Ilgai pasaulis iš jo juokėsi, bet pasižiūrėkite į šį robotą dabar – Atlasas išdarinėja neįtikėtinus triukus (Video)  (8)

„Boston Dynamics“ kompanija paviešino naują vaizdo įrašą su dviem kojomis vaikščiojančiu humanoidu Atlasu. Ir jis dabar jau ne tik vaikšto, bet tapo tikru „parkūro“ meistru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija prie šio humanoido labai rimtai dirba nuo 2013-ųjų metų ir laikas nuo laiko vis išgirstame apie Atlaso naujus pasiekimus.

Iš pradžių pasaulis juokėsi iš pirmųjų kerėpliškų Atlaso žingsnių ir pasivaikščiojimo lauke, tačiau kuo toliau, tuo labiau Atlasas tobulėjo.

„Boston Dynamics“ inžinieriai labai džiaugėsi net ir tokiu, iš pirmo žvilgsnio paprastu pasiekimu, kaip Atlaso gebėjimu stovėti ant vienos kojos.

Ir galima tik įsivaizduoti kokia šventė buvo „Boston Dynamics“ stovykloje, kai Atlasas jau sugebėjo atlikti salto. Ką gi, Atlasas gana spėriai progresuoja ir dabar geba taip judėti, kad net atima žadą.

Po vaizdo įrašu teigiama, kad „Boston Dynamics“ panaudojo „optimizavimo algoritmą“ ir „pavyzdinį numatomąjį valdiklį“, kad Atlaso judesiai atrodytų sklandūs ir užduočių įgyvendinimo „sėkmės procentas pasiekė 80“.

Naujausias Atlaso modelis yra nepalyginamai labiau pažengęs į priekį, lyginant su jo pirmtakais. Naujasis robotas humainodas sveria vos 80 kg ir gali judėti įspūdingu, 1,5 metrų per sekundę greičiu.

Tai, žinoma, nėra vienintelis toks robotas. Rusija sukūrė panašų robotą Fedorą, kuris šiais metais lankėsi Tarptautinėje kosminėje stotyje, tačiau Atlasas pažangesnis ir, neabejotinai, judresnis humanoidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(96)
(2)
(94)

Komentarai (8)