KTU mokslininkas apie 5G: pamirškite sąmokslo teorijas – laukia fantastiška ateitis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-02 11:28
Na žinoma dabar to padaryti niekaip negalime su šviesolaidiniu internetu ir 802,11ac 5GHz bevieliu ryšiu kurių kartu paėmus greitis viršija 1Gbps (pats wifi iki 7Gbps, o šviesolaidis turbūt šimtus kartų greitesnis) ir neviršija 1-2 ms ping už įperkamą kainą. Gali pagalvoti kad gyvename akmens amžiuje, o va kai bus 5G tai bus OHOHO koks greitis ir privalumai. Pala, pala stop priminkit kokie greičiai, koks pingas, kokie perdavimo atstumai ir kokie privalumai? Daiktų internetas, aaaaam... nuuuu... OK, kokių daiktų mano šaldytuvas bendraus su indaplove ir skalbimo mašina perduos duomenis į Kiniją ką aš mėgstu valgyti, kiek dažnai ir kokia programa naudoju skalbyklėms, gal dar bus įtaisytas mikrofonas, kad palengvinti visuotinį sekimą Kinijos ir galimai kitų šalių naudai, dafqu kam man tai. Savavaldžiai automobiliai, E. Musk ir google turbūt nėra neiko girdėje, kad reikia palaukti 5G ir tik tada kurti autopilotus ir visokias savavaldes mašinas, ane? Nu ok abonentų tankis per ploto vienetą, na Lietuvoj su tokiu gyventojų tankiu tas išvis neaktualu. Visas tas 5G yra taspats, kas tankus wifi maršrutizatorių tinklas ir viskas nieko daugiau, gal tik greitis duomenų didesnis, bet ir tai abejotina kai perdavimo atstumai apgailėtini. Aš nenoriu sumenkinti pažangos, bet 5G yra feilas iš prigimties dėl permažo perdavimo atstumo ir nesugebėjimo prasiskverbti per sienas. Reikėjo kurti 5G taip, kad būtu galima perduoti iš tų pačių gsm bokštų kurie jau yra pastatyti ir kad ryšys būtu tais pačiais atstumais. Galima buvo tiesiog paplatinti kanalų dažnių juostas, galbūt net pasitelkiant vertikalią, horizontalią ir į abi puses spiralines radio bangų poliarizacijas, ar bangų asimetrinius signalus, gal net nuo radio signalo formos (netik dažnių juostos) galima koduoti duomenis ir tt, tas leistu paraleliai perduoti dešimtimis ir gal net šimtais kartų didesnį duomenų keikį tam pačiam dažniui tik antenos būtu įmantresnės ir tai koduojantys/dekoduojantys čipai ir kita šalia esanti elektronika naujos kartos.
vytautas50 2020-05-02 14:02
Atk 2020-05-02 14:15
kiek zinau, 5g kaip tik yra maziau pavojingas, nes su mazesne energija perduodama daugiau duomenu, atrodo, daug daugiau. ir greitis ten didesnis daug... kaime sviesolaidinio neisivesi... bet man tai dideles reiksmes nera ar statys ta 5g ar ne, bet lauzyti antenas 5g manau yra akmens amziaus veiksmai ir raganu medziokle, kada nieko nesupranta, bet iesko kaltu... bet kas uzleis kelia, tas ir protingesnis, manau, todel rysio operatoriai iskaitydami tokia padeti, galetu ir nediegti 5g, kad patausotu mylymus zmogeliukus...
House_of_gold 2020-05-02 16:13
Turiu sutikti su komentarais, nes tikrai trimituoja apie savavaldžius automobilius ir pan., tačiau, kad kokiam Tesla Autopilotui net nereikia to 5G... Man net nekyla idėjų, kam reikia to 5G apart greitesnio interneto mieste ar pan.
Abe7 2020-05-02 17:01
Na, kad jūs nesugalvojat kaip panaudoti ateityje greitesnį bevielį internetą, tai dar nereiškia, kad protingi žmonės nesugalvojo ir/ar nesugalvos, o kad jums to nereikia, tai tuolab niekam neįdomu. O tokie pasvaičiojimai, kad: kelia šypseną. Ne, negalėjo. Būtų galėję, būtų galimai gal ir padarę. Ar be bahuriukų nebėra ant svieto mokslininkų? Duomenų kiekiai auga sparčiai ir kiek informacija (filmai, žaidimai, etc.) užėmė prieš 10 metų vietos, tai dabar užima kelis kartus tiek. Tai natūralu, kad progresui ir didėjantiems duomenų srautams reikia spartesnio interneto.
NekenciuReklamos 2020-05-02 17:10
blin kai jus tik apie save galvojat...jus pagyvenkit issyvysciusioje salyje, kad supastumet su kokiais sunkumais susiduria metropolinio tipo miestai su milijonais gyventoju. Jeigu mastot ijunge "ukininku" rezima tai bent jau garsiai to niekam neskelbkit. vienas is pvz., 5G bus tikras issigelbejimas kai pasides viesojo transporto automatizacija, su dabartiniu ping lagu, yra labai didele gresme tokiam transportui "dirbti" kai aplink tiek kvailiu vairuotoju. 5G skatins kitas industriciju sferas kurios dabar stagnuoja del per mazo duomenu srauto perdavimo ir skaiciavimu pajegumu. O kur dar AI paslaugos su LABAI intensyviu duomenu apsikeitimu. Zdz, 5G bus geris, jus tik to dar nesuprantat. Ir siaip pamastymui, jus galvojate kad komunikaciniu rysiu bendroves tokios "durnos", kad galetu investuoti simtus milijonu ir negauti jokios naudos? Jiems nauda bus, jeigu bus siulomos paslaugos kurias mes kaip vartotojai pirksim. Reiskia, ta nauda mums bus neabejotinai didziule, nes mes pirkdami paslaugas taip sugeneruosim salyginai greita pelna. Lyginkit 5G kaip tesla elektromobily, karta pavaziaves su tokiu, VDV nebesinori.
qrad 2020-05-02 17:37
Gerai, kad niekas neklauso tokių dundukų nuomonės, kurie čia reiškiasi. Dar ir dabar sėdėtume ant laidinio interneto su variniais laidais ir turėtume kelių kilobaitų greitį. O technologinis progresas turi vykti. Ateityje tik augs poreikiai greitesniam internetui. Viskas dabar keliasi į internetą ir debesų technologija tik plečiasi.
vytautas50 2020-05-02 18:23
vanduo4 2020-05-02 19:34
- Įdomu kodėl valdžios atstovai oficialiai nepaskelbia jog 5G veiks 3.5GHz dažniu, kai tuo tarpu namų WiFi veikia 5GHz dažniu? - Bet visgi kam tada tie 80GHz jeigu sakoma jog veiks 3.5GHz? Juk gincas ir yra tie 60GZ, kurie ale aktyvuoja deguonies molekules ir ju negali organizmas pasisavinti, todel ir prasideda dusimas, su salutiniu poveikiu - skysciu kaupimasis plauciuose?!!!!
vytautas50 2020-05-02 20:02
qrad 2020-05-03 02:44
Radijo bangos jau virš šimto metų naudojamos. Ir per tą laiką nebuvo įrodyta, kad radijo bangos įtakotu žmonių organizmus, gyvūnus ar augalus. Tad mažiau kliedesių ir konspiracijų skleiskit. Kas dėl vėžinių susirgimų "padaugėjimo", tai pagerėjo vėžio nustatymo metodikos ir pati sveikatos sistema pagerėjo, dėl to ir nustatoma daugiau onkologinių susirgimų. Prieš 30 metų net ne visos vėžio formos būdavo nustatomos.
Arunas1948 2020-05-03 06:52
Tai kodel gydytojai nagrinedami autizma stebisi kad jo daugiausia Pietu Korejoje kur daugiausia naudoja 5G, kompiuterius ir ismaniuosius o tai smegenu liga, kas perdaug nesveika.
poi 2020-05-03 09:27
Arunas1948 - ar iš tikro kad kai kurių žmonių smegenys gerai praplauti yra rusų propagandos? Prieš pateikdamas bet kokį teiginį - duok nuorodą į oficialią statistiką.
liutauras.mituzas 2020-05-03 11:44
15min.lt specialistai kovojantys su melagingomis naujienomis filologai pasakys , kad galima miegoti apsikabinus 5G anteną. Susikaupę epidemiologiniai ir laboratoriniai tyrimai rodo, kad ilgas mobiliųjų telefonų naudojimas skatina smegenų auglius ir kitas ligas. Rezoliucija skatina šalių vyriausybes mažinti leistinos EMS žmonių aplinkoje dydį. Tuo tarpu Lietuvoje buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė padarė atvirkščiai – 2015 m. spalio 30 d. buvusią leistiną EMS normą 10 mkW/cm2 padidino 10 kartų ir įteisino naują normą HG80:2015, leidžiančią kiekvieną žmogaus kūno kvadratinį centimetrą, pavyzdžiui, kiekvieną vaiko ir suaugusio akį, 24 valandas per parą veikti 100 mikrovatų spinduliuote. Tokia spinduliuotė jau net nėra silpna. Taip ministrė „apsaugojo“ žmonių sveikatą, kai tuo tarpu 2011 m. vasario 3 d. pasaulio mokslininkai pasiūlė leistiną EMS sumažinti iki saugios 0, 02 mkW/cm2, t. y. 5000 kartų mažesnės, nei R. Šalaševičiūtės patvirtinta dabartinė Lietuvos norma (100 mkW/cm2). Rezoliucija skatina: 1) vietoj bevielių ryšių (Wi-Fi) naudoti šviesolaidžius ar koaksialinius kabelius. 2) Informuoti visuomenę apie potencialią mobiliųjų ir bevielių telefonų grėsmę. Patarti geriau naudotis laidiniais telefonais. 3) Apriboti mobiliųjų ir bevielių telefonų naudojimąsi vaikams ir paaugliams. 4) Planuoti ryšių antenas ir bokštus taip, kad jų EMS mažiausiai veiktų žmones. Reikia atsiklausti žmonių apie tokių bokštų statybą ir juos informuoti apie jų skleidžiamos EMS dydį. Lietuvoje mobiliųjų ryšių bokštus stato didžiausiose žmonių koncentracijos vietose. 5) Miestuose kurti laisvas nuo Wi-Fi zonas mokyklose, ligoninėse, bibliotekose ir gyvenamose patalpose. Lietuvoje daroma atvirkščiai – tose vietose kuriamos Wi-Fi zonos. Rezoliuciją pasirašė 53 įvairių šalių mokslininkai. Jų pavardes galima rasti rezoliucijoje internete adresu: http://www.icems.eu/benevento_resolution.htm Taip pat žiūrėkite panašią sekančių metų Londono rezoliuciją: http://www.omega.twoday.net/stories/5701096/ Nepaisant Benevento (2006), Londono (2007), Venecijos (2008, http://www.icems.eu/resolution.htm), Porto Alegre (2009, http://www.icems.eu/docs/resolutions/Po ... lution.pdf) ir vėlesnių mokslininkų pareiškimų, Lietuvoje tvyro palaiminga tyla. Telekomunikacijų bendrovės įrenginėja Wi-Fi namuose ir viešose vietose, diegia nuotolinio nuskaitymo vandens ir elektros skaitliukus, skleidžiančius žalingą EMS. Onkologinių ligonių daugėja, o Lietuvos valdžia ir medikai yra kurti pasaulio mokslininkų balsui. Esame dar tolimame Europos pakraštyje! Dabar Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis paruošė projektą dar 10 kartų padidinti leistiną elektromagnetinės spinduliuotės normą, kuri 50 000kartų viršytų mokslininkų nustatytą saugią 0,02 mkW/cm2 normą. http://www.aidas.lt/lt/sveikata/article ... uotes-zala
NekenciuReklamos 2020-05-03 14:25
onkologiniu ligu dideja, todel kad mes gyvenam DAUG ILGIAU NEI PRIES 100 metu! Didziausia miestu problema yra oro uzterstumas, stai su kuom reikia visu pirma kovoti. Yra daug daugiau yrodymu, kad oro/vandens/dirvozemio uzterstumas miestuose yra pagrindinis faktorius sukeliantis autizmo atvejus. O del visu konspiraciju, jus patys pagalvokit kiek zmoniu yra atsakingu uz ta paty 5G diegima, ir as turiu omeny valdininku lygio atstotovus, kurie bus lygiai taip pat veikiami tu elektromagnetiniu bangu, jus galvojate jeigu jie zinotu apie tariama zala jie leistu save zaloti? Atsipeikekit zmones, nes dabar jus galima uzgincyt naudojant jusu paciu argmentus.
Arunas1948 2020-05-03 19:01
pRIE KO CIA DIRVOZEMIO UZTERSTUMAS ir autizmas, jums sakoma autizmas tai smegenu liga ir ji veikiama 5 G rysio.
poi 2020-05-04 02:24
Arunas1948 - jei smegenys yra praplautos, ir neturi bent minimalaus loginio mąstymo, pabandyk sudėlioti bent pagal laiko skalę. Pirmos 5G stotys atsirado prieš metus, moteris nėščia būna 9mėnesius, pirmi sindromai atsiranda vaikui būnant ties 2metų amžiumi. Įvertinus tai kad reikia normalios statistikos - t.y. Dar bent kokių penkių metų... gauname kad 5G poveikį galėsime palyginti tik po kokių dešimties metų. Po velnių - kaip galima negimusiam vaikui nustatyti kad jis serga autizmu? Ir kad tai įtakojo būtent 5G? Propaganda praplauna smegenis, tai suprantama, bet kad propaganda sumažina smegenų ląsteles- dar negirdėjau to.
Arunas1948 2020-05-04 07:16
Tai ir paaiskink kodel Pietu Korejoje tiek daug autistu, cia ne mano ismislas per Lietuvos televizija medicinos profesore tai isdeste.
Hmz 2020-05-04 07:21
Gal dėl to, kad geresnė diagnostika? Kur nors Afrikoje galbūt šizofrenikų vos vienas kitas - užtat velnio apsėstųjų pilna.
HardAxe 2020-05-04 10:19
Man regis abi pusės yra teisios. Progresas vyksta, viskas su tuo ok. Šiais laikais ekranai nebe VGA rezoliucijos ir duomenų kiekiai kiti. Bet rėkti, kad 5g pakeis pasaulį gal nereikia. Bent jau ne lietuvoj, kai visur turim šviesolaidį. Vienam kitam gal bus geriau su tuo 5g, kas priemiesty pasistatė namą ir nori interneto, bet daugumai viskas ateis labai palaipsniui.