Gal „Gigafactory“ bus pastatytas Lietuvoje? „Tesla“ jau beveik žino kurioje Europos šalyje stovės naujoji elektromobilių ir baterijų gamykla  (3)

„Tela“ jau ne vienerius metus kalba apie „Gigafactory“ gamyklą Europoje ir dabar elektromobilių gamintojas teigia, kad pagaliau ketina apsistoti ties viena konkrečia vieta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-08-04 Gal „Gigafactory“ bus pastatytas Lietuvoje? „Tesla“ jau beveik žino kurioje Europos šalyje stovės naujoji elektromobilių ir baterijų gamykla  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors apie tai daug nekalbama, bet Europoje „Tesla“ jau gana ilgą laiką turi „galutinio surinkimo“ gamyklą.

Ji yra įsikūrusi Tilburge, Nyderlanduose. Ir automobilių gamintojas 2015-aisiais metais šią gamyklą atnaujino bei išplėtė jos plotą iki 78 000 m2.

Tilburgo gamykloje „Tesla“ atlieka paskutinius „Model S“ ir „Model X“ automobilių surinkimo darbus bei atlieka jų testavimus. Gamykloje yra automobilių bandymų aikštelė, kurioje ir atliekami „Model S“ bei „Model X“ testavimai, prieš jiems iškeliaujant pas klientus.

Šie automobiliai keliauja į įvairias Europos šalis: Nyderlandus, Belgiją, Prancūziją, Vokietiją ir kt.

Tačiau „Tesla“ nuolat kalbėjo apie didesnių gamybos pajėgumų dislokavimą Europoje ir, kad čia būtų galima gaminti elektromobilius nuo nulio.

Pats Elonas Muskas gana dažnai užsimindavo apie baterijų ir elektromobilių gamyklą Europoje. Ir kelios Europos šalys, tarp jų ir Lietuva, stengėsi atkreipti į save dėmesį.

Iš tikrųjų, tai „Tesla“ jau 2017-aisias turėjo apsispręsti, kurioje Europos šalyje bus naujasis „Gigafactory“, tačiau taip nenutiko.

Po metų, 2018-aisiais, Muskas teigė, kad „Vokietija yra pagrindinis pasirinkimas“ ir netgi patikslino, kad statyti naująją „Gigafactory“ gamyklą būtų „prasminga Vokietijos ir Prancūzijos pasienyje“.

Dabar „Tesla“ teigia „spartinanti“ savo pastangas, kad naujoji gamykla Europoje atsirastų greičiau. Savo paskutiniame laiške akcininkams Elonas rašo:

„Mes taip pat spartiname savo pastangas dėl Gigafactory gamyklos Europoje ir tikimės, kad per ateinančius ketvirčius bus galutinai pasirinkta toji vieta [naujajai gamyklai].“

Vėliau Elonas dar patikslino, kad „iki šių metų [2019-ųjų] pabaigos galutinai priimsime sprendimą, dėl tikslios Gigafactory vietos Europoje.“

Taip pat Elonas Muskas teigė tikintis, kad Europos „Gigafactory“ statybos „įsibėgės“ per ateinančius 12-18 mėnesių ir ši gamykla pradės veikti iki 2021-ųjų metų pabaigos.

„Tesla“ paskutinį ketvirtį baigė su 5 mlrd. JAV dolerių ir grynųjų pinigų turi kaip niekad daug. Keletas Europos šalių varžosi dėl „Tesla“ dėmesio, tad tikėtina, kad kompanija gali išsireikalauti įvairių nuolaidų ir paskatinimo paketų.

Tad turint grynųjų pinigų, didelį Europos šalių susidomėjimą ir jų siūlomas įvairias naudas, dabar „Tesla“ kompanijai gali būti pats tinkamiausias metas pradėti europietiškos „Gigafactory“ gamyklos darbus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(47)
(20)
(27)

Komentarai (3)