Po Velykų Klaipėdoje žmones pradės vežioti pirmieji lietuviški elektriniai autobusai  (10)

Klaipėdos autobusų parkas įsigijo su pirmuosius Lietuvoje pagamintus elektrinius autobusus ir pristatė juos visuomenei. Po Velykų naujieji elektrobusai pradės vežti keleivius uostamiestyje, pranešė bendrovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaipėdos autobusų parko vadovas Vaidas Ramanauskas sako, kad į miesto gatves išleidžiami elektriniai autobusai – švariausia transporto priemonė pasaulyje.

„Šiandien verčiame naują istorijos lapą ir vėl tampame pradininkais. Tik šį kartą išleidžiame į gatves pačias ekologiškiausias, kokios tik yra pasaulyje, transporto priemones – elektra varomus autobusus“, – pranešime sakė V. Ramanauskas.

„Dancer“ autobusai vienu metu gali vežti 93 keleivius, juose įrengtos 32 sėdimos vietos ir viena neįgaliojo vežimėliui. Vienu įkrovimu jie gali nuvažiuoti 90 kilometrų.

Autobusus pagamino Lietuvos bendrovė „Vėjo projektai“, šalia Klaipėdos autobusų stoties įrengusi ir ypač greito įkrovimo stotį. Ji leidžia įkrauti „Dancer“ autobusus greičiau nei per 10 minučių.

Šie autobusai Klaipėdoje jau išbandyti – vasarį jais vyko festivalio lankytojai.

Pernai gegužę miesto taryba padidino Klaipėdos autobusų parko įstatinį kapitalą 665 tūkst. eurų, kad bendrovė galėtų įsigyti minėtus autobusus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(72)
(3)
(69)

Komentarai (10)