3D spausdintuvu pagamino neįtikėtiną automobilį: iki 300 km/val. – per 15 sekundžių (Video)  ()

Tai, kad trimačiai spausdintuvai neilgai trukus talkins automobilių pramonėje, jokia paslaptis. Štai hiperautomobilių gamintoja iš Kalifornijos, JAV, „Czinger“ rengiasi netrukus pristatyti žvėrį, pavadintą 21C, o dauguma jo dalių išspausdinta spausdintuvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hiperautomobilis, teigia jo gamintojai, turėtų prilygti gerai visame pasaulyje žinomam „McLaren Speedtail“. Ir toks užmojis neturėtų stebinti: modelis turi 1250 AG, o jo svoris yra mažesnis nei 1200 kg.

Įspūdingą galią generuoja hibridinė pavara: 2,88 l darbinio tūrio V8 dviejų turbinų variklis ir du elektros motorai – po vieną kiekvienam priekiniam ratui – bendra galia yra 1250 AG, o viršutinė variklio sūkių riba – 11 000 apsisukimų per minutę.

Nemaža dalis šio hiperautomobilio išspausdinta naudojant 3D spausdintuvus, o konstrukcijai panaudotas ypač lengvas aliuminio lydinys ir anglies pluoštas. 21C pavadinime reiškia ne ką kitą, o 21 amžių (21st Century angliškai).

Tai, kad automobilio svorio ir galios santykis yra 1:1, nurodo, kad jo pagreitis turėtų būti įspūdingas. Taip ir yra – iki 100 km/val. šis įspūdingas modelis pagreitėja per 1,9 sekundės. Jeigu toks skaičius neatrodo „kažkas tokio“, gamintojas pateikia dar vieną – iki 300 km/val. hiperautomobilis pagreitėja per 15 sekundžių.

Automobilis gali išvystyti 400 km/val. greitį. Tokius skaičius prietaisų skydelyje išvysti galima per 28 sekundes.

Dar viena jo ypatybė – į „Czinger 21C“ telpa du žmonės, tačiau sėdynės išdėliotos taip, kad keleiviui teks sėdėti už vairuotojo nugaros. Taip, sako gamintojas, svorio paskirstymas abiems ašims yra idealus.

Kiek toks modelis kainuoja, neatskleidžiama, tačiau jau žinoma, kad turėtų būti dvi versijos: viena skirta keliams, kita – tik lenktynių trasai. Iš viso žadama pagaminti 80 tokių hiperautomobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()