Kas čia vyksta? „Tesla“ negamina nei vieno elektromobilio – sustojo ir Šanchajaus gamykla  (4)

„Tesla“ galėjo bent šiek tiek atsikvėpti. Kai JAV, Fremonte, esanti pagrindinė elektromobilių gamykla vis dar uždaryta dėl koronaviruso pandemijos – Šanchajuje esanti gamykla darbavosi. Tačiau dabar pranešama, kad ir šią gamyklą teko uždaryti, tad šiuo metu visiškai sustojo „Tesla“ elektromobilių gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl teko sustabdyti Šanchajaus „Gigafactory 3“ gamyklos veiklą? „Bloomberg“ praneša, kad šįkart priežastis yra ne koronaviruso pandemija, o elektromobilių gamybai skirtų komponentų trūkumas.

Toji pandemija sujaukė visas tiekimo grandines ir dabar tai tiesiogiai atsiliepė „Tesla“ elektromobilių gamybai. „Bloomberg“ mano, kad taip gali nutikti ir su Fremonto gamykla, kai tik vėl bus leista ją atidaryti.

Tiesa, skelbdama I-ojo ketvirčio rezultatus, „Tesla“ teigė, kad „mes glaudžiai bendradarbiaujame su kiekvienu tiekėju ir susijusiais valdžios organais.“

Remiantis „San Francisco Chronicle“, Fremonto gamykla ruošiama atidarymui ir gamybos pradžiai. Ši gamykla nedirba nuo pat kovo 23 d. Visgi, dar nėra aišku kada gamykla iš tiesų atsidarys, tad kol kas „Tesla“ elektromobilių gamyba yra visiškai sustojusi.

Kalbant apie Šanchajaus gamyklą, tai tikimasi, jog komponentų trūkumo problema bus išspręsta per artimiausias dienas ir elektromobilių gamykla vėl turėtų pradėti veikti nuo kitos savaitės.

Tai kompanijai yra kritiškai svarbu. Juolab, kad „Tesla“ siekia kuo greičiau įsitvirtinti Kinijos rinkoje ir pirkėjams pasiūlyti kuo didesnį kiekį elektromobilių. Kinai labai domisi „Tesla“ elektromobiliais, tad prastovos kompanijai yra ypatingai žalingos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(20)
(11)
(9)

Komentarai (4)