Neįtikėtina: „Huawei“ skelbia, kad vos per kelis mėnesius nuosava aplikacijų parduotuvė jau pasivijo „Apple” ir „Google”  (4)

Dar 2019 metų viduryje paskelbtos JAV sankcijos „Huawei“ ir draudimas į išmaniuosius įrenginius diegti „Google“ paslaugų paketą, apimantį tokias programėles kaip „Gmail“, „Maps“, „YouTube“ ir programėlių parduotuvę „Play Store“ atrodė kaip mirties nuosprendis. Tačiau „Huawei“ metė didžiules lėšas „Google“ paslaugų alternatyvos kūrimui ir pastangos pasiteisino su kaupu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Huawei“ per rekordiškai trumpą laiką pavyko pasiekti puikių rezultatų. Vos per mėnesį nuosava aplikacijų parduotuve „AppGallery“ ėmė naudotis 400 milijonų vartotojų. Šie skaičiai leido „AppGallery“ tapti trečia populiariausia aplikacijų parduotuve pasaulyje ir atsilikti tik nuo „Apple App Store“ bei „Google Play Store“.

Tačiau tiksliai nežinoma, kiek iš šių 400 milijonų vartotojų taip pat naudojasi ir „Google Play Store“ platforma. Taip pat nežinoma, kiek iš šių vartotojų neturi prieigos prie „Play Store“ ir „AppGallery“ yra vienintelis jų pasirinkimas.

„Huawei“ pradėjo sparčiai kurti „Huawei Mobile Services“ ekosistemą, tad šie skaičiai, be abejo, paviešinti tam, kad priviliotų daugiau programėlių kūrėjų. „Huawei“ atskleidė ketinanti išleisti 1 milijardą JAV dolerių, kad padidintų savo kūrėjų duomenų bazę ir palaikytų stabiliai augančią „AppGallery“ parduotuvę.

Palyginimui, nuo 2015 m. „Google Play“ parduotuvėje buvo daugiau nei 1 milijardas aktyvių mėnesio vartotojų. Žinoma, tai nesąžiningas palyginimas, tačiau vis tiek parodo didžiulius „Huawei“ pasiekimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(9)
(23)

Komentarai (4)