Tai suteiks impulsą elektromobiliams? Jungtinė Karalystė turi naują idėją – priėmusi šį įstatymą taps unikalia visame pasaulyje (apklausa)  (6)

Jungtinės Karalystės įstatymų leidėjai siekia priimti naują teisės aktą, kuriuo būtų reikalaujama, kad kiekvienuose namuose būtų įrengta elektromobilių įkrovimo stotelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie planai pirmą kartą dienos šviesą išvydo praėjusiais metais, bet dabar Anglijos Transporto departamentas žengia sekantį žingsnį.

Šiuo metu šiuos JK pasiūlymus galima peržiūrėti internete ir teigiama, kad „prieš vyriausybės balsavimą, jie yra pateikti viešoms konsultacijoms“.

Jei JK priims šį įstatymą, tai bus išskirtis atvejis. JK taps pirmąja pasaulyje, reikalaujančia, kad visi naujai pastatyti namai, turintys automobiliui skirtą stovėjimo aikštelę, taip pat turėtų ir elektromobiliui įkrauti skirtą įkrovimo stotelę.

Galima teigti, kad šis įstatymas yra dalis JK plano iki 2050-ųjų metų tapti „angliai neutralia“ ir taip siekiama žmones paraginti pereiti prie elektrinių transporto priemonių.

Numatoma ne vien tik reikalauti, kad namuose žmonės turėtų galimybę įkrauti elektrines transporto priemones, bet ir „viešąsias įkrovimo stoteles padaryti labiau prieinamas.“

Pavyzdžiui, elektrinių transporto priemonių vairuotojams nereikėtų derintis prie kiekvienos, įkrovimo stotelę pastačius ir jos paslaugas siūlančios bendrovės sąlygų. Vairuotojai tiesiog galėtų atlikti vienkartinius mokėjimus, kaip įprastoje degalinėje, ir taip paprastai pasinaudoti bet kuria įkrovimo stotele.

JK Transporto sekretorius Chris’as Grayling’as mano, kad ilguoju laikotarpiu JK gyventojams yra naudingiau savo namuose turėti galimybę įkrauti elektrinę transporto priemonę.

JK gyventojai, norintys savo namuose įsidiegti elektrinių transporto priemonių įkrovimo stotelę, gali pasinaudoti vyriausybės suteikiama 500 svarų sterlingų (apie 555 eurų aut. past.) dotacija. Papildomas išlaidas tenka padengti patiems namo savininkams.

„Įkrovimo stotelių įrengimas privačiuose namuose vartotojams yra pigiausias ir patogiausias pasirinkimas“, - sakė Chris’as Grayling’as. „Jūs tiesiog nakčiai galite prijungti savo elektromobilį prie tinklo ir jį įkrauti lygiai taip pat, kaip ir įkraunate mobilųjį telefoną.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(33)
(7)
(26)

Komentarai (6)