„Tesla“ turi rimtų problemų – duomenys rodo, kad moterys labiau mėgsta tradicinius automobilius  (2)

Paviešinti duomenys rodo, kad „Tesla“ kompanijai sunkiai sekasi įtikinti moteris rinktis jų gaminamus elektromobilius. Ir tai ypač gerai matosi, kai pasižiūrime į aukščiausios klasės segmentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „USA Today“ paviešintais duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį „Tesla“ elektromobilius savo vardu žymiai dažniau registravo vyrai.

69 % visų registracijų atiteko vyrams, o likusieji 31 % moterims.

Ir nors vyrai įprastai dažniau perka aukščiausios klasės automobilius, bet tokia „Tesla“ automobilių statistika atrodo visai prastai, palyginus su kitais premium ženklais.

  • „Lexus“ - 51 % vyrai, 49 % moterys.
  • „Acura“ - 54 % vyrai, 46 % moterys.
  • „Lincoln“ - 56 % vyrai, 44 % moterys.
  • „Mercedes-Benz“ - 57 % vyrai, 43 % moterys.
  • „Cadillac“ - 58 % vyrai, 42 % moterys.
  • „BMW“ - 60 % vyrai, 40 % moterys.

Visgi, situacija nėra jau tokia tragiška, kai pasižiūrime konkrečiai tik į elektromobilių segmentą. Tada procentai atrodo gana panašiai:

  • „Chevrolet Bolt EV“ - 69 % vyrai, 31 % moterys.
  • „Nissan Leaf“ - 66 % vyrai, 34 % moterys.

Iš šių duomenų galima įžvelgti gana aiškią tendenciją, kad vyrai gerokai dažniau renkasi elektromobilius, nei moterys. Ir ne tik „Tesla“, bet ir kitoms elektromobilius gaminančioms kompanijoms reikia pasitempti ir sugalvoti, kaip į savo pusę patraukti dailiosios lyties atstovių dėmesį.

Galbūt reikėtų sukurti specialiai į moteris orientuotų reklamų, daugiau reklamuotis socialiniuose tinkluose bei pabrėžti moterims aktualias elektromobilių savybes, kaip saugumą ir draugiškumą aplinkai?

Tikriausiai didžioji dalis technologijos.lt portalo skaitytojų yra vyriškos lyties, tačiau būtų įdomu sužinoti moterų nuomonę, kaip elektromobilių gamintojai galėtų jus sudominti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(13)
(11)
(2)

Komentarai (2)