Rusijos kariuomenė apsijuokė - oficialiame vaizdo įraše vaizduojamas tiesiog juokingas darbas minosvaidžiais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijus.lapėnas 2020-02-11 11:53
Tai mes juos, taip išeina, nesunkiai nuneštume? Jų efektyvums, pagal straipsnį, kokie 10 procentų? Jei jau tokia visai silpna ir neefektyvi kariuomenė, tai ko kas dieną tą Rossiją aptarinėjat? Ko Lietuva su Lenkija dreba, vos tik pratybas vykdo? Tankai neatsilaikytų, šaudo klyšai... Tegu klyšai, svarbu - ne į mus.
HardAxe 2020-02-11 13:15
bėda, kad mus pultų ne "galiorka", bet "pirmūnai"
Rimvydas 2020-02-12 21:41
"šaudoma iš anksto paruoštose pozicijose, nuo minkštos žemės, ne akmens ar amžino įšalo" Hmm.. Keista, kad majoras taip pasakė. Lyg akmuo ir ledas būtų tinkama vieta statyti minosvaidį.. Minosvaidžio negalima statyti ant akmens.. Minosvaidžio lėkštė po pirmo šūvo turi įsmigti į žemę,kad būtų stabili.. Įdomu kaip pavyktų šaudyti nuo akmens ar ledo.. Kai po kiekvieno šūvio minosvaidis nuslystų gerą metrą.. Minosvaidis yra ne juokas, jeigu tai sunkusis minosvaidis, o ne pėstininkų. Todėl tokią patirtį turintis karininkas turėtų protingiau rašyti. Kad rusai daug ką dėl vaizdo daro,tai ir taip žinom, o apie minosvaidžius apšviesti reikia tiksliau.
SaMaras 2020-02-12 22:11
ir kiek pamenu ant kieto paviršiaus statyti minosvaidžius leidžiama tik ypatingais atvejais, nes didelė tikimybė, kad po šūvio gali trūkti lėkštė, ar tai minosvaidžio pats padas..
Rimvydas 2020-02-13 18:09
Suskaldyti tikimybė gal ir nėra labai didelė. Bent jau praktiškai nebandyta, bet kad minosvadžio ir taiklumas ir stabilumas ne toks, tai faktas. Minosvaidžio lafetas turi stovėto stabiliai, kaip lafeto kojytės vamzdį laikys ant žemės ar ant asfalto? Laikys iki pirmo šūvio ir minosvaidis atsiguls ant pilvo, vėl jį reikės statyti iš naujo, gulščiuoti, nustatyti šaudymo kryptį. Jau nuo šūvio į taikinį esantį už kilometro(kai naudojama mažai parako užtaisų) minosvaidis atsigultų ant pilvo.. O jei šaūtų toli, kai naudojama visas galingumas.. Nei lėkštės nei lafeto kojos nepritaikytos statyti ant asfalto ar akmens. Teoriškai įmanoma ant ledo, bet reikia paieškoti minkštesnės vietos,kad lėkštė susmigtų į žemę.