„Facebook“ vėl susimovė - programėlė aktyvavo naudotojų telefonų kameras  ()

„Facebook“ vėl susimovė – pasirodo, socialinio tinklo programėlė galėjo aktyviai naudoti vartotojo telefono kamerą be jo žinios – kol jis skaito savo naujienų srautą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši problema paaiškėjo po to, kai vartotojas Joshua Madduxas „Twitter“ tinke paskelbė apie neįprastą „Facebook“ programėlės elgesį „iOS“ aplinkoje. Filmuotoje medžiagoje galima matyti, kaip vartotojui naršant „Facebook“, fone mirguliuoja vaizdas, transliuojamas galinės telefono kameros.

Sutrikimas buvo pastebėtas „iOS 13.2.2“ aplinkoje, bet jo nepavyko atkartoti „iOS 12“ operacinėje sistemoje – tačiau J.Madduxas sako, kad tokio efekto dvyliktojoje versijoje tiesiog nepavyko pastebėti – tačiau tai nereiškia, kad kamera nebuvo naudojama išvis.

Klaidą atkartojo ir saugumo kompanijos „Kenna Security“ specialistas – ir patvirtino tai CNN.

Pranešus apie klaidą patiems „Facebook“, buvo sulaukta atsakymo, kad klaidos taisymas jau vyksta, tačiau kiek žinoma patiems socialinio tinklo atstovams, klaida nelėmė nė vienos atsitiktinės nuotraukos ar filmuoto vaizdelio įkėlimo į socialinį tinklą.

Patys „Facebook“ rekomendavo, kol klaida neištaisyta, uždrausti programėlės priėjimą prie kameros pačiuose telefono nustatymuose.

„Neseniai aptikome, kad mūsų programėlė nekorektiškai pereina į foninį veikimą. Praėjusią savaitę taisant tai versijoje 264, netyčia sukūrėme klaidą, dėl kurios programėlė iš dalies persijungia į kamerą – kai vartotojas paspaudžia ant nuotraukos“, – teigė „Facebook“ atstovas Guy’us Rosenas.

Trečiadienio rytą atnaujinta programėlė su ištaisyta klaida jau turėjo būti įkelta į „iOS“ programėlių parduotuvę.

„Android“ vartotojų ši klaida nepalietė.

Parengta pagal „Next Web“ ir CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()