„Boeing“ darbuotojas atvirai – mirtį nešantį „737 Max lėktuvą sukūrė klounai, kuriuos prižiūrėjo beždžionės“: paviešintų kompanijos vidaus laiškų turinys šokiruoja (Boeing komentaras)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2020-01-13 15:36
Boeing problemu turi ne tik su 737. neseniai buvo pirmas starliner kapsules bandymas, kurio metu nesugebejo pasiekti kosmines stoties. o pries tai vieno bandymo metu buvo bedu su parasiutais... boeing nebera ta kompanija, kuri buvo seniau
Shinigami 2020-01-13 17:29
Dėl klounu. Net Lietuvoje yra politinis sprendimas, kad valstybines įstaigas valdytu ne savo srities specialistai, bet politikai (beždžionės). Tai ko tokiu atvejų reikia norėti? Jei šaltkalvis priiminėja sprendimus susijusius su aukšto išsilavinimo reikalingomis žiniomis.
Dario 2020-01-13 20:04
Nera pasaulyje kompanijos kur nebūtų betvarkės, tiesiog nėra, tiesiog bijojimas boso ir netekti darbo verčia pasistengti. Čia bet kurioj šalį, kai kur dar baisiau, jei tik galima būtų pasižiūrėti kaip gamyna lėktuvų vyksta kur nors rusijos fabrike, pasiurptumet... Bet ir visur tas pats, ar tai Miele ar dar kas, you name it...
Bagai 2020-01-13 20:30
Benediktas 2020-01-14 08:15
Dario. Čia tavo subjektyvi nuomonė, nei tu darei Miele gamykloje tyrimą, nei ką. Priklauso, kokias vidines tvarkas turi įmonės, kokie jų prioritetai, kokios kokybės užtikrinimo sistemos veikia.
Ar_as? 2020-01-14 09:48
Čia tragiškai klaidingas požiūris. Net ir pati geriausia melžėja pasaulyje negalės efektyviai valdyti fermos. Buvimas geru savo srities specialistu labai retai sutampa su strateginiu mąstymu, vadovavimo, koordinavimo ir visais kitais įgūdžiais. Problema ne politiškai "teisinga" vadovybė, bet: a) jos galėjimas pasiskirti savo abejotinus specialistus; b) specialistų baimė būti pakeistais ir tylėjimas gavus vadovą dalbajobą (dar blogiau - tokio vadovo beatodairiškas klausymas); c) "whistle blowing" sistemos nebuvimas. Tai tiek valstybės, tiek verslo problema, iš kurios išeitis yra viena - vidurinės grandies stiprinimas ir optimali nepriklausomybė nuo valdymo organų.
HardAxe 2020-01-14 10:08
Yra kompanijos kurios dirba gerai ir laikosi puikiai, yra tokios, kurios sukmečiu pasiduoda ir pradeda chaltūrinti. Yra ir tokių, kurios nepasiduoda ir kovoja iki bankroto (saab pvz).
kukulis4 2020-01-14 11:18
Del politiku - kiek ju pas mus yra baige politikos mokslus? Kiek ju yra baige bent jau elementaria vadyba? Daugelis tu politiku, kurie uzima vadovu postus valstybinese imonese, realiai nesugebetu e-shopo valdyt. Didzioji dauguma musu politiku yra tie patys 'ukiniu' saku specialistai su minimaliais vadybos igudziais. Tai yra blogai jau net neziurint i fakta, kad daugelis tokiu 'vadovu' turi pakankamai stipru polinki i korupcija. O kalbant apie pasnekesius tarp darbuotoju, tai as nematau nieko keisto - cinizmas, ironija, nenormatyvine leksika, - tai egzistuoja visose imonese, ir jeigu du darbuotojai kazkokia kritiskai svarbia detale vadina 'ta jobana plokste', tai is esmes nieko nekeicia, as long as abu zino tiksliai kas 'ta jobana plokste' yra.
Shinigami 2020-01-14 16:50
Melžėja negali valdyti fermos, kaip ir dažnas fermos direktorius negali pasakyti, kaip melžimo aparatas veikia. Jei tas direktorius užsiimtu tik įmonės valdimu gal viskas ir gerai būtu, bet dažnai tas direktorius (ypač valstybinėse įmonėse) sprendžia ar specialisto darbas padarytas teisingai ar neteisingai, nors darbą apžiūrinėja apvertęs aukštyn kojomis.
vanduo4 2020-01-15 17:52
Čia tu nevisiškai teisus. Kad žmogus gebėtu valdyti, jis turi buti stipri asmenybė, butent dėl to y politika eina, na tarkim, ne geriausi specialistai. Bet paskui reikalingi ir įgūdžiai ir jeigu šioje vietoje vadovas pradeda ignoruoti specialistu rekomendacijas, nuo čia tu esi teisus. Tai kad žmogus yra savo srities specialistas, dar nereiškia jog jis sugebes vadovauti komandai. Būti asmenybe ir specialistu viename - tai aukščiaisias individualus pasiekimas.
svetys 2020-01-17 08:12
Ar_as? 2020-01-17 09:39
Ir šitoje vietoje tave šio puslapio herojai su "universitetuose reikia daugiau praktikos, kam informatikui ta filosofija, sociologija, psichologija, ekonomika ir pan. reikalinga" užmėtys kiaušiniais ir nueis toliau dirbti vadovaujami "durno, nieko nesuprantančio" projektų vadovo, kuris vienintelis visma ofise nebijo su užsakovu kalbėdamas jam į akis žiūrėti