„Renault Zoe“ drebina automobilių rinką – pardavinėjamas tik Europoje, o yra vienas perkamiausių elektromobilių visame pasaulyje: nauja „paturbinta“ pigioji versija ir toliau augins pardavimus (Video)  (3)

„Renault Zoe“ elektromobilis susilaukia kur kas mažiau dėmesio nei „Tesla“ modeliai, bet paviešinta statistika rodo, kad šis pigus, išvaizdus miesto elektromobilis tiesiog okupuoja Europą. Tiesą sakant, „Zoe“ elektromobilis toks populiarus, kad jis yra vienas perkamiausių iš visos „Renault“ automobilių pasiūlos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad „Renault Zoe“ elektromobiliai parduodami tik Europoje, šis modelis yra vienas geriausiai parduodamų visame pasaulyje.

Iš viso jau klientus pasiekė daugiau kaip 250 000 „Renault Zoe“ elektromobilių ir stebina tai, jog pardavimai ir toliau auga.

„Renault“ skelbia, kad praėjusį mėnesį Europoje savo klientams pristatė beveik 10 000 „Renault Zoe“ elektromobilių ir tai yra dvigubai daugiau nei praėjusį mėnesį bei 156 proc. daugiau, nei prieš metus.

Šių metų sausio mėn. „Zoe“ buvo antras perkamiausias „Renault“ automobilis Europoje ir nusileido tik „Clio 5“:

Praėjusiais 2019-aisiais metais „Renault“ savo klientams Europoje pristatė 45 745 „Renault Zoe“ elektromobilių. Ir tai yra 19 proc. augimas, lyginant su 2018-ųjų rezultatais.

Augti „Renault Zoe“ pardavimams padeda ir tas faktas, kad „Renault“ gana dažnai atnaujina savo transporto priemones ir kiekvieną kartą jos tampa dar geresnėmis, nei prieš tai buvo.

Šiais metais „Renault Zoe“ vėl sulaukė „paturbinimo“ ir naujoji elektromobilio versija turi 52 kWh baterijų sistemą.

„Renault“ tvirtina, jog tai yra didelis žingsnis į priekį ir dabar „Renault Zoe“ vienu įkrovimu gali nuvažiuoti iki 390 kilometrų:

„Naujasis Zoe su 52 kWh baterijų sistema WLTP cikle gali nuvažiuoti iki 390 km. Taip pat dabar Zoe palaiko greitą nuolatinės srovės įkrovimą. Tai yra priedas prie kintamos srovės įkrovimo galimybės, jau prieinamos gatvėse ir namuose.“

Naujasis „Renault Zoe“ aprūpintas 100 kW elektros varikliu, suteikiančiu daugiau galios, bei 50 kW (DC) greituoju baterijų įkrovimu.

Šis elektromobilis taip pat yra parduodamas už patrauklią kainą, kas dar labiau didina jo populiarumą. Štai Prancūzijoje, didžiausioje „Zoe“ rinkoje, šis elektromobilis kainuoja vos 23 900 eurų. Lietuvoje jo kaina siekia apie 31 000 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(64)
(16)
(48)

Komentarai (3)