Legendinis „F-22 Raptor“ gaus jam visiškai netikėtas raketas ir bus nutrauktas tylos režimas: JAV keičia atakos iš oro strategiją - nuo šiol viskas vyks kitaip, nei per Irako ar Persijos įlankos karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-12-11 18:36
Arnai, kas čia dabar?Iš kur tokią nesąmonę ištraukei? Gal galima šaltinių? Yra kelios klaidos, bet jas ištaisius straipsnis lieka vos ne niekinis. F22 visada buvo kuriamas kaip lėktuvas dominavimui ore, t.y. kovoti su kitais lėktuvas. F117 nors norų būta bet niekada nebuvo naikintuvas, jis gryniausias bombonešis. F117 darbą turėtų atlikti F35 arba B2 (pagal poreikį) Ir pabaigai neesminis, bet ar „raptor“ nėturėtų verstis kaip grobuonis o ne dinozauras?
Evil Goku 2019-12-11 20:42
kliedesių nemažai, bet tema įdomi. Vargu, kad prie visų f-22 priverstinai prikabins išorines bombas. Tai turėtų būti opcija, kurią galima pasirinkti, kai slaptumas nėra būtinas. Taip dar labiau išplečiant šio naikintuvo galimybes
Arn4M 2019-12-11 21:24
Manau ne, nes grobuonis yra "predator". "Raptor" yra labai plačios reikšmės žodis. Siejamas tiek su plėšriaisiais paukščiais tiek su dinozaurais. Tai toks bendrinis rūšies pavadinimas neturintis aiškaus bendro bruožo.
SaMaras 2019-12-12 13:44
Na dėl pačios raidės jis naikintuvu netampa (kalbu tiek apie F117, tiek tarkim apie F111) ta jų F tai mažiausiai apibrėžta ir mažiausiai jos laikytasi. Dėl F117 tai kiek pamenu labiau dėl slaptumo F pridėta o ne B, kad net ir išlindus informacijai priešas galbūt nesuprastų paskirties.. Aš nevisiškai įsigilinau į tekstą ir labiausiai prisikabinau prie šitos pastraipos „Abejos raketos nėra ypač naujos ar slaptos. Jas jau daugiau nei dešimtmetį naudoja tiek amerikiečiai, tiek jų sąjungininkai. Tačiau „F-22“ atveju jos visiškai naujos. Tiek dėl to, kad jos sukurtos jau po to kai buvo baigtas kurti šis naikintuvas, tiek dėl to, kad jos savo koncepcija iki šiol netiko „F-22“ Aš supratau, kad šių raketų panaudojimas neįsipiešia į pačią F22 koncepciją, dėl to gal pernelyg kritiškai įvertinau ir patį straipsnį. 9prisipažystu klydęs) Na dėl AIM120 raketos sutinku, kad jei „orlaivio kūrimo metu niekas nemanė, kad užuot netikėtai užpuolus taikinį iš arti, „F-22“ turės į jį kėsintis iš itin tolimo atstumo“ gal ir yra logikos. O tai kitas klausimas, kuo žadėjo mušti priskridę arčiau? AIM9x sąlyginai nauja raketos modifikacija, bet pati raketa tai labai sena, ir mano žiniomis AIM9 vis dar pagrindinis trumpo nuotolio ginklas oro mūšiuose(na M61 vulkan nelabai skaičiuoju šiam vaidmeniui). juk vistiek kažkas panašaus jau pačioje pradžioje turėjo būti numatyta (juk šoniniai amunucijos skyriai visada buvo skirti trumpo nuotolio raketoms..
Evil Goku 2019-12-12 19:36
Gerai, kad dar ne su FORD F-150 palygino, jo irgi pavadinimas iš F raidės prasideda. O jei rimtai, tai F-22 nepraranda savo savybių, tiesiog atsiranda papildoma ekipuotė, kuri leidžia modifikuoti lėktuvą, taip, kad jis galėtų atlikti daugiau įvairių užduočių.