pasirodys, tačiau leido aiškiai suprasti, kad dabar „Roadster“ jiems nėra pagrindinis prioritetas.

Visgi Elonas pirmą kartą prakalbo apie „Roadster“ gamybos apimtis ir nurodė, kad nors kol kas tikslių skaičių pasakyti negali, bet tikriausiai šių elektromobilių per metus bus pagaminta ne daugiau kaip 10 000 vienetų.

Nors Elonas dėl elektromobilio pasirodymo laiko kalbėjo atsargiai, bet kalbėdamas apie „Roadster“ eksploatacines savybes buvo kur kas ryžtingesnis:

„Mes mus naujuoju Roadster padarysime tokius dalykus, kuriuos kitų gamintojų atžvilgiu galima laikyti netgi nesąžiningais.“

Elonas dar kartą priminė apie siekį naująjį „Roadster“ aprūpinti „SpaceX paketu“, į kurį įeitų raketiniai varikliai.

Tai žymiai pagerintų automobilio įsibėgėjimą, maksimalų greitį, stabdymą ir posūkių įveikimą. Elonas yra minėjęs, kad tai „galbūt netgi leis Roadster skristi“. Pokalbio pabaigoje „Tesla“ vadovas dar pridėjo, kad yra pasirengęs „su naujuoju Roadster ištrinti bet kokį benzininių automobilių halo efektą.“

*Halo efektas nuolat pasireiškia mūsų gyvenime. Pavyzdžiui, jei žmogus turi gerą ar labai patrauklų kūno sudėjimą, mes suteikiame jam visą eilę teigiamų charakteristikų, net nepatikrinę, ar taip iš tikrųjų yra. Manoma, kad šis žmogus yra protingas, malonus ir t.t.

Ir atvirkščiai, jei kas nors atrodo negražiai, tai yra įprasta galvoti, kad tai yra nuobodus ar nedraugiškas asmuo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(56)
(8)
(48)

Komentarai ()