Aiškėja kur „Tesla“ statys sekančią gamyklą: Elonas reikalauja ją pastatyti rekordiškai greitai – norima dar šiemet gaminti „Model Y“ ir puikios žinios laukiantiems „Cybertruck“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2020-05-21 08:19
Labai nesuprantu, paėmė ir bedė pirštu: štai ten, Teksase. Bet jug joje dirbti reikės inžinierių, programuotojų, visokiausių kvalifikuotų įrenginių prižiurėtojų, o ne vien Tekilos mėgėjų. Beje žinau atvejį, kai Lietuvos rajone atidarius gamyklą paprasčiausiai neatsirado darbuotojų ir juos reikėjo į darbą vežinėti iš kitų rajonų. Nejau JAV kur tik besi pirštu ten pilna visokių kvalifikuotų darbuotojų. Tada išeitu Lietuvoje ne kas su mokslais, ar mokynasi būti tik teisininkais ir prekybos agentais.
Pumper 2020-05-21 08:29
Jis stato ten, kur daugiausiai pinigų jam pasiūlo mokestinių lengvatų ir visokių išmokų pavidalu.
kukulis4 2020-05-21 09:41
JAV yra iprasta persikelt gyvent i kita vieta susiradus darba, net jei tai ir kitoje valstiju puseje. Dar yra labai iprasta arba atvaziuot arba atskrist savaitei. Skraidymas jiems ten kaip mums tarpmiestiniai autobusai - tarp didesniu miestu skrydziai praktiskai kas valanda. Be to, tie kas daug skraido, prisirenka freequent flyer myliu ir tada atostogoms jau skrenda kazkur su seima, bet nemokamai. Jie sita labai vertina. Ir aplamai darbo kultura kitokia nei europoje. As irgi buvau labai nustebes, ir is pradziu nesupratau, kaip kazkokioj dievo pamirstoj skylej, salia miestelio su duok dieve 10 tukstanciu gyventoju, dideles kompanijos stato ofisus, kur dirba po kelis tukstancius zmoniu. Pasirodo, kad stato. Reikia tik strategiskai patogios vietos, kad salia butu oro uostas, kad butu tiesioginiu skrydziu i didesnius miestus, kad butu keli didesni miesta valandos - dvieju atstumu vaziuojant.
House_of_gold 2020-05-21 09:49
JAV gyventojai labai mobilūs, jie prie vienos vietos neprisiriša, daugelis keliasi pastoviai dėl geresnio darbo. O Teksase esantis Ostinas (ar netoli jo) puiki vieta — yra universitetas, sutvarkyta infraktruktūra ir aplamai Ostinas vienas iš pažangiausių Teksaso valstijos miestų. Beje, gan netoli yra Hiustonas, kuriame tikrai yra reikalingų inžinierių ir pan.
sub 2020-05-21 10:34
Ostinas yra normalus miestas su infrastruktūra, oro uostu, univerais ir t.t. Gyventojų skaičius arti 1 milijono, tai kaip trys didžiausi Lietuvos miestai ir dar tilptų kokios Marijampolės gyventojai į tą skaičių. Manau daugiau nei pakankamai Teslos naujam fabrikui.
kukulis4 2020-05-21 10:56
O dar pridedant tai, kad cia visgi bus gamykla, o ne r&d skyrius, kad teslos gamybos procesas yra labai stipriai robotizuotas, kad didziaja dali gamyklos uzims butent automatines linijos, o didzioji dalis darbuotoju pacioje gamykloje dirbs kazkokiu irengimu operatoriais, tai tas zmogiskuju istekliu klausimas neatrodo labai aktualus.
T 2020-05-21 13:07
Manau Muskas žino ką daro, manau buvo pasirinkta iš daug variantų. Lietuvos ekonomika nepasiekia tokių aukštumų, nes papraščiausiai nėra gerų specialistų, nėra tokių darbo ir santykių tradicijų kurios leistu Lietuvos ekonomikai pakilti iki vakarų lygio.
sub 2020-05-21 13:35
Kaip supratau jis turi savo specialistų (inžinierių) komandą, kuri suprojektuos ir organizuos fabriko statybas, paleis rinkimo liniją, o rasti ir apmokyti darbuotojus dirbti prie linijos manau rastų ir mažesniame mieste.
immortallt 2020-05-21 13:39
Čia Lietuvoje 10km iki darbo yra per toli. JAV ir po 100km per dieną važiuoti iki darbo yra normalu.
Arunas1948 2020-05-21 13:48
Ne viena pazystu kas vazineja dirbti i Kauna, kai toks kelias 30 minuciu ir Kaune, Lietuva senai turejo buti sujungta tokiais keliais, gyveni kaime dirbi kad ir uz simto kilometru, zinoma koronovirusas Lietuva nusmukde 10 metu atgal, tad gerus kelius galim uzmirsti.
assa 2020-05-21 14:16
o tas tavo pažystamas su lamborghini ar ferrari važinėja? Nes gerai spaust reikia, kad spėti per 30 min nuo Vilniaus iki Kauno,ir čia jau įdealiom salygom, kuomet tuščias kelias, o jei realiom, tai be bugatti ar koenigsegg manau neprasisuktum
immortallt 2020-05-21 14:28
Koronavirusas nusmukdė 10 metų Oi gera juoko dozė. Kokiais duomenimis remiantis? Delfi straipsniais, kuriuos rašo pirmo kurso žurnalistikos studentai pagal tokius principus: aktualūs tuo metu raktažodžiai + isterija. Ten niekam neįdomu nei faktai, nei tiesa. Čia kaip skaityti fantastines knygas apie trolius ar drakonus praeityje ir tikėti, kad tai istorijos vadovėlis.
Arunas1948 2020-05-21 15:49
Ar jau atidavet skolas po 2008 krizes, ne o dabar svaistosi simtais milijonu euru i kaire ir i desine, kai paaiskes kiek sulindom i skolas as dar busiu optimistas, kai rasiau kad bus blogai visi juoketes is manes, dabar jau juokas neima. Kas del 30 min , galvojau kad zinot kad kalbu apie Marijampole, tai cia as garbaus amziaus zmogus per tiek nuvaziuoju i Kauna.
kukulis4 2020-05-21 19:28
O kam cia buvo blogai? Man tai buvo tik gerai. Kiek ka aplinkui matau, perka zmones naujus namus, masinas, keliauja, gerus darbus keicia i dar geresnius. Nu nematau as nieko blogo.
Arunas1948 2020-05-21 20:02
Ka tu cia gero matai per koronoviruso krize, visi verkia duokit pinigu, mums kaimieciams vienodai ta krize, siandien nuejau i miska prisirinkau sraigiu 20 kg, valgysiu kaip prancuzas, savo darbo vynu uzgerdamas o jus pavydekit.
Kyborg 2020-05-21 20:40
Juokas dėl tavo rašliavų jau seniai neima, telikęs gailestis.
kukulis4 2020-05-21 20:46
Oj blet, prisiedi slimoku vietoj prancuzisku sraigiu, uzgeri mineralkes vietoj Moet & Chardon Imperial, ir dar paskui padrocini vietoj jaunos prancuzaites. Ir ko ne prancuzija??!
immortallt 2020-05-22 00:19
Taip, labai baisu. Karantino metu pakeičiau darbą, dirbti mažiau, uždirbu viso apie 50% daugiau. Šviežiai paimtą skolą namui esant poreikiui be didesnių taupymų per 10 metų išsimokėčiau. Nu kaip baisu. Žinai kas iš ties baisu? Kai valdžia uždaro visą verslą su pažadais, kad bus kompensuojama nuoma, darbuotojų atlyginimas, o po to sustato tokias sąlygas, kad realiai beveik niekas negauna pinigų. O paskui viską vainikuoja tuo, kad ūkininkmas paramos numes daugiau nei miestiečiams plius pensininkams, kuriems pajamos visiškai nesikeitė. Tikrai niekaip nesusiję su rinkimais.
AAA000 2020-05-22 00:47
cia tik buhalteriams labai baisu - kur viska organizuoja ant isankstiniu ilgalaikiu buhalteriniu pasizadejimu, kuriu galutinis rezultatas turetu but kaip ir pliusininis popieriuje o siaip tai cia primityvi socialine savanorine vergove. ir tiek. tu net nesupranti kas is tikro yra baime... cia ka aprasei - supratimo jausmas, kad neivykdysi prisiimtu isipareigojimu ir tave kazkas organizuotai rurins. ---------- aplamai surinkimo fabrikams daug intelekto nereikia, kad butu didelis specialistu poreikis. reikia pigios jegos pagrinde. specialistai gali dirbt nuotoliniu budu. o va koks siknarankis - tiesiog vykdyt komandas tinkamai. ir tiek. siknarankiu migracines tradicijos i palankiau organizuotas gyvenamasias salygas - aplamai niekam neidomus dalykas manau... Amerikoj tiesiog daugiau sustyguota buitis siknarankiams. o pas mus to dar truksta. ypac visokiu socialiniu paramu. jos turi but privalomos - bet neperkraut biudzeto. turi but suristos su biudzeto surenkamumu tiesiogiai. ir niekada nevirsyt 50%, bet ir niekada nenukrist zemiau 25%. tada gal ir pasieksim kazkada Amerikos organizuotuma.
Arunas1948 2020-05-22 08:37
Kokie jus optimistai, siandien skaitau Lietuva siemet skolinsis 7 milijardus euru kai i biudzeta surenka 10 milijardu, skolos aptarnavimui iki dabar buvo skiriama 1 milijardas, dabar skirsit 2 milijardus o tai didesni gydytoju, mokytoju atlyginimai, keliu tiesimas ir t.t., vienu zodziu Nausedos geroves valstybe nuplauke.