„BMW“ pranešė, kad keičia savo planus dėl elektromobilių ir žada daugybę naujienų (Foto)  (6)

„BMW“ pranešė, kad keičia savo planus dėl elektromobilių. Kompanija 2 metais spartina savo tikslus ir pristatė naujas elektrinių transporto priemonių koncepcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Vokietijoje vykusį „NEXTGen“ renginį „BMW“ kompanija teigė, kad iki 2023-ųjų metų planuoja turėti „25 elektrifikuotus transporto priemonių modelius ir tai yra dvejais metais anksčiau, nei planavome.“

„BMW“ generalinis direktorius Harald‘as Krüger‘is pranešime spaudai teigė:

„Mes ketiname greičiau pereiti prie tvaraus mobilumo ir tuo pačiu mūsų kompanija greičiau prisitaikys prie ateities pokyčių.

Per pastaruosius dvejus metus mes padarėme daugybę sprendimų, kurie nulėmė, jog esame teisingame kelyje. Iki 2021-ųjų mes padvigubinsime parduodamų elektrinių automobilių skaičių, palyginus su 2019-aisiais.

Mes taip pat iki 2023-ųjų – dviem metais anksčiau nei, kad planavome – pristatysime 25 elektrifikuotas transporto priemones.

Tikimės, kad 2025-aisiais šių transporto priemonių pardavimai pasieks ženklų augimą ir mūsų elektrifikuotų transporto priemonių pardavimai kasmet turėtų padidėti vidutiniškai po 30 %.”

Šios žinios „BMW“ bei elektromobilių mėgėjams turėtų labai patikti, kadangi po paskutinio „BMW“ elektromobilio „i3“, pasirodžiusio 2013-aisiais, buvo ilga tyla. Ir dabar ketinama išleisti keletą naujų elektromobilių.

Šių metų pabaigoje turėtų pasirodyti „Mini Electric“, kitais metais laukiamas elektrinis SUV „BMW iX3“, o 2021-aisiais turi pasirodyti elektrinis sedanas „BMW i4“ ir elektrinis krosoveris „BMW iNEXT“.

Verta atkreipti dėmesį, kad „BMW“ kalba apie „elektrifikuotas“ transporto priemones ir į tą 25-ių modelių sąrašą patenka ir „plug-in“ hibridai, kurie vis dar yra svarbi „BMW“ kompanijos planų dalis.

Kartu su pranešimu apie savo elektrifikavimo planų pagreitinimą, „BMW“ taip pat pristatė ir 3 naujas elektrinių transporto priemonių koncepcijas:

„BMW Vision M NEXT“ sportinį, „plug-in“ hibridinį automobilį. 441 kW (600 AG) variklis, 300 km/h maksimalus greitis, nuo 0 iki 100 km/h įsibėgės per 3 sekundes, „BOOST+“ režimas suteiks papildomos galios, vien tik elektra galima bus nuvažiuoti 100 km.

5-os kartos „Power BEV“ elektromobilį su 530 kW (720 AG) varikliu, nuo 0 iki 100 km/h įsibėgės per mažiau, kaip 3 sekundes ir „BMW“ mano, kad šis jų elektromobilis turėtų būti rimtas konkurentas naujajam „Tesla Roadster“.

Bei elektrinį motociklą „BMW Motorrad Vision Dc Roadster“, apie kurio technines specifikacijas kol kas išsamesnės informacijos nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(34)
(5)
(29)

Komentarai (6)