Geriausi 2019 metų telefonai: kurį verta rinktis? (Video)  ()

Išmaniųjų telefonų derlius šiemet kaip niekada gausus. Daugėjo kamerų nugarėlėje, didėjo pikselių skaičius, išvydome pirmuosius bandymus pasiūlyti sulenkiamus telefonus. Atrodytų, kad išrinkti vienintelį geriausią – misija neįmanoma. Kokie modeliai 2019 metais buvo įdomiausi ir verti vadintis geriausiais?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galėčiau išskirti kelis pagrindinius įvykius išmaniųjų telefonų pasaulyje 2019 metais, kurie sulaukė daugiausia dėmesio: eilė prie pirmųjų sulankstomų modelių, neaiški situacija dėl „Huawei“ ateities su „Android“ operacine sistema ir, aišku, išmanusis net su 108MP kameros raiška. „Samsung Galaxy Fold“ ir „Huawei Mate X“ sulankstomus telefonus „MWC 2019“ parodoje buvo galima pamatyti tik už stiklo, o pardavimų Lietuvoje dar teks palaukti.

Nemažai gamintojų didino ne tik kamerų kiekį telefonuose, bet ir megapikselių skaičių. Gaila, kad ne visi modeliai pasiekė Lietuvos rinką („Google Pixel 4”, „Realme X2 Pro”, „Oppo Reno 2“, „Motorola One Zoom“). Jei praėjusiais metais dominavo dvi kameros, tai šiais metais galime rinktis tris, keturias ar net penkias kameras turinčius išmaniuosius. Metų pradžioje prekyboje pasirodė pirmasis su 48MP, vėliau išvydome ir 64MP, o prieš Kalėdas „Xiaomi“ pristatė pirmąjį išmanųjį telefoną, turintį net 108MP kamerą.

Pasirinkimas kaip niekada gausus, todėl išsirinkti sau tinkamą, tapo nelengva užduotis. Šį kartą pabandysiu trumpai apžvelgti įdomiausius metų modelius ir išskirti geriausius.

Premium klasė

Telefonas, kainuojantis tiek pat kiek geras nešiojamas kompiuteris jau nieko nestebina. 1000 eurų riba jau senokai peržengta, bet visada atsiranda pirkėjų, kurių tokia kaina negąsdina.

Geriausi premium klasės pasirinkimai: „iPhone 11 Pro Max“, „Samsung Galaxy Note 10+“, „Samsung Galaxy S10+”, „Huawei P30 Pro”, „OnePlus 7T Pro” ir „Sony Xperia 1”.

Brangiausias išmanusis neabejotinai išlieka „Apple“ kompanijos: „iPhone 11 Pro Max” su 512GB vidinės atminties kainuos net 1679 eurų. Tačiau tai greičiausiai veikiantis telefonas ir puikiai tinka besinaudojantiems kitais „Apple“ produktais.

„Samsung Galaxy S10+” – vienas geriausių šių metų modelių, kuris turi didžiausią vidinės atminties pasirinkimą – net 1TB.

„Huawei P30 Pro” atrodo technologiškai pažangiausias su gerai tarnaujančia baterija, patrauklia kamera ir atgaliniu krovimu.

„Sony Xperia 1” patiks mėgstantiems žiūrėti kino filmus telefone. 4K raiškos ekranas ir 21:9 įstrižainė tiesiog tam sukurti.

„OnePlus 7T Pro” patraukliausias kainą turintis flagmanas su naujausiu procesoriumi ir ryškiu 90 Hz ekranu bei iššokačia priekine kamera.

Visgi funkcionaliausias šių metų premium klasės pasirinkimas – „Samsung Galaxy Note 10+”. Didelis, ryškus ir vienas geriausią ekraną turinčių išmaniųjų, skirtas ne tik kasdieniniam naudojimui, bet ir puikus darbo įrankis. „S Pen“ rašikliu galima užsirašinėti pastabas tiesiai ant ekrano, dizaineriams piešti ar nuotoliniu būdu valdyti telefoną. Talpi baterija greitai pasikrauna, o akumuliatorius atlaiko visą darbo dieną ar net dvi. Šis modelis turi atgalinį krovimą, todėl galima įkrauti kitą išmanųjį ar bevieles ausines tiesiog prilietus ar padėjus ant „Galaxy Note 10+” nugarėlės.

Gerai ir tai, kad bazinis „Galaxy Note 10+“ modelis turi 12GB darbinės ir 256GB vidinės atminties, kurią galima praplėsti micro SD kortele iki 1TB. Jei to nereikia, galima naudoti dvi SIM korteles. Taip pat šį kartą jau sinchronizacija su „Windows“ kompiuteriu tapo paprastesnė ir greitesnė.

Alternatyva flagmanui

Nesuprantantiems flagmanų kainų ir norintiems turėti greitai veikiantį bei puikiai fotografuojantį išmanųjį, pasirinkimas taip pat nemažas.

„Samsung Galaxy S10” ar „Galaxy S10e” patrauklūs šios serijos modeliai, tik baterijos tarnavimo laikas kiek nuvilia. Labai patiko „Sony Xperia 5” su išskirtine „Cinema Pro“ filmavimo programėle ir 21:9 ekrano įstrižaine, tačiau vienu žingsniu dar atsilieka nuo kitų modelių. „Huawei“ turi „P30” ar „Nova 5T”, tačiau nemažiau patrauklūs ir „Honor 20” bei „Honor 20 Pro”.

Didžiausias pasirinkimas yra „Xiaomi“ telefonų mėgėjams, tiesa ir labiausiai komplikuotas, nes teks rinktis iš daugybės variantų, tarp kurių sunku rasti vieną, kuris tikrai išsiskirtų iš kitų: „Xiaomi Mi 9“, „Xiaomi Mi 9T“, „Xiaomi Mi 9T Pro“, „Xiaomi Mi 9 SE“ ir taip visose kainų kategorijose.

Man asmeniškai, „Mi 9T Pro“ atrodo patraukliausias iš šios kompanijos flagmanų su gera baterija, solidžiai įvertinta kamera bei puikiu ekranu. Tiesa, kiek užkliūva „MIUI“ vartojo sąsaja telefone, kuri veikia lėčiau nei tą patį procesorių turintis kitas išmanusis.

Labiausiai patiko „OnePlus 7T” išmanusis kaip alternatyva brangiausiems telefonams. Šis modelis turi viską, kuo pasižymi prabangus flagmanas. Triguba galinė kamera – 2x priartinimas, 48MP standartinė ir itin plataus kampo objektyvas. Naujausias „Snapdragon 855+“ procesorius, 8 GB operatyviosios atminties, 128 GB vidinės atminties ir ypač greitas įkrovimas. Ryškus 90 Hz AMOLED ekranas, kuris veikia sklandžiau nei kiti įrenginiai. Ekrano pirštų atspaudų jutiklis yra neįtikėtinai greitas, o pati vartotojo sąsaja yra patogiausia, kuria naudojausi „Android“ telefone.

Prekyboje pasirodė jau su naujausia „Android 10” operacine sistema, o programinės įrangos atnaujinimai ateina greičiausiai. Geriausio flagmano specifikacijos už 599 eurus.

Pigesni, bet ne prastesni išmanieji telefonai

Neturintiems aukštų reikalavimų ar nenorintiems išleisti daugiau nei uždirba, pigesnių telefonų segmente pasirinkimas išties puikus. Techniniai parametrai 200–300 eurų kainuojančių modelių dabar tokie pat geri, kaip prieš du metus dvigubai brangiau įkainuotų modelių. Tiesa, pasiūla čia didžiausia, todėl išskirsiu tik pagrindinius.

„Samsung A“ serijos išmanieji išsigrynino ir tapo ne tik įperkami, bet ir puikiais parametrais. Pagaliau vidinė šios serijos modelių atmintis padvigubėjo, o „Samsung A50” su 4GB darbine ir 128GB vidine atmintimi bei 4000 mAh talpos baterija atrodo išties patraukliais iš „A“ išmaniųjų telefonų serijos.

„Huawei P Smart (2019)“ ir „Huawei P Smart Z“ vis dar su „Google“ operacine ir jų kaina įkandama visiems. Patraukliausias šiame segmente atrodo „Huawei P30 Lite” – triguba kamera, 128GB vidinė atmintis, patrauklus dizainas ir gera baterija.

Visgi geriausias kainos ir kokybės santykis yra „Xiaomi Note 8T, kuris patiks tiek jaunam, tiek vyresniam. Didelis ir ryškus ekranas, įspūdingai tarnaujanti 4000 mAh talpos baterija, net keturios kameros nugarėlėje su 48MP raiška, micro SD kortelės palaikymas, 4GB darbinė ir 64GB vidinė atmintis, standartinis ausinių lizdas, FM radijas, NFC funkcija ir visa tai už 200 eurų.

Geriausia kamera telefone

Tikriausiai dabar išmaniuoju dažniau fotografuojame ir filmuojame nei skambiname, todėl kamera telefone labai svarbu.

„Samsung Galaxy S10” serijos modeliai fotografuoja ir filmuoja puikiai, bet priartinimas tik du kartus ir naktinė fotografija dar nėra stiprioji šių telefonų pusė.

„OnePlus 7 Pro/7T Pro” turi net tris kameras ir trigubą priartinimą bei atskirą macro režimą, tačiau filmuojant naudoti visas tris kameras galima tik pasirinkus FullHD 30 kadrų per sekundę raišką.

Labai patiko „Honor 20 Pro”, kuris turi priartinimą optinį tris ir hibridinį penkis kartus bei iki 30 kartų skaitmeninį. Nuotraukų kokybė išties puiki, tačiau filmavimo – nuvilianti.

Didžiausias metų nesusipratimas „Nokia 9 PureView“ – penkios kameros, bet nei itin plataus kampo, nei priartinimo galimybės. Du spalvoti sensoriai ir trys juodai balti.

Labai gaila, kad „Huawei“ situacija dėl susiklosčiusių aplinkybių yra neaiški su naujai pasirodysiančiais modeliais ir „Google“ operacine sistema. Pavasarį pristatytas „Huawei P30 Pro” pranoko visus iki šiol bandytus išmaniuosius. Tai geriausiai fotografuojantis išmanusis telefonas šiais metais. 5 kartus optinis, 10 hibridinis bei iki 50 kartų skaitmeninis priartinimas. Išmanusis, kuriuo galima fotografuoti naktį ir idealiai užfiksuoti pilnatį.

Įdomiausias pasirinkimas man, kuris šiek tiek nusileidžia „Huawei P30 Pro” modeliui – „Xiaomi Mi Note 10”. Tai pirmasis išmanusis su 108MP kamera. Šis telefonas turi viską, ką šiai dienai gali suteikti išmaniojo telefono kamera: priartinimas, itin platus kampas, macro ir nakties režimai, „vlog“ filmavimo režimas ir net penkios kameros.

Geriausia filmavimo kokybė vis dar išlieka naujųjų „iPhone 11/ 11 Pro/ 11 Pro Max“ modelių. Maksimali raiška 4K 60 kadrų per sekundę, kuria filmuojant gali naudotis visomis kameromis, o stabilumas geriausias telefone.

Geriausių 2019 m. išmaniųjų TOP 5 trumpai:

1. „OnePlus 7T” – geriausias kainos ir kokybės santykis.

2. „iPhone 11” – geriausias iš „Apple“ už prieinamą kainą.

3. „Samsung Galaxy Note 10+” – funkcionaliausias išmanusis.

4. „Huawei P30 Pro” – geriausias nuotraukoms.

5. „Xiaomi Mi Note 10” – įdomiausia kamera ir gera baterija.

Skaitytojų balsas

Visa tai – delfi.lt operatoriaus Roberto Narmonto ekspertinė nuomonė, su kuria nebūtinai turite sutikti. Gruodžio mėnesio 19 dieną delfi.lt pakvietė skaitytojus išrinkti jų nuomone geriausius 2019 metų telefonus. Štai čia skaitytojų geriausi 2019 metų išmanieji:

  • Geriausias 2019-ųjų metų Premiun klasės telefonas: „iPhone 11 Pro Max“ – už jį balsavo net 42 proc. skaitytojų.
  • Geriausia 2019 metų alternatyva flagmanui: „Xiaomi Mi 9T Pro“ – už jį balsavo 41 proc. skaitytojų.
  • 2019 metų pigesnis, bet ne prastesnis išmanusis telefonas: „Xiaomi Redmi Note 8T“ – už jį balsavo 48 proc. skaitytojų.
  • 2019 metų geriausia kamera telefone: „Huawei P30 Pro“ – už jį balsavo 47 proc. skaitytojų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Robertas Narmontas
(13)
(23)
(-10)

Komentarai ()