Esame didžiausi internetiniai piratai Europoje: štai ką apie tai sako patys lietuviai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DaveDeivax 2020-01-15 10:11
Vogti nėra gerai - autorius, stokojantis lėšų, eina ieškot duonos ir gali neatsiskleist ir nespėt sukurt 'šedevro'. Bet dažnai tokiose straipsniuose vengiama svarbių klausimų apie kontento kokybę. Frank Zappa - "knygų tiek daug, laiko tiek mažai". Pagal mane tinka ir kitam kontentui, rinkitės atsakingai...
amas 2020-01-15 12:43
Naudojuos linkomanija ir kitais torentais ir tuo didžuojuos. O šu šitais "piratais" tai šnekėt kaip su ekstrasensų mūšio kaip dokumentikos žiūrėtojais. Lygiai tas pats. Ne taip veikia pasaulis, bet jiems niekad nedašils. Kopija nėra vagystė ir eikit jūs nach*j.
Ar_as? 2020-01-15 13:28
Tu visiškai teisus, tai ne vagystė, tai autorinių ir gretutinių teisių pažeidimas. Kai kažkas sugalvojo pavadinti tai vagyste, kad net paskutinis dalbajobas suprastų, jog tai yra negerai, padarė meškos paslaugą - dabar kas antras dalbajobas svaigsta, kad tai neatitinka viduramžiško vagystės supratimo, todėl nieko tame blogo.
peeplt 2020-01-15 14:00
Kiek save atsimenu, žaisdavau tik piratinius žaidimus, net tada kai dar nebuvo interneto. Pirkdavai disketes paskui kompaktus turguje. Kurie buvo piratai. 10-20m atgal legalus turinys lietuvio kišenei buvo stipriai ir neadekvačiai per brangus. Tam kad nusipirkti naują žaidimą būtų reikėjo atiduoti savaite ar dvi savo darbo užmokesčio. Sunku būtų buve nepiratauti. Ir joks čia žmonių sąmoningumas nėra kaltas. Kai piniginė tuščia ir nėra iš ko net silkės nusipirkti apie kokius legalius sostų karus gali galvoti. Po truputi viskas keičiasi. Ir nors atlyginimai dar nepavijo vakarų, legalus turinys tapo pasiekiamas, arba bent jau svarstytina alternatyva. Nemiega ir patys autoriai. Už pinigus siūlomas vis kokybiškesnis ir labiau prieinamas ir patogesnis turinys. Žodžiu viską įvertinus manau kad kelių metų bėgyje tapsiu legalus kokiu 90-95%. Su žaidimais legalizavausi jau keli metai atgal, liko tik normalios kokybiškos ir savalaikės medijos prieinamumo klausimas. Tikrai būčiau nieko prieš legaliai viską žiūrėti, bet kolkas tai net ne pinigų, o prieinamumo klausimas. Pvz. rodo kino teatre filmą. Labai norėjai jį pamatyti bet neturėjai galimybės nueiti į kino teatrą. Ką daryti? Kolkas nevisada yra atsakymas net norint mokėti pinigus.
vkv 2020-01-15 14:19
Labai įdomi tema. Manau čia dar ir gebėjimų klausimas. Pripažinkit, pasijungti savarankiškai VPN ir daryti mokėjimus iš virtualių sąskaitų yra aukščiau vidutinių gebėjimų.
amas 2020-01-15 16:04
Blemba aš net youtube be reklamų žiūriu, bet nieko nemoku ir nemokėsiu. Taipat ir Spotify. Netflix neturiu laiko. Darbui naudoju krekintas programas. Ho ho ho aš piratas Net windows vienam darbinem kompe neaktinuotas.
kukulis4 2020-01-15 16:05
Tema, sakyciau, kiek nuvalkiota jau, bet esmine mintis, kolkas, islieka ta pati - reikia patogiai prieinamo legalaus ir aktualaus kontento uz logiska kaina. Ir tenka pripazinti, kad pamazu judam gera linkme. Tarkim Bilietas i kina keturiu asmenu seimai - 17eur. Padoru. Netflixas, Spotify - prieinama kaina. Aisku del kontento galima gincytis - vienam ten visko per akis, kitam nera ka ziuret. Nezinau kokia situacija su kompiuteriniais zaidimais in general, bet as pats du paskutinius pirkau uz 18 ir 45 eur atitinkamai. Asmeniskai man - ne per brangu, bet tikiu, kad tai paciai keturiu asmenu seimai uzdirbanciai vidutinius atlyginimus 45 eurai uz zaidima vaikui gali atrodyti gerokai per daug. Esme, visgi, tame, kad jeigu tu parduodi preke ar paslauga noredamas is to uzsidirbti, tai tu ja privalai parduot uz kaina, kuria vartotojai sutinka moket. Tai yra ypac aktualu, kai turi begalini kieki virtualios produkcijos, bet neturi realiai veikianciu priemoniu, kurios galetu kontroliuot tu prekiu ar paslaugu nelegalu vartojima.
kukulis4 2020-01-15 16:09
vkv 2020-01-15 17:13
Na, matyt, ne tik gebėjimų, bet dar ir mentaliteto klausimas. Ne tik mūsų, bet ir jų, jei kainodara nesiskiria Amerikoje ir Afrikoje. Jug, be išvardintų dalykų dar reikia ir iCloud didesnio, bei MS Office, ir t.t. Ir tada jau susidaro apvali sumelė.
procc 2020-01-17 09:15
Piratavimas tikrai nemažės kol kainos lietuvoje bus amerikoniškom algom skirtos...
HardAxe 2020-01-17 10:20
origin abonimentas 4e/mėn ir žaidi daugybę žaidimų, išskyrus pačius naujausius