Pasaulinė premjera jau čia pat ir žadama kai kas įspūdingo: vokiečiai įsitikinę, kad „Volkswagen ID.3“ sukels tokį pat perversmą, kaip „Golf“ ir „Beetle“ (Video)  (6)

„Volkswagen“ patvirtino, kad artimiausiomis dienomis ketina oficialiai pristatyti savo pirmąjį ant MEB platformos sukurtą elektromobilį „ID.3“. Ir prieš belaukiant premjeros, automobilių gamintojas palygino „ID.3“ su „Golf“ ir „Beetle“ - dviem transporto priemonėmis, kurios pakeitė automobilių industriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius keletą metų mes matėme įvairiai užmaskuotus „ID.3“ elektromobilių prototipus, tačiau tikrosios, masinei gamybai skirtos automobilio versijos nematėme.

Dabar „VW“ paskelbė, kad oficialiai „ID.3“ elektromobilį galima bus pamatyti rugsėjo 10-22 dienomis, Frankfurto automobilių parodoje (IAA).

„VW“ savo naująjį „ID.3“ elektromobilį palygino su „Golf“ ir „Beetle“ automobiliais:

„ID.3 seka Golf ir Beetle pėdomis ir tai [ID.3 elektromobilis] yra trečiasis, strategiškai labai svarbus Volkswagen prekės ženklo istorijos skyrius. Gegužės viduryje Volkswagen sėkmingai pradėjo priimti išankstines ID.3 1st Edition, išskirtinio leidimo, galinčio pasigirti fantastišku įrangos kiekiu, rezervacijas. Ir pastarųjų automobilių rinkai pasiūlėme ribotą kiekį – 30 000 vnt.“

„VW“ teigia, kad ši „ID.3“ versija bus aprūpinta vidutinio dydžio baterijų sistema, kurios galia yra 58 kWh ir atsižvelgiant į WLTP standartą, jų užteks nuvažiuoti 420 kilometrų nuotoliui.

Įprasta „ID.3“ versija bus su trimis skirtingais baterijų sistemų variantais: 45 kWh, 58 kWh ir 77 kWh.

„Standartinį [ID.3] modelį bus galima įsigyti net su trimis baterijų sistemų variantais: su maža baterija (45 kWh) nuvažiuosite iki 330 km (WLTP), o su didele (77 kWh) – iki 550 km (WLTP). Tad galima praktiškai kiekvienam pasirinkti tinkamą [ID.3] modelį.“

„VW“ patvirtino, kad jie orientuojasi į „mažesnę nei 30 000 eurų“ kainą Vokietijoje. Beje, verta atkreipti, kad į šią kainą jau yra įtrauktas ir PVM, kadangi reklamuojant prekę Vokietijoje ir skelbiant kainą reikia įtraukti ir mokesčius.

Tad pritaikius papildomas elektromobilių paskatas (kurios kiekvienoje šalyje yra labai skirtingos aut. past.) naujasis „Volkswagen ID.3“ gali tapti labai paklausiu ir patraukliu elektromobiliu.

Ir prisimenant apie neseniai skelbtus Cvikau gamyklos kardinalius pokyčius, 1,2 mldr. eurų investicijas ir šimtatūkstantines gamybos apimtis, „Volkswagen“ gali tapti tuo automobilių gamintoju, kuris elektromobilius pradės pardavinėti, kaip bandeles ir kas svarbiausia - juos galės įsigyti ir eilinis pirkėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(47)
(5)
(42)

Komentarai (6)