„Huawei“ pirmą kartą pristatė savo telefonus be „Google“ paslaugų (Video)  (2)

Ketvirtadienį 15 val. Lietuvo laiku, Miunchene buvo pristatyti naujieji „Huawei“ flagmanai – „Mate 30“ serijos telefonai: „Mate 30“ ir „Mate 30 Pro“. Tai istorinė akimirka, mat „Huawei“ pirmą kartą pristatė savo telefonus be „Google“ paslaugų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neturės „Google Play Store“

Tai itin svarbus momentas išmaniųjų telefonų istorijoje. Tai pirmasis kartas, kai flagmanus išleidžianti įmonė, yra priversta savo produkciją pristatyti be „Google“ palaikymo, po to kai „Huawei“ buvo apkaltinta tariamu šnipinėjimu ir buvo įrašyta į „juodąjį“ JAV kompanijų sąrašą. Patekimas į šį sąrašą reiškia, kad JAV įmonės su „Huawei“ negali turėti verslo santykių. Būtent dėl šios priežasties, naujieji „Huawei“ telefonai neturės „Google Play Store“.

Tačiau „Huawei“ populiarumas, rodos, nuo to nemenksta. Dar likus 20 minučių iki pristatymo transliacijos, jos jau laukė beveik 15 tūkstančių žiūrovų. Praėjus 1 valandai nuo transliacijos pradžios, ją stebėjo beveik 76 tūkstančiai žiūrovų iš viso pasaulio.

Į sceną įžengęs „Huawei“ mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas Richardas Yu neslėpė, kad įmonė išgyvena ne pačius lengviausius laikus, tačiau dėkojo globaliems partneriams. Anot jo, nepaisant sunkumų, šiais metais telefonų pardavimai išaugo 26 proc. Įdomu tai, kad R. Yu nė karto neužsiminė apie „Google Play Store“.

Pristatydamas naujuosius „Mate 30“ ir „Mate 30 Pro“, R. Yu nepraleido progos šiek tiek pašiepti ir savo konkurentus – „Apple“. DELFI primena, kad po naujųjų „iPhone 11“ pristatymo, „Apple“ susilaukė lavinos internautų memų, kurie pašiepia naująjį dizainą.

R. Yu pabrėžė, kad būtent „Huawei“ yra išmaniųjų telefonų dizaino lyderis. Naujasis „Huawei“ dizainas – „Halo Ring“. Esą jis buvo įkvėptas profesionalių fotoparatų. Pristatymo metu buvo skirta itin daug laiko aptarti tiek fotografavimo, tiek filmavimo galimybes.

Specifikacijos

Metas aptarti specifikacijas: rugsėjo pradžioje Berlyne buvo pristatyta naujoji „Kirin 990“ platforma – būtent šios platformos pagrindu bus gaminami naujausi „Huawei“ telefonai. „Mate 30 Pro“ turi „Leica“ fotosistemą, „Horizon Display“ 6,56 colių istrižainės ekraną. Naujasis ekranas pasižymi net 25 proc. sumažinta mėlynos spalvos šviesa, kenkiančia akimis ir poliarizacinėmis savybėmis.

„Huawei Mate Pro 20“ turi 4200 mAh akumuliatorių. Tokie įspūdingi skaičiai sužavėjo „Huawei“ fanus, tačiau naujasis „Huawei Mate Pro 30“ turės 4500 mAh talpos akumuliatorių. Dėl tokių skaičių, galima tikėtis, kad telefoną įkrovinėti teks ne dažniau nei kas antrą parą. „Huawei Mate 30“ turi 4200 mAh akumuliatorių.

R. Yu ypač daug dėmėsio skyrė „labiausiai sofistikuotai“ ekrano iškirptei (angl. Notch – DELFI): ji turi gestų jutiklį, trimatę gylio kamerą, aplinkos šviesumo jutiklę ir asmenukių kamerą.

Siūlomos telefonų korpusų spalvos: juodą, sidabrinė, purpurinė ir žalia. Nors telefonai turi stiklines nugarėles, R. Yu tikina, kad jos yra neslidžios, taip pat esą nesimatys pirštų antspaudų. Taip pat R. Yu pateikė naujovę – dviejų spalvų veganiškos odos nugarėles (spalvos – oranžinė ir miško žalia). Telefonai taip pat pasižymi IP68 atsparumo vandeniui reitingu.

Itin daug dėmesio R. Yu skyrė aptarti šios serijos pritraikymą 5G ryšiui. Jis teigia, kad modelis turi 21 antenos modelį ir palaiko 5G. Anot jo, šioje srityje Kinijos gigantė lenkia konkurentus.

Toliau teigiama, kad naujoji serija turi 23 proc. didesnį procesorių, 39 proc. grafikos apdirbimo ir 460 proc. didesnį neuroninių skaičiavimų našumą. Įdomu ir tai, kad telefonas turės išgirtą vėsinimo sistemą, kuri būtina telefonui, kuris palaiko 5G.

Pasikraus greičiau nei „iPhone 11 Pro“

Tiek, „Mate 30“, tiek „Mate 30 Pro“ turi supergreitą 40 W tradicinį ir 27 W galingumo belaidį krovimą. Naujasis „iPhone 11 Pro“ turi tik 18 W galios „greitąjį“ kroviklį, tad tikėtina, kad naujieji „Huawei Mate 30“ išmanieji bus įkraunami greičiau. Taip pat bus ir trigubai pagreitintas „reverse charging“ procesas, kuris leis telefonu įkrauti kitus įrenginius.

Kaip visad, „Huawei“ laukiamiausia naujiena – kamera. Naujoji kameros sistema yra sudaryta iš keturių objektyvų. „Mate 30“ turi tris „Leica“ kameras: ultraplataus kampo (17 mm) 16 Mpix f/2.2, 40 Mpix pagrindinę (27 mm) f/2.4 su optinio stabilizavimo sistema ir 8 Mpix 80 mm f/2.4 linzes bei 3D gylio jutiklį.

Taip pat buvo pristatytos ir naujos vartotojo aplinkos suteikiamos galimybės – „Always on display“ ir naktinė tema („Huawei Dark mode“). Svarbu paminėti, kad „Samsung“ jau kurį tais laiką turi „Always on display“ funkciją.

Viena iš įdomiausių naujienų tai, kad telefonai neturės pagarsinimo ar pritildinimo mygtukų. Tai bus galima padaryti tiesiog dukart palietus telefono šoną. Gestų jutiklis taip pat leis stumdyti vaizdą telefone neliečiant jo ekrano pirštais bei padaryti ekrano nuotraukas. Asmenukių kameros mygtuką bus galima persikelti ten, kur jums patogu.

Didžioji paslaptis

Buvo paskelbtos telefonų bazinės kainos. „Huawei Mate 30“ su 8 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties kainuos apie 799 eurų, „Mate 30 Pro“ su 8 GB RAM ir 256 GB vidinės atminties – apie 1099 eurų, tokių pačių atminties specifikacijų „Mate 30 Pro 5G“ – apie 1199 eur.

Didžiausia paslaptimi liko „Google“ paslaugos? Per visą pristatymą R. Yu nė karto nepaminėjo „Google“. Keista, tačiau ir „Android“ OS nebuvo paminėta. Pristatymą R. Yu užbaigė kalbėdamas apie „Huawei Mobile Services“, tad Europos vartotojai lieka tamsoje, nežinodami, ar telefonai bus parduodami Europoje be „Google“ paslaugų.

Kaip teigia „Huawei“ atstovai Lietuvoje, „Huawei Mate 30“ bus „Huawei EMUI 10“ operacine sistema, kuri naudoja skirtingas atviro šaltinio kodo sistemas, įskaitant Android atviro šaltinio projektą (Android Open Source Project, AOSP) ir HUAWEI išvystytą sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Vytautė Merkytė
(16)
(1)
(15)

Komentarai (2)