Netikėtos naujienos iš „Tesla“ - jau pradeda plėtrą į Rytų Europą ir artėja prie Lietuvos  ()

Daugelis to laukė nutinkant metų pabaigoje, bet „Tesla“ praneša, kad jau dabar plečia savo veiklą Rytų Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių gamintojas jau yra įkėlęs savo koją į daugelį Europos šalių, tačiau vis dar yra daug mažesnių Europos automobilių rinkų – ypatingai Rytų Europos šalyse – kuriose „Tesla“ nepardavinėja savo automobilių ir neteikia transporto priemonių aptarnavimo paslaugų.

Kiek anksčiau šiais metais kompanija pranešė, kad pradeda savo veiklą Čekijoje ir Islandijoje. Taip pat atnaujino „Supercharger“ įkrovimo stotelių žemėlapį ir tvirtino, kad intensyviai planuoja žengti į kitas Rytų Europos rinkas.

Dabar „Tesla“ skelbia, kad Lenkijos, Vengrijos, Rumunijos ir Slovėnijos gyventojai jau gali užsisakyti kompanijos elektromobilius:

Daugiausiai, žinoma, kalbama apie „Model 3“ elektromobilius, tačiau šių šalių gyventojai taip pat gali užsisakyti ir „Model S“ bei „Model X“.

Visose šiose šalyse, išskyrus Lenkiją, „Tesla“ vis dar neturi automobilių aptarnavimo centrų, nors kompanija jau yra vieną tokį numačiusi atidaryti Budapešte.

Elonas Muskas vis pabrėžia, kad dabar pagrindinis pirkėjų poreikis yra didesnis kiekis „Supercharger“ įkrovimo stotelių ir elektromobilių aptarnavimo centrų.

Ne paslaptis, kad šalyse, kuriose oficialiai dar nebuvo galima įsigyti „Tesla“ automobilių, žmonės juos vis tiek pirko. Tai darė kitose šalyse ir iš jų atsiveždavo įsigytus elektromobilius. Tas pats vyko ir Lenkijoje. Tačiau toks automobilio pirkimas yra tikrai nepatogus ir keliantis papildomų rūpesčių.

Dabar šių šalių gyventojai galės ir patogiau, ir greičiau įsigyti norimą elektromobilį, o besiplečiant „Supercharger“ įkrovimo stotelių ir elektromobilių aptarnavimo centrų skaičiui šios transporto priemonės taps dar patrauklesnėmis.

Matant intensyvią „Tesla“ plėtrą Rytų Europoje, tikėtina, kad iki metų galo kompanija įžengs ir į kitų šalių rinkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(42)
(6)
(36)

Komentarai ()