Riba tarp kompiuterinio žaidimo ir realybės išnyko – štai ką sugeba naujausios kartos žaidimų variklis su dar tik pasirodysiančia „PlayStation 5“ konsole (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

who 2020-05-15 16:51
Gražu, bet tobulumui ribų nėra. Akmenys, paukščiai nepasirodė visai tikri. Gal kitoks jausmas būtų su 3D akiniais.
technologas 2020-05-15 16:58
Šaunu kad sugeba, tik ar dažnas turės 1000TB HDD (nors turbūt SSD reikės) masyvą, kuriuose galima bus sutalpinti visas tas tekstūras? Nebent bus kažkur serveriuose visas tas gėris ir teks kažkaip užkraudinėti internetu pastoviai keičiantis aplinkybėms. RAM irgi pakankamai daug reikės.
HiTech 2020-05-15 17:04
Skysčių simuliacija tai tragiška...
kestutisz 2020-05-15 17:45
Jei googlas nenumarins savo Stadia iki to laiko kol klientūra ir turinys subręs tai nebus didelė problema :) Transliuos tik kokį 4k vaizdą, o iki detalių (nors iki mikroorganizmų zoominimo) užkraudinės pas save iš vienos spintos į kitą tik kai atsiras tas 1 iš milijono kuriam įdomu.
conjurer 2020-05-15 19:32
Manau bus 1 gpu per žmogų max, ne kelios spintos. Stadia, onlive ir kitos platformos yra GPU sharinimas, kaip tarkim Ride sharing, yra transporto priemonėms. Tu moki 20 eurų per mėnesį už galimybę tuo metu naudotis jų gpu. Daugumoje atveju tai bus geresnė gpu, nei kažkas turi savo kompiuteryje.
kestutisz 2020-05-15 19:42
Taip, žaidėjo hw - cpu/gpu/ram etc tai vienoj spintoj (arba kodėl gi vėliau ir ne atskirai), o tekstūrų aplink masyvuose bus kiek tik nori detalumo - galės užkrauti bet kokio dydžio bet kokio detalumo "pasaulį" ir labai greitai, greičiau nei pavyktų parsisiųsti užkešuoti/ukrauti lokaliai.
vanduo4 2020-05-15 21:50
- Gerbiamieji, kam tiek daug skepticizmo? - Geriau pasidžiaukim pasiekimais arba dar geriau - pereikim į profesionalesnį lygį ir padiskutuokim kas tie vaizdą formuojantys trikampiai, rtx įtaka vaizdui, ateities galimybės ir pan. - Kuo žaidimo aplinka arčiau realybės, tuo didesnis malonumas jį žaisti. - Beje aukštesnė įrangos kokybė mažiau vargina akis, patį organizmą ir suteikia daugiau realybės pojūčio. - kas iš Jūsų turit "RTX" video kortas? Ką manot apie "RTX" technologiją?
Pumper 2020-05-16 10:12
https://www.eurogamer.net/articles/digi ... s#comments
conjurer 2020-05-16 12:27
Yra techologijų su kuriom tai įmanoma padaryti, t.y. atskirti gpu į kitą spintą bet tai yra žiauriai brangu (optinis pci-e). Aš įsivaizduoju kad eilinis cloud gaming serveris bus 4-6 gpu per servą, ir tarkim vienas 24 core cpu (po 4 core vienam žaidėjui per akis), ir kokie 128Gb ramo.
eXpo 2020-05-17 20:35
Pamirskit jus ta cloudgaming , nebent norit zaist su trigubu ar didesniu pingu. Jeigu zaidi online - tai sitas variantas atkrenta. Nebent ateiti bus serveriai kiekvienam mieste.
Sausis 2020-05-18 01:33
Va tam ir reikalingas 5 internetas. Viskas eina link to viskas persikels į debesis. Užteks paprasto visiškai negalingo įrenginio su geru ekranu, kad palaikytų gerą vaizdą, iš kompiuterio jis taps primityvoku interneto prieigos įrenginiu. Nes viskas bus transliuojama internetu. Žaidimai, filmai, darbas programom. Hardas kaipo kompo dalis išnyks ir naminės fizinės duomenų saugyklos taps retenybė. Netgi pati operacinė sistema persikels į debesis. Tik problema bus ta, kad už viską turėsi mokėt. Na čia nupiešiau fantasmagorinį vaizdą, bet taip bus galima visiškai sunaikint turinio piratavimą nes nebebus galima jo nukopijuot, na bent žaidimų tai tikrai. O tada už kiekvieną pirstelėjimą įjungus įrenginį turėsi mokėt.
conjurer 2020-05-18 11:52
To tikrai nebus. Darbo aplinka, failų pasiekimo iterfeisas, ar dalis funkcijų persikels į webą, bet ne operacinė sistema. Nes operacinė sistema yra vienintelis dalykas kuris reikalingas bet kokiam bukam prietaisui. Operacinė sistema suteikia galimybė kontroliuoti cpu, ram, gpu, ssd ir kitus prietaisus, ir atlikt su jais operacijas. Bet kokiam cpu reikia operacinės sistemos. Bendrai tai įdėja kad kompiuteriai miršta, ar kad viskas keliasi į cloud, ji nėra nauja. Apie tai kalbama nuo 2008, kai buvo padidėją mobilių įrenginių pardavimai, ir dėl krizės pamažėja kompiuterių pardavimai. Tada daug kas pradėjo galvoti, kad ateitis - cloudas, kompai mirs. Tačiau tai buvo tiesiog rinko reakcija į susiklosčiusias sąlygas. Žinau kad kai kurie žmonės turi ir naudojasi tabletais, bet labai reti, ir turbūt žinau kodėl. Tabletas yra dažniausiai nepatogi didelė mobiliako kopija be 4g ryšio. Tad visi renkasi į kišenę telpanti mobiliaką, ir nusiperka laptopą ar stacionarų. Kol 7-12 colių tabletų rinka yra ignoruojama, o patogiam darbui dažnai reikia kažko virš 12 colių, taigi dažnas žmogus lieka su laptopų ir mobiliaku. Ir taip jau yra virš 10 metų. Dabar dėl kainų, kaip minėjau daug kas eina link duomenų rinkimo modelio. Ir nesvarbu tai webinė programa, ar lokali, kol ji renka duomenis, ji gali būti pigesnė. Ne visoms firmoms apsimoka daryt cloudinius produktus, nes tada reikia rūpintis krūvomis serverių, kuriuose tas softas paleistas. Dar labai svarbu atsiminti, koks naujas internetas yra, ir kiek žmonių jo dar nesupranta. Ir kiek dalykų įvyksta, kurių niekas nesitiki, bet kurie yra akivaizdūs. Dotcom burbulo sprogimas buvo vienas iš jų, kriptovaliutos nuėjo panašiu keliu. Prieš 10 metų visi kas netingi pradėjo pardavinėti dalykus internetu. Taigi sakyti kad kažkas specifinio įvyks yra labai drąsu. Tavo nusakytas scenarijus gali įvykti, bet ne ankščiau kaip po 20 metų, ir ne visai taip kaip apibūdinai. Aš manau kad viskas laikysis daug maž panašiai, ir pagrinde dėl ekonominių priežasčių. Nes visas tas naratyvas, kad viskas keliasi į cloudą, skamba kaip Dotcom burbulas.
Tomasziukas 2020-06-11 21:26
ps5 turetu pasirodyti dar siemet, vos atsiras - iskart nusipirksiu. Manyciau jog zaidimo grafika nera esminis veiksnys zaidimo idomumui ar itraukiamumui...
Incognito 2020-06-12 10:37
Realiai, tai su kiekvienu konsolių pristatymu (ar tai būtų Sony, ar Microsoft, ar kokia kita), būdavo vis tam laikmečiui nerealios grafikos, bet realybė žaidimuose būdavo kiek kitokia. Tai nemanau, kad bus kažkas kito ir šiuo atveju. Juoba, kad tokio eksponentinio šuolio kaip buvo nuo 2D "sprites" iki 3D "polygons" jau vargiai ar bus.
conjurer 2020-06-15 03:53
Ray tracing technologija tobulėja. Dabar yra gražių šešėlių ir atspindžių laikai.
HardAxe 2020-06-15 10:28
vaizdo kokybė mane jau kuris laikas tenkina. Dabar reikia fizikos varikliuką patobūlinti, kad nebūtų toks medinis šokinėjimas, bandymas apeitį medį ir viskas pasaulyje suklijuota tarpusavyje
Incognito 2020-06-15 14:52
Tai aš jau tai pastebiu gal jau gerą dešimtmetį, kad su tais daugiausia žaidžiama yra. Aš, pavyzdžiui, bet čia drambliuko svajonės, norėčiau, kad būtų kardinaliai veikėjų modeliai perkurti, kad kuo labiau tikroviškesni būtų, nes vis viena, koks žaidimas bebūtų (jei tai ne pre-rendered cut-scenes), veikėjų modeliai vis viena kokie buvo vaškiniai (tik gal detalesni), tokie ir liko.