Paaiškėjo „Tesla“ pikapo pristatymo data - laukti liko nedaug  ()

„Tesla“ gamina kelis skirtingus elektromobilius - „Model 3“ yra pigiausias modelis, „Model S“ yra skirtas tiems, kuriems patinka didesni sedanai, o štai „Model X“ yra didesnis visureigis. Tačiau didžiausią žmonių smalsumą kelia greitai pasirodysiantis naujas modelis - „Tesla Cybertruck“. Dabar jau žinome, kada jį išvysime pirmą kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas atskleidė ypatingą „Tesla Cybertruck“ debiuto datą - pikapą pamatysime lapkričio 21-ąją. Kuo ši data ypatinga? Na, ji sutampa su Los Andželo automobilių paroda ir tikrai neatsitiktinai. Pasaulio automobilių žurnalistų akys tuo metu bus nukreiptos būtent į tą tašką, todėl „Tesla“ nori nustelbti kitus parodoje pasirodysiančius automobilius. Ne paslaptis, kad naujienos apie „Tesla“ šiuo metu yra labai skaitomos.

Tačiau data turi ir kitą prasmę. 1982-ųjų fantastiniame filme „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ („Blade Runner“) lapkričio 21-oji pasirodo pačioje pradžioje. Šis klasikinis fantastinis filmas yra vienas iš „Cybertruck“ dizaino įkvėpimo šaltinių.

Apie naująjį „Tesla“ pikapą žinome nedaug - tik tiek, kiek Elonas Muskas užsiminė „Twitter“ tinkle. Šis pikapas bus „pranašesnis už visus varžovus“, kainuos mažiau nei 50 tūkstančių dolerių ir bus panašaus dydžio kaip „Ford F-150“. Galima spėti, kad jis bus varomas visais keturiais ratais ir savo išvaizda bus kažkas tarp „Model X“ ir „Semi“. Tačiau dizainas gali ir nustebinti, nes Elonas Muskas yra užsiminęs, kad jo kompanijos kuriamas pikapas neprimins jokios kitos gatvėmis važinėjančios mašinos.

Kodėl „Tesla“ gamins pikapą? Na, visų pirma, dėl to, kad šios mašinos yra labai populiarios. Tiesą sakant, minėtas „Ford F-150“ yra didžiausias amerikiečių automobilių pramonės bestseleris. Amerikiečiai dievina pikapus dėl jų dydžio, praktiškumo ir išvaizdos. Tiesa, „Tesla“ pikapas greičiausiai taikys į visai kitokį pirkėjų ratą nei F-150 - kai vieną mėgsta ūkininkai, darbininkai ir šiaip užmiesčiuose gyvenantys žmonės, kitas labiau patiks banglentininkams ir kitiems jauniems aktyvų laisvalaikį propaguojantiems žmonėms.

Antra priežastis, kodėl „Tesla“ turi gaminti pikapą yra konkurencija. Startuolis „Rivian“ jau pristatė savąjį ir jį pradės gaminti jau kitais metais. Jei „Tesla“ nesuskubs įkelti kojos į šį rinkos segmentą, tai paprasčiausiai pavėluos.

Galiausiai, Elonas Muskas yra sakęs, kad mintis sukurti pikapą kilo gana spontaniškai, nes jis sugalvojo šį tą labai originalaus ir neįprasto. Ką? Sužinosime dar šio mėnesio pabaigoje, kai prie „SpaceX“ gamyklos bus pristatytas „Tesla Cybertruck“.

Beje, ar galite įsivaizduoti geresnę vietą pikapo pristatymui? Elonas Muskas savo pikapą pristatys prie savo raketų gamyklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()