Ignalinos AE galėjo veikti iki 2025 metų: „sužinojus, kad elektrinė stabdoma, šokas buvo ne mažesnis negu Černobylio avarijos atveju“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2020-04-04 11:55
Priminsiu, kad jinai pradėjo veikti 1983 m. gruodžio 31 d. baigė veikti 2007 m. gruodžio 31 d. Tai yra veikė 24 metus. Na nežynau kas būtu jei jinai veiktu 42 metus. Gal geriau jau nerizikuoti. Kiek girdėjau Rusijoje pratęsiamas AE darbas, pažiūrėsim kas iš to gausis.
robertasdd 2020-04-04 17:17
p. T, y Ignalinos ae apsauga ir atnaujinimus buvo sukistas belenkoks kiekis pinigu ir nauju technologiju. is rusu ten liko tik apvalkalas ir patys reaktoriai (na dar kuras). todel butu netikslinga lyginti jos su rusijoje veikianciais reaktoriais, kurie veikia tuos 24 metus beveik neatnaujinami, o tik aptarnaujami. o kad uzdarymas buvo politinis es sprendimas - patvirtino visi, pradedant derybininkais baigiant prezidentais. net es pasake, kad tai buvo "tik pageidavimas" is ju puses.
AAA000 2020-04-04 19:58
pirdziai vis dar svaigsta su ta savo AE. pasakeles anukeliams seka apie sviesu AE komunizmo rytoju... kad buvo planuota ir paciu statytoju GALUTINAI uzdaryt 2008 ar 2011 kaip visiskai atidirbusia. trecias blokas turejo but jau leidziamas, kurio net nepastate iki galo. cia uzdare tik apie 5 metus anksciau laiko. ir viskas. jau virs 10 metu nebebutu dirbusi ir nieko negaminusi. ir kistume milijardus to sudo sutvarkymui. daba Europa kisa. kiek galit pasimaut ant sitos AE reklamines propagandos? vejo malunai ramiai 30 metu atidirba ir issisardo per keliais dienas visiskai ekologiskai. uz suma reikalinga pastatyt nauja AE vejo malunu pagal galia galima pastatyt apie 6-7 kartus daugiau. ir energija pigesne apie 4 kartus uz AE energija - net be uzdarymo kastu... net saules jegaines pigiau... AE kuras brangsta ir baigiasi pasauly... nes sodrinimas brangsta,.. vienu zodziu Lietuva jau butu zlugus ekonomiskai su ta "naudingai veikiancia" AE kazkur gal apie 2015... aplamai situs "prapiesorius" i ta atlieku baseina reikia imest pasiplaukiot - kad cia neviduriuotu... lygtai padeda... ar visiems AE fanatams po urano kapsule is tu strypi tegu isgeria pries miega... visi kur bande stumt ta naujos AE statybos afera - is esmes rusams dirbo. ypac konservai, kur labiausiai ant rusu viuduriuoja daba - jiems ir dirbo per AE reklamas. energetikos ziedas iki siol butu net nepradetas ardyt ir matytume nepriklausoma energetikai kaip savo ausis be veidrodzio. -------- va kad Kruoni sustabde - ta 5 bloka ar ka ten norejo plest. va cia tai zala. Vaisvila su ufonautais i lauza reik uz tai sumest. ten kur su tom turbinom uztrumpino pinigines lesas ir modernizacijas. ir dar viena stambi HE ant Nemuno liko nepastatyta. latviai daba saiposi is musu jie ten nieko nevystydami zalios energetikos "normatyvus" virsija 50 metu i prieki...
immortallt 2020-04-04 21:51
Konstrukcija ir ydos nepasikeitė, tik apribota elektroniškai buvo. Na dar anglies strypus pakeitė kitokiais. Bet čia jau nebuvo skirtumo. Esmė ta, kad pigi elektra buvo tik ant popieriaus, realiai jinai buvo stipriai subsidijuojama iš biudžeto. Uždarymui pinigų kaupiama nebuvo, o dabar ES kalnais duoda. Jei būtų reikėję patiems uždarinėti, kosėtumėte nuo elektros kainos dabar.
robertasdd 2020-04-04 23:42
aaa, as ne pries uzdaryma, as pries lyginima viena prie vieno su rusisku nepriziuretu devaisu - taip negalima daryt. mielai palaikyciau uzdaryma, jeigu paskui valstybe arba vystytu saules/vejo/bangu ar kazkokia atsinaujinancia, ar bent jau leistu ta daryti visiems, tiek imonems, tiek gyventojams. aaa jau minejo kazkur pvz su lubio achema ir biurokratais - labai geras pvz kaip negalima daryt.
T 2020-04-05 10:09
Rusijoje, kaip ir Lietuvoje suprantamas AE pavojus ir manau tenai jos prižiūrimos. Lietuvos AE pagamintos elektros kaina buvo tokia, kad pati AE visada dirbtu pilnu pajėgumu. Tai jinai praktiškai visą laiką dirbo nuostolingai, neateidavo pinigai už jos amortizaciją.
darius.anuzis 2020-04-05 12:05
Kas cia peza kad vejo malunai visiskai ekologiski. Tai peza pezalus. Pirma jie yra neperdirbami dbr visi suka galva kur senus triperius sulaidot. Antra malunam sukantis reikalingas elektros rezervas kuris gaminamas is duju arba angliu dar atomo. nebutu rezervo nebutu malunu
AAA000 2020-04-06 00:13
kuri vieta tau ten neperdirbama? sparnuotes kompozitas? galima sudegint aukstoj temperaturoj i pirmines medziagas. 100% ekologiska. tik aisku visi iesko nemokamu sprendimu ir kaip apipist visuomene ir padaryt pelno rezervo reikia minimaliai. seniau reikejo - kai jos buvo neaukstos. vejas virs 100m faktiskai pucia pastoviai. dabar aplamai naudojamas sisteminis vejo jegainiu valdymas. galima dali jegainiu pristabdyt, jei perteklius. aplamai reikia visa valstybini energetini uki jau orientuot i vejo jegainiu parkus. pvz centralizuota sildyma griaut jau reikia katilines ir statyt ezerus-silumos boilerius. ir kaupt ten vejo pertekline energija ir naudot centralizuotam sildymui. Kruoni plest reikia ir dar bent viena panasu statyt - tik modernesni ir ne ant upes. tas duju, angliu ir atomo jau pamirsk - jau atgyveno savo. net hidroelektrines su laiku gali tapt nereikalingos, nors jos ir labai pigios. bet jos kelia problemas zuvims. jei nera normaliu zuvitakiu. o zuvininkyste - cia maisto sektorius ne mazesnis kaip sausumines mesos. labai pelningas. tikslingiau upes naudot zuvininkystei nei energetikai. pelningumas geresnis. energetika reikia leist visai visuomenei uzsiimt. kontrole reikia labiau i pvz maisto sektoriu - nes ten jau suda mala. blogai kad monopolis energetikoje ir tik didiesiems galima pelna daryt. cia yra Lietuvos didziausias minusas, zala ekonomikai ir nekonkurencingumas. kad neatpalaiduoja konkurencijos energetikoje normaliai. kuria kazkokias kooperatines nesamones - ne ten nuejo valdzios ufonautai... smukieji numustu kwh kaina rinkoje iki racionaliausio minimumo. pertekline net i minusa stumdytu. va tada suklestetu net ir elektromobilizmas - nes butu REALIAI pigu. bet stabdo debilai... vis ziuri kaip kazka dirbtinai perdalint, perpirkinet ar dotuot... ir savo parazitini procenteli pasimt...