Nematyta galia ir pirmieji kompiuteriai pasirodys jau šį mėnesį: „Intel“ pristatė 10-os kartos „Intel Core S“ procesorių – „tai yra greičiausias žaidimų procesorius pasaulyje“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2020-05-09 00:33
Na aš tik kokia dota įsijungiu. Perkepusi vaizdo plokštė, tai ant vidinės. Turiu kitą biški senesnę, bet dar veikiančią, tik tingiu kompo atsisukti du varžtus (rankomis) ir pasikeisti... O čia dar su procesoriumi žaisti Kai atsibos (jau kokie 8 metai turbūt neatsibodo), visą dėžę pasikeisiu ir tiek. Manau tokių vartotojų dauguma, ypač vakarų pasaulyje
Berserkas 2020-05-09 01:22
Nu tau tai aišku reikės viską keisti, nes nei GPU panaudosi, nei motininės, nei DDR3 ramų neįdėsi, o HDD kaip ir reikėtų pasikeisti kai tiek metų praėje, tas pats su PSU, dėže irgi nebrangiai kainuoja, nebent ten rimtų brandų kur tuos pačius nežinau kiek metų pardavinėja ir kainą užsikėle. Tad nelabai kas ir lieka pasilikti tau.
conjurer 2020-05-09 13:08
O kam psu keisti? Jei turi pakankamai 6+2 pci-e maitinimo kabelių ir veikia, nematau prasmės pirkti naują psu. Dėžės irgi, jei turi gerą seną ir nebūtina usb3 priekyje, geriau nekeist į pigią naują su usb3/usb-c. Pigios dažniausiai gali talpinti viską ką ir brangios, bet neturi tokių gerų dulkių filtrų, kaip brangesnės. Taigi jei sena dėžė turi gerus dulkių filtrus, nemanau kad vertą ją keisti. Naujus usb standartus galima per 5,25 arba 3,5 stalčius pasidaryt. Dėl hdd, tai reikia tikrinti S.M.A.R.T. visų pirma, nes gali išsiaiškinti kad jį keisti reikia vakar. Arba jis dar gali veikti 5 metus. Bet kuriuo atveju net windows'inis dinaminių diskų "mirror" yra geriau nei vienas hdd, jei turi svarbių duomenų. O perkant naują motininę verta investuoti į m.2 ssd, ir naudot jį operacinei/programom.
immortallt 2020-05-09 13:29
Bet ar vidutinis (kokių daugiausia) vartotojų tikrai vargs? Na čia omeny tiems, kurie aiškina, kad nepirks šito procesoriaus nes reikia naujos motininės plokštės
conjurer 2020-05-09 16:04
Vidutinis vartotojas gali sėdėt su senu kompu, kol jis nesugedo. Jis vis tiek nesirinks naujų dalių ir pirks jau surinktą kompą. Turbūt pigiausią. Greičiausiai su intel, nes prieš 5 metus jam kažkas sakė kad intel procesoriai yra geriausi. Visi kas komplektuojasi dalis, ir susirinkinėja patys kompus, nebėra vidutiniai vartotojai. Čia kaip su vairuotojais, tik retas iš jų yra automechanikas. Galų gale turėdamas 2 kartos i3 gali ramiai sėdėt su juo, nauji procesoriai tik 2-3 kartus greitesni už jį. Tai beveik nieko nekeičia (neprofesionalioje veikloje), jei vidutinis procesoriaus naudojimas yra vidutiniškai žemiau nei 50%. Vienintelis prasmingas dalykas yra naują vaizdo plokštė žaidimams, jei nori kažką iš naujesnių pabandyt. Bet netingint, galima sutaupyti. PSU dažniausiai būna geri, hdd irgi gali laikyti ilgą laiką. Naujas korpusas kainuoja bent 15 eurų, taigi galima ir čia sutaupyt. Bet taip sutaupysi apie 80-150 eurų geriausiu atveju. O parduoti seną kompą skelbimuose greičiau išeis visą, nei parduot visas atlikusias dalis, žemos klasės cpu beveik niekas neperka senų, kai aukštos klasės, tos pačios kartos, ne tokie brangūs palyginus.
immortallt 2020-05-09 16:27
Vat būtent, gamintojui svarbu parduodi daug, o ne fanatikų kelių patenkinti norus. Kai kurie specializuojasi fanatikais, bet čia jau kita rinka. P.S. turiu laptopą ir su berods 8 kartos Intel, bet asmeninis stalinis tai va, pasirodo antros kartos.