Mirė „copy-paste“ funkcijos išradėjas L. Tesleris - Mirė „copy-paste“ funkcijos išradėjas L. Tesleris  ()

BBC praneša, kad eidamas 74-uosius metus mirė Larry Tesleris – žmogus, sukūręs populiarias kompiuterinių programų funkcijas „nukopijuoti“, „iškirpti“ ir „įterpti“ (angl. „copy“, „cut“ ir „paste“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

L.Tesleris Silicio slėnyje pradėjo dirbti septintojo dešimtmečio pradžioje – tuo metu, kai daugumai žmonių kompiuteriai dar nebuvo prieinami.

„Xerox“, kur dalį savo karjeros praleido kompiuterijos veteranas, pagerbė jo atminimą tokiais žodžiais:

„Nukopijuoti“, „iškirpti“, „įterpti ir „surasti bei pakeisti“ išradėjas Larry Tesleris buvo „Xerox“ darbuotoju. Dėl revoliucinių jo idėjų jūsų darbo diena šiandien yra gerokai lengvesnė“.

L.Tesleris gimė 1945 m. Bronkse, Niujorke, studijavo Stenfordo universitete Kalifornijoje.

Baigęs studijas, jis specializavosi vartotojo sąsajų projektavime – t.y. kaip kompiuterines sistemas padaryti patogesnėmis vartotojui.

Per savo ilgą karjerą jis dirbo keliose didelėse technologijų firmose. Jis pradėjo „Xerox Palo Alto tyrimų centre (Parc)“, vėliau jį į „Apple“ persiviliojo Steve'as Jobsas ir čia L.Tesleris praleido 17 metų.

Vėliau jis kurį laiką dirbo „Amazon“ ir „Yahoo“, o galiausiai įkūrė edukacinį startuolį.

2012 m. BBC jis sakė: „Beveik egzistuoja tam tikros apeigos: uždirbę pinigų jūs ne šiaip išeinate į pensiją, bet leidžiate laiką laiką finansuodami kitas kompanijas“

Tikėtina, kad garsiausias L.Teslerio išradimas – komandos „iškirpti“ ir „įterpti“ – buvo pagrįstas senu redagavimo metodu, kai žmonės fiziškai karpydavo spausdinto teksto dalis ir klijuodavo jas kitur.

Komandos 1983 buvo įtrauktos į „Apple“ programinę įrangą kompiuteryje „Lisa“ 1983 m. ir „Macintosh“, kuris buvo išleista po metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()