Virš Japonijos jūros nutiko neįprastas incidentas: rusų „Baltoji gulbė“ spruko nuo amerikietiškų F-35A, juos palikdama toli užnugaryje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2019-11-12 11:18
O ką reiškia šiuo atveju terminas "perimti"? dažnai sutinku kai skaitau apie tai kai koks nors lėktuvas pažeidė kieno nors oro erdvę, tada pakilo naikintuvai ir "perėmė".
Lukasfragas 2019-11-12 12:26
Šalia skrido, tipo, matau tave ir galėčiau ką nors padaryti. Nieko nedarau, tačiau tu žinai, kad aš tave matau ir pradedi keisti savo planus.
Lukasfragas 2019-11-12 12:36
F35 yra unikalus lėktuvas, nes jis yra sukurtas ant modulinės platformos. T.y. jis gali tapti betkokiu lektuvu, kokio tik reikia, dėl to jis yra labai lėtas. Čia kaip formulė, miesto mašina iš offroad džipas viename kėbule. Tik nuo modifikacijos priklauso kam jis bus naudojamas. T.y. jis gali būti naudojamas air-to-air, tačiau čia yra jo silpniausia vieta. bet modifikacijos gali būti, kurios gali pakilti be pakylimo tako ar kyboti ore, mėtyti bombas, ir priešas net nematys, kad tu ginkluotas, nes jie yra lėktuvo viduje. Žodžiu jei lygini greitį, jis vienas blogiausių lėktuvų, tačiau lygiai taip pat, jei lyginsi, kuris lėktuvas gali pvz slėpti aminiciją, tai RUS neturi nei vieno konkurento. Jei lyginsi, kad jis gali kyboti ore taip pridengdamas pėstininkus - rusija neturi nei vieno konkurento. jei lyginsi steath - rusija neturi nei vieno konkurento ir t.t. Todėl juos taip ir perka, nes šalys nusiperka lėktuvo kėbulą ir iš jo gali pačios pasidaryti savo modifikacijas - tai yra jo pranašumas. Šis kėbulas bus naudojamas dar 50 metų. Matysime tik daaaaaafiga jo modifikacijų, kurios visos bus unikalios ir su savo privalumais. O šiais laikais universalumas yra privalumas, nes gali keisti stategijas priklausomai pagal egzistuojančias grėsmes.
Staska 2019-11-12 14:17
,,O esminis skirtumas tarp rusiškos kovinės technikos ir Vakarų civilizacijos yra tas, kad vakariečių technika skirta maksimaliai apsaugoti karį padarant maksimalią žalą priešui. Pas rusus karys tarnauja technikai“, – apibendrina ginkluotės entuziastas. " Būtų buvę įdomu, jei būtų straipsnyje ir šią nuomonę pagrindžiančių faktų, nes man, kaip ne ginkluotės ekspertui, neaišku kas turima omenyje. ,,Jeigu rusų lėktuvas pasitraukė – reiškia, kitus paliko uodegoje, jeigu Vakarų civilizacijos lėktuvas pasitraukė – bailiai pabėgo. Visa tai – Rusijos propagandos klišė, teigia Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. " Kažin kokius konkrečiai Rusų ir Amerikiečių spaudos, ar televizijos pranešimus turėjo galvoje ginkluotės ekspertas, kad galima būtų teigti, kad tik viena pusė naudoja tokią, taip vadinamą, propagandą...
Nerkus 2019-11-12 17:15
Kaip patys rusai sako, kad toks tipinis pavyzdys buvo Lošarik povandeninio laivo gaisras, kai žuvo 14 aukšto rango karininkų. Jie gesino gaisrą tam, kad išgelbėtų laivą ir patys žuvo. Kiek ten išgelbėjo laivo turbūt niekas nesužinos, nes viskas užslaptinta. Bet turbūt turėjo galimybę evakuotis ir palikti degantį laivą. Aišku tas laivas turėjo branduolinį reaktorių tai neaišku kaip ten viskas būtų buvę. Dar vienas pavyzdys tai darbai Černobilyje.
SaMaras 2019-11-12 20:49
Nenoriu ginti nei rusų, nei aukštinti ar žeminti F35 programos, bet ne viskas taip kaip surašei.. Tas jo universalumas nėra jau toks universalus. Pirminėje idėjoje turėjo būti trys modifikacijos, kurios beveik unifikuotos, tik su nedideliais skirtumais, finale gavosi vos ne 3 skirtingi lėktuvai su nepamenu kiek ten (max 20-30proc) detalių, kur vienos modifikacijos tinka kitai. Ir ką jau nusipirkai tą ten panašiai ir turi, ir universalumas priklauso nuo to kokią ginkluotę užkabini. Taip, universalumas yra gerai (ypač šalim su mažesniais biudžetais) ir galimybė naudoti kaip fronto bombonešį, naikintuvą perėmėją ar artimos paramos lėktuvą yra gerai, bet kaip jau būna kas tinka viskam, dažnai nėra geras niekur. Todėl nelabai patenkinti jo artimos paramos efektyvumu ir pan. Greitis nėra jau jo tokia silpna vieta, 5 kartos lėktuvo viena iš sąlygų ir yra viršgarsinis kreiserinis greitis BE FORSAŽO. O dėl rusų analogų tai taip, rusai neturi tokio lėktuvo, jie turi krūvą skirtingų tom funkcijoms atlikti.. Fronto bombonešis su34, Artima parama ir kova su tankais SU25, stealth su57, perėmėjai MIGai ir kitos SU versijos.. Netgi F35 B versija (VTOL) pagal licenziją naudojo jak38, jak141 technologijas..