Google teigia pagaliau pasiekusi kvantinį pranašumą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-09-24 09:01
Ta prasme gali taip pat maininti kriptovaliutas?
punktyras 2019-09-24 09:15
mobilunkas 2019-09-24 10:46
tai jei per 3 min atlieka 10k metu superkompiuterio darba, tai turbut galima atkurti visus prarastus bitkoinus ir ziauriai praturtet... Vadinasi visos dabartines kriptovaliutos praranda sauguma, nes jas bus galima akimirksniu klonuot
daynewss 2019-09-24 12:54
Iš to išeina, kad dabartinės kriptovaliutos praranda vertę, nes jas gali klonuoti. Man tik kyla klausimas. Kad ir kriptografija. Jei kvantų kompiuteris gali sugeneruoti visus įmanomus Public/Private raktus per sekundę ar kelias, ir bandyti laužti sistemą, tai vis vien sistema "auka" yra apsaugota nuo bandymų jungtis prie jos. Žinau atvejį, kai slaptažodžių parinkimu bandė nulaužti ilgai veikiančią įmonę. Taip pat žinau smulkaus verslo, kuriame tokie bajeriai nepaeitų, nes sutvarkytos Brute Force atakų apsaugos. Nesu saugumo specas, bet matau milžinišką potencialą tokių sistemų laužiant koduotus dokumentus, kuomet nežinant raktų galima bandyti laužti su sugeneruotais. Tuomet atiduoti rezultatą DI, kuris jau bandytų rasti kažkokią loginę-semantinę reikšmę iškoduotame dokumente ir atrinkęs galimus variantus siūlytų žmogui. Taigi, reikia arba tuos dokumentus, finansinę DB ar kitą informaciją jau turėti, tik ji koduota, arba turėti "insider'į", arba būti prisijungus prie kažkokios sistemos ir parsisiųsti reikalingus duomenis.
HardAxe 2019-09-24 13:30
kam kažką atkūrinėt. Tiesiog gali per minutę nulaužti didžiausių piniginių passwordus/sertifikatus ir persivesti sau kapeikas. Bet kol jis galės tiek padaryti... dar praeis kiek laiko.
amas 2019-09-24 15:59
Tik įdomu ar labai jau didelis pelnas iš tų kripto valiutų būtu, jei jau sugebama naudotis kvantiniu, katro vien panaudojimas šiuo metu yra nemažas išsūkis ir belenkokios išlaidos, jau nekalbant tokio daikto įsigyjimui - sukūrimui. Nes spėjų pardavime dar negreitai apsirodys.
Stebėtojas 2019-09-24 20:35
Pirma. Normalaus kvantinio kompiuterio dar nėra. Tai kas yra maždaug prilygsta kompiuterizacijos aušros mašinoms. Antra. Labai abejotina, kad kvantinį kompiuterį galima sukurti. Bent jau tokį, kaip dabar naudojami. Trečia. Rezultatai, kurios tokia mašina gamina yra tikimybiniai, tai reiškia, kad su didele tikimybe kažką galima atspėt, bet tai nereiškia, kad taip bus. Jei neatspėjo, visą kvantinę mašiną reikia leisti iš naujo ir tą gali reikėti daryti daugybę kartų. Taip, kad paprasti kompiuteriai veiks dar labai ilgai.
Niemand 2019-09-24 21:33
1. O kas pagal tave yra normalus kompiuteris? Dabartinė spinta atitinka 70-80 metu klasikinius kompus. T.y. po metu 10 jau turėtu atsirasti naminės versijos. 2. Yra krūvos būdu/technologiju, kaip sukurti kvantinį kompiuterį. Šiuo metu eksperimentuojama su įvairiais variantais, ieškoma paprasčiausiu pagaminti šiuolaikinėm/esamom technologijom. Konkrečiai google užsiima ne kūrimu, o programavimu. Nes esamos mikrokodo architektūros netinka. 3. Rezultatai ne tikimybiniai. Kvantinė tikimybė toli gražu ne tas pats kaip kauliuku mėtymas. Kvantinė tikimybė nuo statistinės skiriasi tuo, kad ji yra reali - objektas superpozicijoje realiai užima visas įmanomas būsenas ir atitinkamai gali patikrinti ju "teisingumą". T.y. 32 qbitai leidžia viena operacija praiteruoti visą integer range'ą. Ne spėlioti, o būtent perrinkti.