Nuo žaidimų konsolių iki automobilio - „Sony“ pristatė naują elektromobilio koncepciją  (3)

Plataus vartojimo elektronikos parodoje (CES) Las Vegase pristatoma gausybė monitorių, televizorių ir nešiojamųjų kompiuterių. „Sony“ dalyvavimas CES nekelia abejonių - toks garsus vardas čia privalo būti. Tačiau kodėl su automobiliu? Negi „Sony“ ims gaminti automobilius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei pažvelgtumėte į šią „Sony Vision-S“ koncepciją, greitai pastebėtumėte šį tą keisto - šis automobilis atrodo labai paprastas. Tai nėra kažkokia pašėlusi koncepcija, kuri neatitiktų jokių pėsčiųjų saugumo standartų. Jokio propelerio, lazerių ir hologramų. Šis automobilis panašus į tą, kuris dabar stovi jūsų kieme.

Tačiau, žinoma, „Sony Vision-S“ visų pirma yra technologijų demonstravimo priemonė. Nors „Sony“ nepateikė jokio tikslaus atsakymo apie šio automobilio ateitį, tikriausiai tai yra tik vaizdinga priemonė kitiems gamintojams parodyti, ką gali pasiūlyti ši technologijų milžinė.

„Sony Vision-S“ turi 33 skirtingus jutiklius, išdėstytus automobilio viduje ir išorėje. Jie fiksuoja žmones (tiek pėsčiuosius, tiek automobilio keleivius) bei kitas mašinas. Kam? Nes tai - iš dalies autonominis automobilis. Tačiau „Sony“ pabrėžia, kad šios technologijos gali būti pritaikomos jau šiandien sukuriant „saugumo kokoną“ įprastų automobilių viduje. Tarp tų jutiklių - ir garsieji „Sony“ CMOS.

 

Žinoma, „Sony Vision-S“ turi labai pažangią multimedijos sistemą. Jos centre - didelis lietimui jautrus ekranas, kuris, kaip teigia „Sony“, pasižymi itin intuityviu valdymu. Įdomu ir tai, kad automobilis žino, ką veikia jo keleiviai ir pagal tai nustato komforto įrangos veikimą. Dar daugiau - kuo ilgiau važinėtumėte „Vision-S“, tuo tiksliau jis prie jūsų prisitaikytų, mat, kaip jau tikriausiai atspėjote, naudojama Dirbtinio Intelekto sistema. Ji padėtų ir 360 laipsnių stereo sistemai, kuri užtikrina koncertinę garso kokybę.

„Sony“ nebūtų pirmasis elektronikos gamintojas, susidomėjęs automobilių kūrimu. Apie tai prieš kurį laiką kalbėjo „Apple“, o ir „Samsung“ jau kuria autonomines technologijas kitiems gamintojams. Tokiu keliu tikriausiai eis ir „Sony“ - nors kažin, ar patį automobilį dar išvysime, technologijos atsiras kitų gamintojų mašinose.

O gal visgi „Sony“ taps elektromobilių gamintoju? „Vision-S“ turi du 272 AG variklius, kurie leidžia pasiekti 100 km/val. greitį vos per 4,8 s. Tokio automobilio pirkėjų ratas priklausytų nuo kainos ir „Sony“ galimybių mašinas gaminti greitai ir patikimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (3)