Pasaulinė sveikatos organizacija oficialiai pripažino priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų - tai gali sukelti net depresiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kaunas 2019-07-09 14:46
"Tyrimas parodė, kad paaugliai, kurie daugiau nei keturias valandas per dieną praleidžia žaisdami kompiuterinius žaidimus, yra labiau linkę susidurti su depresija." Priežastis su rezultatu maišomas. Survivalist bios. Jei tokia aplinka, kad vaikas neturi draugų, neturi dviračio, tėvai nesuteikia galimybės lankyti sporto klubus ir panašiai, vaikas iš neturėjimo ką veikt įnuksta į žaidimus. Ne žaidimai depresiją sukelia, o tiesiog bėgant nuo depresijos žaidimuose randamas palengvėjimas, savirealizacija ir t.t..
VOiD 2019-07-09 23:23
Lygiai tas pats su alkoholiu, narkotikais, besaikiu edimu ir t. t.
Kaunas 2019-07-10 07:07
taip. Žaidimai šiuoj vietoj dar labai nekaltai atrodo. Jie netgi gali realiai padėt tam tikrais etapais apsieiti be vaistų.
HardAxe 2019-07-10 09:41
Nesutikčiau (bet tik būtent IT atveju). ~1990 kompiuteriai nebuvo tiek paplitę ir sėdėjimas prie kompiuterio buvo "tu ką, neturi draugų"? ir panašus nerd`ų užsiėmimas. Šiais laikais kuris sėkmingas jaunuolis nesinaudoja kompiuteriu? Visi seka savo "nuomuonės formuotojus" tinkluose ir tyliai patys svajoja tokiais būti. Prisėdimas prie kompiuterio yra toks pat natūralus, kaip visiem jum tapšnoklis kišenėje. Neturi kompiuterio/telefono == neturi draugų. Dabar klausimas kas kiek įsitraukia. Vieniem žaidimai neįdomūs, kitiem kontroliuojami, kai kurie pasineria visa savo esybe. Jeigu visus sodintum prie lošimo stalų irgi atsirastų daug priklausomų, bet gi lošimai yra blogai, o žaidimai blogai tik pagal senolius. Šiuolaikinis jaunimas žaisdamas uždirba daugiau nei jų tėvai eidami į darbą. Na kam rūpi, kad tik 0.01%, užtenka ir tų kelių, kad pataisytų žaidimų vardą. O ir tam pačiam IT pasauly ne vien žaidimai kelia priklausomybę. Kiek yra piklausomų nuo socialinių tinklų? Kiek žmonių negali nescroolinti bent pusvalandį per dieną? O kiek susinervina nesurinkę xxx like`ų? Turim priklausomų nuo visko, sporto, saldumynų, žaidimų, lošimų, sekso, pasimatymų, popierinių modelių konstravimo,... Kam čia kelti sensacijas, kad atrasta veikla X nuo kurios žmonės gali tapti priklausomais
peeplt 2019-07-10 14:00
Šita tema primena mano žmonos priekaištus. Visiems blogiems vaiko elgesio ar mokslo rezultatams tik vienas universalus paaiškinimas - kompiuteriniai žaidimai. Ir prasidėjo kontrolės ir draudimų era. Būna etapų kai vaikas mėnesiais negauna kompiuterio. Žodžiu rezultatai nuo to ne kažkiek tepagerėja, bet vieną pastebėjau tikrai. Kuo daugiau vaiką varžai tuo labiau jis nori žaisti. Tai gaunasi kažkoks tarsi prizas. Jai leidžiaba būtinai reikia žaisti.