Tai suteiks impulsą elektromobiliams? Jungtinė Karalystė turi naują idėją – priėmusi šį įstatymą taps unikalia visame pasaulyje (apklausa)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JacksonPollock 2019-07-22 14:49
Tame ir yra problema, kad visoje Europoje ir Šiaurės Amerikoje tiesiog trūksta elektromobilių infrastruktūros t.y. įkrovimo stotelių. Manau, kad geriausias sprendimas būtų padaryti įstatymą tokį, kad kiekviena degalinė turėtų turėti bent dvi įkrovos stotis automobiliams, nes dabartinis siūlymas yra gan absurdiškas, nemanau, kad atsiras daug norinčių įsirengti stotis prie savo namų. Be to, veikia tas įpročio faktorius, kad važiuoji degalų į degalinę, todėl jei važiuotum įkraut elektromobilio į degalinę nereikėtų keist įpročių. Ar Lietuvoj ar JK degalinių tinklas yra tikrai gerai išvystytas, todėl apsimokėtų investuot į įkrovos stotis ten, o ne kažkieno kieme bala žino kur.
immortallt 2019-07-22 17:04
Na elektromobiliam išpopuliarėti jau nereikia. Pagrindinis ribojantis faktorius šiuo metu yra akumuliatorių gamyba. Visi iki vieno elektromobiliai yra užsakyti ir norint gauti turi laukti eilėje bent pusmetį. Jei akumų gamyba pasivytų paklausą, tai elektromobilių ir VDV kaina susivienodintų.
AAA000 2019-07-23 01:05
tu paskaityk pats gal ka parasei? nori kad visi krautusi elektromobilius nevazinejant i degaline - tipo keist iprocius i racionalesnius. ir siulai degalinese privalomai susidet ikrovimo rezetes... o tai kam ju ten reikia - jei vis tiek i degalines nevazinesim ir namie krausim? ir dar siulai PRIVALOMAI ------- normaliai cia tie anglai siulo. visu pirma tada su naujo namo statybom automatiskai gausi normalu elektros ivada. nes dabar problemos su galingesniais elektros ivadais bent jau pas mus. o butu koks standartinis bent 15-30kw. visu antra - dar galesi kazkiek uzdirbt perparduodamas paslauga. jei sutvarkys atsiskaitymo standartizacija. arba gal elektros tarifa pigesni gausi ir pan - kaip sakykim Norvegijojoje yra - jei suvartoji virs 10k kWh per metus. cia jei per tavo apskaita suksis elektra, tu busi kaip asmenines degalines savininkas. -------- nu bet ne - geriau priverskim degalines isirengt rozetes - ane? kad ir toliau reiktu ten vazinet, gaist laika ir moket papildomai... valio metu pasiulymas del tokiu dau** ir varo visi is cia i Anglija nes protingu zmoniu suformuota aplinka normalesne gyvenimui. ------------ P.S. ir del buhalteriu irgi
salemas5 2019-07-23 11:51
Gera kabai ideja sakyciau. Tik gaketu gal siektiek atlaisvinti ta istatyma. Uztektu gal paprasto trifazio ir viskas, tai dar ir kokiam sildytuvui ar kitai irangai butu galima panaudot butu.
Shinigami 2019-07-23 20:30
Manau (tikiuosi), kad tai ir turėjo mintyje (arba angliškame teksto variante). Tiesiog automobilio stovėjimo vietoje įrengti rozetę. Nes kad ir kokius įstatimus priiminėtu, jie negalėtu nei vieno asmens priversti pas save namie įsirengti specialią įkrovimo stotelę kaip įrenginėja Tesla, nes tai butu per daug brangu. Plius jie negalės tavęs priversti pirkti elektromobilio, o ne VDV. Tai kam tau tada ta brangi įkrovimo stotelė?
AAA000 2019-07-23 21:23
ten brangumas ne ikrovimo rozeteje. rozete su pultu ir ten visokiom apsaugom nuo elektrinio savisaugos nerastingumo kvailiams - kaina apie 200-350€ eiles. laidas dar iki 150€ eiles. jei be mokestiniu antkainiu - gal ir 300€ nekainuotu. pati deze. visas brangumas tik pajungimo ivado galingume. nes jau reikia su elektros tinklais turet reikalu - o cia jau neprognozuojami ikainiai uz kabelio metra... akcijinis elektros prailgintuvo kabeliukas is maksimos cia netinka. taip kad - KAIP VISADA - elektromobilizmo stabdis yra pati valdzia su savo monopolinem kontrolem ir mokestinem politikom, orientuotom i savo kiseniu papildyma, o ne visuomenes gerove ar ekologiskuma...