Atnaujintos dronų naudojimo taisyklės - kur šių bepiločių paukščių skraidinti negalima?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-05-15 12:01
Realiai jie su dar anksčiau priimta idiotiška taisykle entuziastus užmušė (arba privertė slėptis): 300+g realiai negalima naudoti turbūt 90% atveju: "10.6. virš miestų ir miestelių, tankiai gyvenamų rajonų arba žmonių sambūrio atvirose vietose;" t.y. su kokiu ant snarglių surinktu savo dar kaip beveik ir įmanoma, išmetus viską kas "nereikalinga" (ypač kas dėl saugumo), o skirtu būtent fotografijai (su sensoriais iš visų pusių ir krūva kitų saugumo priemonių) - ne.
bahuriux 2020-05-15 13:56
Nes tyčiniai atvejai turbūt būtu laikomi terorizmu ir baudžiami palei įstatyma. Nustebsit kiek mažai tokių atvejų yra buve pasaulyje nuo pirmo RC modelio pakilimo į ora nuo 1917m iki dabar. Užkniso visi tie ribojimai, gavosi taip, kad visi "stalo peilių" naudotojai yra potencialūs teroristai, nes su peiliais kartais būna sužalojami ar nužudomi žmonės. O ypač per tuos durnius kurie gali nusipirkti droną už 20-6000€ ir išsikalinėti, dabar uždėti apribojimai visiems net ir tikriems RC entuziastams kurie tuo užsiiminėja kaip sporto šaka. O FPV šalmo/akinių išeina kad išvis negalima naudoti palei taisykles jie išvis nelegalūs turėtu būti, nes jūs net nematot savo drono ar lėktuvo. Truputi statistikos, kasmet pasaulyje nuo šampano butelių kamščių miršta apie 24 žmonės, kodėl šampano gėrimui nereikia specialių leidimų, kursų ir licenzijų? O kiek miršta žmonių kasmet nuo netyčinių susidurimų tarp dronų ir keleivinių lėktuvų? *dronai turiu galvoj betkokie RC aparatai ne kariniai.
kestutisz 2020-05-15 14:33
Realiai turbūt žinau tik vieną - kur specialiai daužė, bet ir tai laboratorijoje į berods sparną... Anot miesto legendų net šaldytų vištų daugiau paleista į lėktuvus, bet spec leidimų irgi nereikia...
Shinigami 2020-05-15 15:03
Kiek yra sužeistu kasmet dėl fejerverkų naudojimo? Bet fejerverkai nėra uždrausti ar labai apriboti, juos kieme į kaimynų langus gali leisti bet drono skraidinti negali. Kita nesąmonė, kad drona turi matyti operatorius ir čia nėra išskirta specifinių atvejų kai tuo galima nesivadovauti. Darbe naudojame dronus teritorijos fotografavimui, tai paleidžiame ant jį ant autopiloto. Niekas net nėra rankose laikę valdymo pulto. Jei visada jis butu matimo zonoje, tai apskraidyti galėtum tik nedideli žemės plota, o jei reikia apskraidyti dideli, tada reiktu drona kelti daugiau nei kelis kartus ir pastoviai ieškoti pakilimui ir nusileidimui tinkamos vietos (naudojame lėktuvus, ne kvadrakopterius, todėl reikia pakankamai daug geros vietos nusileidimui), bei dirbame ne miesto teritorijoje, bet virš karjerų. Todėl tokių taisyklių net neįmanoma nepažeisti. Čia kaip su elektriniais paspirtukais. Parašė kad norint jais važiuoti reikia praeiti techninę apžiūrą, tik niekam nepasakė kas ją turi pravesti ir kaip.
Paramotoras 2020-05-15 17:54
Na as pats skraidau ir 300m aukstyje jau teko sutikti kvada. Gerai jog pro sona praejo. Siuo metu zemiau 200m darosi baisu skraidyti del visokiu ala dronu. Reliai geriau priverstu i visus virs 100m kylancius deti flarm siustuvelius.